מלח ים בסיר לחץ

HassiD

New member
מלח ים בסיר לחץ

שלום רב.
קניתי סיר לחץ של טפאל, ובהוראות השימוש כתוב ש"אין להשתמש במלח ים בשימוש בסיר לחץ" (הם כותבים שאם יש צורך אז להוסיף בסוף מלח בישול).
מישהו אולי יודע מה פשר ההוראה? ז"א זה משהו כללי לסירי לחץ? זה רק משהו שלהם? הסיר יהרס לי מזה?
כאילו, יש לי בבית מלח־ים־יבש, ואני משתמש בו בדר"כ לכל הדברים, אני צריך עכשיו לקנות מלח אחר בשביל סיר הלחץ?
תודה מראש לכל העונים...

HassiD

New member
עדכון...

ניסיתי לגגל שוב את הנושא, ולא מצאתי שום דבר, אז בדקתי בהוראות באנגלית, וגיליתי ששם לא כתוב מלח ים אלא "rock salt", שמגיגול שערכתי מגיע (בדר"כ לפחות) בצורה גסה יותר. ככה שאם אני מבין נכון ככל הנראה הם התכוונו לא להשתמש במלח גס מידי בסיר הלחץ, מה גם שעד כמה שהבנתי מהגיגול הנ"ל, מלח־ים (sea salt) אינו rock salt, וככל הנראה היבואן בארץ, הסתבך עם התרגום לעברית של הביטוי, והלך על "מלח ים", ככה שעד כמה שאני מבין אין בעיה כלשהי עם השימוש במלח "רגיל"...

לא הבנת נכון ואתה אפילו לא בכיוון...

ההסבר שונה לחלוטין ואין קשר באיזה סוג מלח
משתמשים...תמשיך לגגל.

HassiD

New member
אוקי...

(למרות שאני לא מבין למה לתת לי להמשיך לגגל כשיש לך את התשובה, המשכתי..)

הדבר היחיד שמצאתי (נכון לעכשיו) קשור לבישול של קטניות. רק שזה לא נראה לי קשור, כי באזהרות לא דובר בכלל על קטניות אלא בצורה כללית. מה גם שאני משתמש במתכון שמיועד לשימוש בסיר לחץ, ושם כתוב לי בפירוש להוסיף מלח לפני כן...
ממשיך לגגל... (אלא אם יש למישהו תשובה שתחסוך לי...
)

Maldini Girl

New member
חבל.

החלטת לחזור אחרי שנחסמת.
החלטת לחזור וזו התגובה שלך.
אם זו בדיחה, היא לא מוצלחת.
אם אתה אכן יודע ובוחר לא לשתף, ובכן, זו בדיוק ההתנהגות הלא נעימה... למה לא לעזור למישהו שאפשר?
&nbsp
(ועכשיו אני אחטוף אש. לא יודעת למה אני מגיבה. אולי רק כדי שפותח השרשור ידע שזה לא הדרך שבה אנחנו תומכים פה. לצערי, אני לא יודעת לענות לו ולכן פשוט לא עונה.)

לא נראה לי שתחטפי אש מן הגולשים

שהרי מה חדש תחת השמש? הגולש והתנהגותו ידועים
הבעייה היא במי שמנהל את הפורום. הוא ה"מחטיף" בעל מדיניות חסימות אגרסיבית, היות ואינו מוכן לקבל תגובות מהסוג שהעלית. רק לגננת מותר וזה חבל.
באשר לנושא עצמו, אתה בהחלט יכול להשתמש במלח בישול ובמלח שולחן. ה ROCKSALT (קרא כאן
https://he.wikipedia.org/wiki/הליט )
הוא צורה גבישית של מלח בעלת מבנה קשיח במיוד וגבישים גדולים. אילו יכולים לסרוט, לגרד ולהסיר את ציפוי הטפלון. לדעתי עשית טעות שקנית סיר לחץ בעל ציפוי טפלון אבל זו אופרה אחרת...
שנה טובה ואילו הנשואים לכימאיות בעלות שם בינלאומי יכולים להימנע מתשובה. הם ונושאי דברם לא יזכו לשום התייחסות שהיא

HassiD

New member
ממש תודה רבה

האמת היא שהוא בלי שום ציפוי, אני מניח שהם סתם רוצים כסת"ח ליתר בטחון שלא ייהרס כי הוא דורש קשיחות יתרה בתור סיר לחץ...
(זה דגם קליפסו פלוס של טפאל...)

למעלה