מלחמת כוחות תמידית

nushi333

New member
מלחמת כוחות תמידית

שלום יש לי חבר כמעט שלוש שנים ON/OFF ותמיד יש בינינו מלחמת כוחות... יש לו ידידה שלדעתי יש לה משהו אליו והתחושות שלי לא מטעות אותי... אני מנסה לשלוט על זה אבל כל פעם זה מתפוצץ וגורם לנו למריבות.. הוא טוען שהוא לא מוכן לוותר על הידידות איתה כי זה רק יתן לי לגיטימציה לבקש ממנו שוב ושוב לוותר על ידידה או חבר... אני מנסה להסביר לו שאני הגיונית וזה מפריע לי ולוותר באופן חד פעמי זה מה שאני בעצם מבקשת... הוא לא מוכן, הוא עקשן, והמלחמה הזאת הופכת למאוד מלוכלכת.. הוא מתעצבן, מנתק לי את הטלפון, לא מוכן לשמוע אותי, לא מוכן שאני אתקשר ואחכה שהוא יתקשר... בקיצור זה נהפך להיות מגעיל... הוא חסר סבלנות ואין לי עם מי לדבר. אשמח לקבל עצה תודה

pitmaman

New member
אוקיי אז ככה

קודם כל את חייבת להבין שאסור לך בשום פנים ואופן להגיד לו להתרחק ממישהי/ו, אני יודע בתור בן שאם חברה שלי מבקשת ממני דבר כזה זה רק מעלה לי את הסעיף וגם אם יש שם משהו אז מרוב עצבים אני לא רואה את זה בכלל ואולי אפילו עושה קצת דווקא. הכל תלוי באמון חמודה, אם את לא סומכת עליו אז הידידה הזאת היא הבעיה הכי קטנה שלכם, אבל מצד שני אם את כן סומכת עליו, שוב הדגש הוא עליו לא עליה, אם את סומכת עליו ובוטחת בחבר שלך, אל תבקשי את זה ממנו, ככה קודם כל הוא יעריך את זה ואולי אפילו יוריד איתה פרופיל. ודבר שני שזה יגרום זה שזה ימנע הרבה מאד חיכוכים מיותרים. תסמכי עלי בקשר לזה. בהצלחה

seeyou

New member
"מלחמת כוחות" בזוגיות-../images/Emo140.gif

קיימת ב-100% בכול הזוגות ולא חשוב בטיב או בסטטוס של היחסים. אני חושב, שאם אחרי 3 שנים עדיין מחזיק "בידידות" בקנאות סימן שהוא לא התבגר מספיק. שלוש שנים ON/OFF זה פרק זמן מספיק לבדוק לאן נושבת הרוח... פרק קטן-לעולם אל תנסי להסביר לגבר שאת הגיונית....זה פשוט נותן לו הרגשה לא טובה...תעשי "הכול" שהוא יחשוב שזה בא ממנו! Mind is always logical and life is always illogical, so they never meet. יוסי

nushi333

New member
קודם כל תודה רבה לכם!

זה באמת עוזר לי להבין בייחוד שזה בא מכם שאתם גברים... דבר שני- זה הגיוני שהוא רוצה את המלחמת כוחות האלה? הוא גילה לי את סודו ואמר שהוא חייב יריבה בדיוק כמוהו, הוא צריך שאני אפגין כוח אם זה בזה שאחרי ריב אני לא אתקשר אליו ואז הוא אוכל את עצמו ואם זה שאני לא אפחד מפרידה כי זה בעצם הג'וקר שלו שגורם לו לנצח מההתחלה... בעצם הוא רוצה שאני אלחם נגדו כי ככה זה גורם לו לרצות יותר ולדעת שאני זאת הבחורה בשבילו... מזל אריה חייב לראות כוח... כל זה הגיוני?!?!?!?!!?!?!? תודה!!!!!!!!!!!

seeyou

New member
זה גם הגיון שלך?

אם טוב לך הסידור ,תמשיכי
אם לא- משאיר את ההחלטה בידיים שלך... לפעמים טוב יותר לבד מאשר בחברה לא טובה...

magenta73

New member
הגיוני? כן.

הגיוני לסבול את זה? לא. מה הוא בן ארבע?

TheWhiteTigris

New member
לא יודע מה עם אחרים...

