מלחמת לבנון 1.5

JHON DOO1

New member
מלחמת לבנון 1.5

להזכירכם הייתה עוד מלחמה "נשכחת" שלקח בערך 30 שנה להגדיר אותה כמלחמה ולחלק אות למי שהשתתף בה . קראו לה מלחמת ההתשה ורק בזכות אלוף במיל' שלמה להט ציץ' ואולי עוד מספר קצינים ולוחמים שהשתתפו בה התקבל האישור לאות. יש כנראה עוד זמן לחכות לצערי הרב עד להגדרה מה היה בקיץ האחרון.

ג'ון דו, כמי שגר באזור

אתה חושב שזו היתה מלחמה? בדיווחים שלך מהשטח באותה התקופה קראת לזה מלחמה באותו הזמן אבל אחרי יותר מחצי שנה, מה אתה חושב? האם זה בכלל משנה אם חלל צה"ל נפל בקרב או במלחמה? בשביל מי התארים האלה? בשביל שבציבור יתנו לגיטימציה לשיקום שלי כי אבא שלי לא נהרג בחופשה בדרך חזרה מבילוי ולא היה איזה "ג'ובניק"?

JHON DOO1

New member
מלחמת לבנון 1.5 ???

כן אני חושב שזו הייתה מלחמה לפחות מבחינת העורף שסבל,בגלל אורכה וגם בגלל התופעות של מצב חירום/מיוחד בעורף למרות שלא הוכרז רשמית ככזה מבחינת הטיפול באוכלוסיה שלא גוייסה לצבא. אי ההכרזה של מלחמה נובעת לדעתי מבעיות פוליטיות פנימיות ובינלאומיות של ממשלת ישראל. חוץ מזה לשאלתך ומצבך האישי דעתי היא שזה לא משנה לך ולשכמותך למה חסר אבא ,זה שאבי היה בצו 8 ונהרג בסיני אז ב1973 יכול היה באותה מידה לההרג בתאונת אימונים כאב השכול היה כנראה אותו כאב וחיסרונו היה אותו דבר.

אתם לא חושבים שעושים הבדלה

בין דם לדם? ביום הזכרון מדברים תמיד על הגיבורים שנהרגו בקרבות, עשו כזו גלוריפיקציה (וזה בסדר) שיש אנשים שיזלזלו באלה שנפלו בתאונה או ממחלה ולא מבינים למה משפחתם היא משפחה שכולה הנתמכת ע"י משרד הבטחון והנה דוגמא ממש עצובה מהממסד עצמו (יש שם לינק לכתבה) מלפני קצת פחות משנה

מחשבה תועה

קראתי עכשיו את המאמר הזה על תרגיל גיוס, למרבה הצער זה לא מפתיע כ"כ הרבה חיילים נופלים בגלל טעויות, חוסר תשומת לב וזלזול, אולי בגלל זה הנופלים מאבדים את ה"תהילה" הזו שפעם אפפה אותם? הם לא נפלו כי הם היו גיבורים הם נפלו כי מישהו עשה טעות

למעלה