מלטונין לחולת דמנציה מתקדמת,

ladybug4NLP

Active member
מלטונין לחולת דמנציה מתקדמת,

אמא שלי קמה בצורה רנדומלית בלילות (לפעמים יום אחרי יום לפעמים כמה פעמים בלילה, יושבת במיטה, שקטה אבל מכיון שהיא לא ישנה, גם המטפלת לא יכולה לישון.

המצב הזה החל אחרי התקף לב שעברה לפני כמה שנים אבל אז זה היה
רק פעם בכמה חודשים או בעת שהיו שינויים בחייה, אולם מאז שעברה ניתוח
לשבר הירך זה חוזר על עצמו ובזמן האחרון ביתר שאת.

רופא גריאטר שביקר אצלנו אתמול טען כי אין לה מספיק מלטונין מאחר
והיא גם לא ישנה nספיק בלילה "ובעיקר בגלל שהיא לא נמצאת מספיק בשמש"

הוא טוען כי כשנמצאים בשמש הקרניים שעוברות דרך העיניים עוזרות לייצור מלטונין.

אני יודעת דבר או שניים על מלטונין אבל זה עוד לא שמעתי.
למיטב הבנתי מלטונין אכן נוצר בלילה בתנאי חושך (רצוי מוחלטים) ומלטונין
עוזר להרדם אבל לא עוזר למי שמקיץ משינה וצריך לחזור לישון

דעתכם?

0 אור 0

New member
הרופא אכן יודע על מה הוא מדבר

כבר לפני שנים רבות קראתי מחקרים שמצאו קשר ישיר בין יצור מלטונין לבין חשיפה מספקת לאור השמש (לאו דוקא באופן ישיר - יותר בקטע של מספיק שעות), והורדת סטרס
המלטונין כתרופה סינטטית אכן לא יעזור למי שהתעורר בלילה וצריך לחזור לישון, אבל המלטונין שנוצר בגוף באופן טבעי הוא זה שמסייע למחזורי השינה שלנו להתאזן ולשינה להיות יותר טובה
ממליצה לאמא לצאת יותר - וגם לנסות ככל האפשר להיות פעילה. ההחלמה והשיפור בכל המדדים עולים ברגע שמבצעים פעילות גופנית - יש הליכון פניאומטי כזה שעוזר להתרומם לעמידה, ומאד נוח ללכת אתו (חמותי התחילה לעשות "מרתונים" כשבוע אחרי הניתוח ועכשיו היא כבר רוב הזמן רק עם מקל או למרחקים , וכמובן גם אם היא עדיין לא יכולה לקום יש תרגילים לידיים , לריאות לראש - החמצן וזרימת הדם מרכיבים חשובים מאד באיכות השינה
&nbsp
&nbsp

ladybug4NLP

Active member
אז ככה: אני יודעת שמלטונין נספג גם דרך האור-הרופא התעקש על

ספיגה דרך העיניים!

אמא שלי שתחי' היא חולת דמנציה מתקדמת בת 99+ ואין מה לדבר על
יותר פעילות.

בעזרת המטפלת לפעמים עם לפעמים בלי הליכון היא מצליחה לפעמים ללכת עד ומהשרותים/אמבטיה וגם יורדת כמה מדרגות שזה נס לכשעצמו אחרי שכל הרופאים והפיזיוטרפיסטים התיאשו (ותודה למטפלת המקסימה אומיה שעם סבלנות אין קץ הביאה אותה עד הלום.)

יחד עם זאת היא עם אוסטאופורוזיס קשה כך ובעיות קוגניטיביות-כך שפעילות גופנית יזומה היא כמעט בלתי אפשרית, מה גם שזה עניין של כח והבנה.

יש לך לינק להליכון הזה ומחיר?
תודה

0 אור 0

New member
האמת שלא קנינו אלא השאלנו

בגלל שחמותי היא ג'דע אמיתית (צעירונת בת 86 בלבד) , אז כשלא מצאנו את ההליכון ביד שרה בבאר שבע, הנכדה שלה מירושלים מצאה שם באחד מארגוני העזרה. ואכן מסתמן שבתום 3 החודשים או שלא תצטרך אותו בכלל, או שאולי לעוד תקופת השאלה אחת.
דרך אגב, כשאני אומרת פעולה גופנית יזומה, לא מדובר על טיפוס על האברסט:
תרגילים של סיבוב עדין של כף היד וכף הרגל,
להרים יד ולהוריד
לגעת עם הבוהן בכל אחת מהאצבעות,
חשוב להבין שטיול "מרתון" זה לכל אחד כפי יכולתו - כשהיא היתה מאושפזת שבועיים - שלושה אחרי הניתוח והצליחה ללכת מצד אחד של המחלקה לצד השני (ושם לשבת לנוח על כורסא שהפקענו לכמה דקות) - היינו גאים בה מאד. וזה באמת היה רק מכח רצון, והמון עזרה של גיסתי שהיא אחות ויודעת איך לתמוך בלמידה של איך לקום וכ'ו'
ד"א, אני מלמדת קונדליני יוגה, שזו שיטה די דינמית ואקטיבית, אבל יצא לי בזמן האחרון ללמד קצת בתעסוקון קשישים - אז בדיוק עבדנו על סוג כזה של תנועתיות. השיא מבחינת הקושי בשיעור היה כשקמנו מהכסא ועמדנו מאחוריו תוך החזקת המשענת. ואז אתגרתי אותם לבדוק תנועתיות מהמקום הזה. האמת שחשבתי לעשות יותר, אבל היה להם מאד קשה אז חזרנו ממש תוך דקות לכסא.
&nbsp

למעלה