אני לא חבר אגודה
ואין לי חשק להגיע לישיבות הוועד ולעבור את הסאגה שעברתי בפעם שעברה שהייתי שם , אבל כמה המלצות פשוטות יש לי לוועד החדש : 1. לפתוח את השורות לכל המטפלים ברפואה סינית שסיימו 4 שנים והוסמכו במכללות המוכרות (המכללות המצויות באתר האגודה). לשאוף להגיע למצב שכל המטפלים יהיו חברי אגודה. 2. כאשר יהיו הרבה מטפלים , ניתן יהיה להוזיל את דמי החבר , או אפילו להשאירן ברמה הנוכחית. 3. לבטל את המבחנים המטופשים , להגיד לממסד (דהיינו : ההסתדרות הרפואית , הכנסת ואני לא יודע מי) בצורה הכי פשוטה : "כאשר תתנו תואר מוכר למטפלים ברפואה סינית , אנחנו ניתן לכם מבחני הסמכה ארציים. כל עוד אין לנו את זה , אנחנו מסמיכים את כל המטפלים שסיימו במכללות המוכרות על ידינו". לא להיות במצב כמו היום שעושים מבחני הסמכה ולא מקבלים כלום בתמורה. להגיד לממסד בצורה הכי פשוטה - "רוצים הסדרה ושבריאות הציבור לא תהיה מופקרת ? אז תתנו משהו בתמורה". שהתעודה שלנו תהיה שווה משהו. 4. למצוא את הדרך לממשק יעיל עם "הלשכה למקצועות בריאות משלימים" - ברור שכאשר תהיה הסדרה היא לא תהיה "רק" לרפואה סינית , הכנסת לא תחקוק חוק לרפואה סינית וחוק לעיסוי וחוק לרפלקסולוגיה וחוק לשיטת פאולה. לי אישית ברור שיהיה בעתיד חוק אחד לכולם עם התיחסות ספציפית לכל מקצוע , ולכן יש צורך למצוא דרך לשתף איתם פעולה תוך כדי שמירה על האוטונומיה שלנו. כאשר יהיה לנו שיתוף פעולה איתם , נצטרך גם להוציא פחות כסף על קמפיינים למינהם ולוביסטים, כי ההוצאה תתחלק בין כולם. כמו כן הרבה מטפלים הם יותר כח קניה , הצרכים של המטפלים (ציוד , ביטוח, השתלמויות וכו') די זהים אצלינו ואצל אחרים , וכחלק מארגון גדול נוכל לדרוש יותר הוזלות וכו'. אני אישית כרגע לא חבר אגודה , אבל ברגע שיבטלו את הדרישה המטופשת למבחנים , יסמכו על ההסמכה שהוסמכתי לאחר 4 שנים , וישנו ראש אשמח להיות כזה. כרגע המצב הוא שכל העולם מכיר בהיותי מטפל ברפואה סינית , חוץ מהאיגוד המקצועי שאמור לייצג אותי כמטפל. לא רק זה , אלא שגם שמים רגל למטפלים שאינם חברי אגודה ומונעים את קבלתם לבתי חולים וכו'. אני מקווה מאוד שהאגודה תהיה קצת יותר למען המטפלים , וקצת פחות למען איזושהיא אג'נדה מנותקת מהמציאות. באגודה כזאת אשמח להיות חבר.