מלחציים לשולחן עבור עבודות עץ

מתי מי

New member

שלום לחברי הפורום אני צריך עזרה, עצה? אני מחפש מלחציים לעבודות נגרות, או כל התקן אחר שיכול לאחוז כל סוגי העץ ישרים כמו קרשים, קורות וכו, במידות לא גדולות, יעוד צעצועים ( ושעשוע בשבלי) לנכדים, משאריות של עץ. יש לי שולחן כתיבה ישן שהגבהתי אתו, ועליו אני רוצה להרכיב אותם אשמח לכל עצה ורעיון

yeka1

New member

אנא ראה את ההודעה שתעלה מיד בנושא ( החורט ) .

מתי מי

New member
תודה על המידע, ראוי לציון, אבל בהנחה ש...

1. המלחציים של החורט דגם 33 ברוחב 175 מ"מ עולות כ- 500 שקל פלוס, ושולחן העבודה הקומפקטי כמעט זהה במחיר, איזה מהם עדיף לעבודת הנגרות שלי. חוות דעת של נגרים
ותיקים. 2. סוגית ההרכבה לשולחן. לפי הצילום ניתן להרכיב את השולחן הקומפקטי על שולחן העבודה, בעזרת 4 ברגים שזה קלי קלות.לעומת זאת את מלחצי החורט נראה שצריך להרכיב על דופן השולחן בעזרת 2 ברגים האם עיבוי דופן שוולחן הכתיבה שלי (סיבית כנראה, יעובה בלוח עץ בוק במידה מתאימה) יועיל לחוזק וליציבות. אז מה אתם ממליצים, או שיש רעיונות אחרים. 3 שאלה אחורנה להיום. האם ניתן להשתמש/להפוך מסור ג'יגסאו שיעבוד כמסור סרט תודה

yoavliberman

New member
כדאי גם לבקר בחנות של דרור כלי עבודה בת"א

למרות שהיתי רוצה לראות את מלחצי החורט מחוברות לשולחן העבודה שלך (גאוה ישראלית) היתי גם שוקל להתקין עליו מלחציים של IRWIN או חברות אחרות. יתכן והמלחציים של IRWIN לא יהיו שוות באיכותן לחורט אבל אולי הם יהיו זולות משמעותית. כשתוכל אנה ספר לנו אם קנית מלחציים, איזה מלחציים וכמה שילמת. הנה המלחציים הפשוטות ביותר של IRWIN http://www.amazon.com/IRWIN-226361-...ref=sr_1_7?ie=UTF8&s=hi&qid=1268863861&sr=1-7

Ron 99

New member
תלוי מה אתה רוצה

השולחן הקטן טוב לעבודות מזדמנות בלבד. המלחציים הם להתקנה קבועה על שולחן עבודה. לגבי מלחציים מצטרף לדעה של יואב: בקר בדרור ותראה מה ישלו. שולחן של MDF זה בסדר גמור בתנאי שהוא משתח ישר, שישלו רגליים חזקות, בגובה נכון, מספיק כבד ויכולת התקנה של מלחציים אם אתה צריך. לגבי ג'יג סו (JIG SAW) יש מתקן שמחזיק אותו מאונך שמרכיבים על קצה השולחן. יש לי כזה מיותר של WOLFCRAFT (ראה תמונה). ניתן להשתמש בו גם בתוך מסור נימה. ראה קישור: http://www.wolfcraft.de/jcatalog_generated/en/products/product_groups/37_product.html

yulevi

New member
מצטרף לדעות של יואב ורון

עם כל הכבוד לגאווה ישראלית אכן המחיר יקר,תוכל להשיג של IRWIN בהרבה יותר זול,ואיכותן טובה,תבדוק גם ,במטקו ,ובטכנו יורם ,אם אתה מאזור המרכז?,באזור מפרץ חיפה יש בשזר, ובבורג המפרץ

yeka1

New member
אם תסתכלו טוב

על שלושת הדגמים דגם מספר 31 הוא דגם שאפשר לחבר ולנתק מתי שיש צורך אבל מה שנכון בכון " יקר " בברכה יהודה ק.

מתי מי

New member
כנראה שאני אתחיל להשתמש במה ששי לי

ראשית תודה על התגובות. ואבדוק את האתרים שציינתם כפי שאתם רואים בתמונה המצורפת. יש לי מלחצי פלדה, שהתקנתי על שולחן הכתיבה. המלחציים עברו שינוי טכני, במקום לחיי הפלדה, הרכבתי עליהם לחיים מאלומיניום שחבר הכין לי בהתאם. המפתח המכסימלי הינו 120 מ"מ בערך.חשבתי להלביש על לחי האלומיניום לוחות עץ, (כמו שראיתי בצילומים ברשת) אבל זה יקטין לי את המתפח ל- 90 מ"מ. וזה נראה לי קטן מידי. אם אני מבין נכון לחיי העץ שמלבישים על לחיי הפלדה הינם א. להגדיל את שטח האחיזה ב. למנוע את המעיכה/ סימנים של העץ מהמלחציים. השלב הנוסף שאני רוצה לעשות הינו להדביק על הלחיים גומי קשיח כל שהוא אבל מספיק טוב לתת לי ריפוד לעץ. או אפילו להמשתמש ב- P.V.C הירוק שמונח לי על השולחן, ולהדביק אותו. מה אתם אומרים אני מגזים אם החשש לסימנים על העץ, ואולי ניתן לעבוד כך? לגבי הג'יג למסור האנכי, נראה לי שאני ארגיע כרגע, ואשתמש בג'יגסאו כמו שהוא. מסור נימה טובבב אבל יקר לי כמו שאומרים

zvika f

New member
מלחציים

יש לך יופי של מלחציים אם תדביק צפוי רך על לחיי האלומיניום אז יהיו לך יופי של יופי של מלחציים

למעלה