מלחמת עולם נמשך בין גפ''ס לאיסי לשבוע הבא

מלחמת עולם נמשך בין גפ''ס לאיסי לשבוע הבא

דווקא לשבת גפ''ס התקפל לגמרי לאיסי והקצין, ובשיא יש מינוס 26 על 0 במרכז, זה כבר גרם בעבר להפתעות לשלג באויר במרכז וגם לעיתים להיערמות קטנה מעל 900
אבל קודם צריך שהתנאים האלו ישארו עד 24 שעות לפני

לגבי שבוע הבא בינתיים ניטש מערכה מטורפת, שיש לי הרגשה שאיסי יתקפל הערב.

לא יכול להיות מערכת שלג מסודרת כמו שאיסי רואה אותה ל144 שעות,כאשר גפ''ס אפילו לא פוזל לשם כלום.

ברקנל התקפל, תמתינו רוח הקודש אומרת שאיסי הערב גמור.

גפ''ס מתעקש, ובדיוק כמו לפני שבוע עשה בית ספר לכולם שחנוכה יהיה הרבה גשם ,אבל שלג לא בכיוון....מתחת לחרמון,ככה הפעם יקח את כל הקופה ששבוע הבא אין כלום כי לא היה כלום

omey11

New member
144 שעות זה רחוק

הכל יתכן. יכול להיות שלא יהיה כלום ויכול להיות משהו קיצוני. לא להספיד כשאנחנו במרק של שבוע

השנה נראה שגפס מתעלה על איסי

ובכלל לא היתי סוגר את הגולל על שבוע הבא אלא אם כן איסי יתקפל לעבר ג'פס. וזה כבר קרה השנה.

quant1

New member
עוד מפות ל 7 בדצמבר 00z - עם סיכוי לשלג

--

quant1

New member
הצבע על המפה זו סטיית תקן של האנסמבל -מראה וודאות גבוהה לגשם

מאז שנתנאל הראה לי את הקישור לסוג המפות האלה אני מסתכל בהן הרבה.
הצבע מראה את סטיית התקן של ערכי פרטורבציות האנסמבל. (אני לא אוהב את המונחים בעברית - הפרעות, צבר).
כלומר, זו מפה שאם מנתחים אותה בזהירות אפשר לדעת עד כמה התרחיש הוא וודאי או לא וודאי.
ובמקרה הזה, למרות שזו תחזית ל 7 ימים, יש וודאות גבוהה לאפיק עמוק שיוריד גשם גם במרכז הארץ.
לגבי שלג - צירפתי גם מפת טמפ' ב 850מ"ב, עם סטיית תקן, אבל נזהרתי ולא פירשתי מה דעתי לגבי הסיכוי לשלג כי אין לי מספיק ידע ואין לי בכלל ניסיון בתחזית שלג.

quant1

New member
אוי.פישלתי, מודה.בגלל חפזון וחוסר תשומת לב. אבל השיטה מצוינת

מודה שטעיתי. הסתכלתי אתמול על הגרפים מהר בזמן שגם דיברו איתי על משהו אחר ולא שמתי לב לפרטים.

הסבר קצר לטעות: זו הייתה הרצה של EC שנתנה תוצאה שונה מאוד מממוצע האנסמבל, והייתה גם שונה בהרבה מההרצות של 12 שעות לפני ואחרי.

אם מסתכלים גם על התחזית ברזולוציה הגבוהה וגם איפה היא נמצאת ביחס לממוצע האנסמבל ואיך נראה האנסמבל - ממוצע וסטיית תקן, וגם על התחזיות ל 12 ו 24 שעות לפני ואחרי - אז אפשר להסיק עד כמה התחזית היא ודאית או לא ודאית.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
למה אתה לא אוהב את המונח בעברית?

אני דווקא אוהב את התרגום, ואני קורא ספרים בתורת ההפרעות במד"ר ובמד"ח.
&nbsp

למעלה