אבל ביום שחברה שלי (כשתהיה) תעז לבקש ממני להפטר מהידידות הטובות שלי, אני אזרוק אותה מכל המדרגות. בלי לפגוע, אם את לא בוטחת בו, למה את איתו? ואם את בוטחת בו - למה את בכלל מבקשת ממנו להעיף ידידה טובה? (אני מסיק את זה מההתנגדות שלו)

ת מ ו ז

New member
שלום מתוקה.

לפני שאני יענה על שאלתך, יש משהו אחד שחייבים להתמקד בקשר אם בן זוג, והרבה אנשים שוכחים מזה ומתעלמים מזה ומתעסקים בכל הדברים חוץ מה דבר המרכזי הזה, ואת יודעת את נקודת המפתח רק שכחת אותה בין כל המריבות. את צריכה להיזכר מאיזה סיבה את אם בחיר ליבך, לעשות השוואה, אם את רואה שהדברים הרעים עולים על הדברים הטובים, אז צריך לעשות חושבים מדוע אתם עדין ביחד, מאיזה סיבה? אבני ה"תמיכה" בקשר בין בני זוג, זה באמת תמיכה,אהבה והבנה, כאשר האבנים האלה כבר לא כל כך חזקות כל הקשר נופל, תיקחי לדוגמא את הקשר שלך: הבנה:"הוא טוען שהוא לא מוכן לוותר על הידידות איתה כי זה רק יתן לי לגיטימציה לבקש ממנו שוב ושוב לוותר על ידידה או חבר... " בוא נתחיל מזה שאני ישאל אותך, ממה את פוחדת? סביר להניח שממנה, היא מהווה לך איום, את פוחדת שהוא יבגוד בה איתך, טיבעי. למה את חושבת שכדי לבגוד בך הוא צריך דווקא את הידידה הספציפית שלו, הוא יכול להיות אם כל אחת אחרת כך שזה לא משהו שאת צריכה לדאוג ממנו.את צריכה להבין אותו ולסמוך עליו שהוא לא יעשה משהו שאתם כבני זוגסיכמתם ביניכם שהוא לא יעשה,אם את לא סומכת עליו את צריכה לחשוב שוב מה את עושה אם בן אדם שאת לא סומכת עליו. תמיכה: "הוא לא מוכן, הוא עקשן, והמלחמה הזאת הופכת למאוד מלוכלכת.. הוא מתעצבן, מנתק לי את הטלפון, לא מוכן לשמוע אותי, לא מוכן שאני אתקשר ואחכה שהוא יתקשר..." איזה תמיכה הבן אדם הז הנותן לך, זה ברור באופן מולחט שהוא מזלזל בך ולא נותן לך טיפשה של כבוד, אפילו לו בתור חברה שלו אלא בתור בן אדם, זה בסדר לכעוס אבל לכל דבר יש צרוה ואני באופן אישית ברגע שבן אדם מנתק לי בפרצוף/לא עונה לשיחות/לא מקשיב לי, פשוט אין לי מה לעשות אם הבן אדם הזה. מה שאת יכולה לעשות זה לדבר איתו להסביר לו שלא טוב לך ככה, וגם להבין את הצד שלו ולסמוך עליו. העצה הכי טבוה שאני יכולה לתת לך, שבכל מקרה מה שנאי יגיד לך את לא תקשיבי ותמישיכ לרדוף אחריו
כשאנשים נימצאים בקשר קשה להם ליראות את הדברים באופן אוביקטיבי, הם בקלות יכולים לעבור על החוקים שהם קובעים מעצמם ויקבלו עצות "טובות" בלבד שנותנים להם אחרים קל מאוד לחצות על הקווים. קראתי היום משהו שבלאדי כתבה ב"אהבה בגיל ההתבגרות" כאשר בן אדם נימצא בקשר מסוים הוא לא יכול להיות אוביקטיבי והוא מתנהג בצורה שהוא לא היה מייעץ לאף אחד להתנהגד כך, קל מאוד לחצות את הקווים מה שאת צריכה לעשות זה להסתכל על הדברים מהצד, כאילו את מיצאת לחברה שלך ולחשוב מה את היית מציאת לה וללכת לפי העצה שלך. מקווה שעזרתי לך מותק, שיהיה לך אחלה יום/לילה תמוז.

למעלה