מליאה מיוחדת של האגודה לרפואה סינית

haimhen

New member
מליאה מיוחדת של האגודה לרפואה סינית

חברים יקרים הייתי רוצה להזכיר למי מבנכם שהנו חבר אגודה... או לכל אחד שרוצה להצטרף ולתרום לקידום הרפואה הסינית בארץ להגיע למליאה שתיערך ביום חמישי הקרוב.. להלן ההזמנה מתוך המכתב של הוועד: "אספת מליאה מיוחדת תיערך ב- 30 לדצמבר 2010 בשעה 20:30, בספריית מרכז רוזין ברמת אביב, כדי לאפשר דיון והחלטה על שינויים בתקנון, אם יידרשו בהתאם לדיון שנערך. הבחירות לוועד יערכו במועד כנס ה ICCM 2 במרץ 2011 שיתקיים ב- תיאטרון גבעתיים." תודה

ינוקא1

New member
אני לא חבר אגודה

ואין לי חשק להגיע לישיבות הוועד ולעבור את הסאגה שעברתי בפעם שעברה שהייתי שם , אבל כמה המלצות פשוטות יש לי לוועד החדש : 1. לפתוח את השורות לכל המטפלים ברפואה סינית שסיימו 4 שנים והוסמכו במכללות המוכרות (המכללות המצויות באתר האגודה). לשאוף להגיע למצב שכל המטפלים יהיו חברי אגודה. 2. כאשר יהיו הרבה מטפלים , ניתן יהיה להוזיל את דמי החבר , או אפילו להשאירן ברמה הנוכחית. 3. לבטל את המבחנים המטופשים , להגיד לממסד (דהיינו : ההסתדרות הרפואית , הכנסת ואני לא יודע מי) בצורה הכי פשוטה : "כאשר תתנו תואר מוכר למטפלים ברפואה סינית , אנחנו ניתן לכם מבחני הסמכה ארציים. כל עוד אין לנו את זה , אנחנו מסמיכים את כל המטפלים שסיימו במכללות המוכרות על ידינו". לא להיות במצב כמו היום שעושים מבחני הסמכה ולא מקבלים כלום בתמורה. להגיד לממסד בצורה הכי פשוטה - "רוצים הסדרה ושבריאות הציבור לא תהיה מופקרת ? אז תתנו משהו בתמורה". שהתעודה שלנו תהיה שווה משהו. 4. למצוא את הדרך לממשק יעיל עם "הלשכה למקצועות בריאות משלימים" - ברור שכאשר תהיה הסדרה היא לא תהיה "רק" לרפואה סינית , הכנסת לא תחקוק חוק לרפואה סינית וחוק לעיסוי וחוק לרפלקסולוגיה וחוק לשיטת פאולה. לי אישית ברור שיהיה בעתיד חוק אחד לכולם עם התיחסות ספציפית לכל מקצוע , ולכן יש צורך למצוא דרך לשתף איתם פעולה תוך כדי שמירה על האוטונומיה שלנו. כאשר יהיה לנו שיתוף פעולה איתם , נצטרך גם להוציא פחות כסף על קמפיינים למינהם ולוביסטים, כי ההוצאה תתחלק בין כולם. כמו כן הרבה מטפלים הם יותר כח קניה , הצרכים של המטפלים (ציוד , ביטוח, השתלמויות וכו') די זהים אצלינו ואצל אחרים , וכחלק מארגון גדול נוכל לדרוש יותר הוזלות וכו'. אני אישית כרגע לא חבר אגודה , אבל ברגע שיבטלו את הדרישה המטופשת למבחנים , יסמכו על ההסמכה שהוסמכתי לאחר 4 שנים , וישנו ראש אשמח להיות כזה. כרגע המצב הוא שכל העולם מכיר בהיותי מטפל ברפואה סינית , חוץ מהאיגוד המקצועי שאמור לייצג אותי כמטפל. לא רק זה , אלא שגם שמים רגל למטפלים שאינם חברי אגודה ומונעים את קבלתם לבתי חולים וכו'. אני מקווה מאוד שהאגודה תהיה קצת יותר למען המטפלים , וקצת פחות למען איזושהיא אג'נדה מנותקת מהמציאות. באגודה כזאת אשמח להיות חבר.

שידור חוזר

היי, גם אני כבר מגישה לאות, ובכל זאת אגיע. זו לא חוכמה בכלל לכתוב את הדברים שאתה חושב שחשוב לעשות על גבי פורום. החוכמה היא לבוא, להמשיך להגיד את הדברים, ולנסות לשנות, בעיקר כאשר האגודה נמצאת בצומת כל כך קריטית. מספיק לשבת ולא לקחת חלק פעיל. מי שרוצה לשנות שלפחות יטריח את עצמו לפגישות האלו, שלא לדבר על מעבר לזה. אם לא- אז לא. אבל לא לבוא ולהגיד, וכשכבר יש אפשרות לבוא ולהגיד אז לא לעשות את זה כי "אין כוח". אני יודעת שהיית בפגישה הקודמת, אבל זה לא מספיק, כפי שאתה רואה.

ינוקא1

New member
אני מאמין שאנשים חשובים קוראים כאן

ומנסיוני , מה שנכתב באינטרנט ממשיך להדהד עוד הרבה אחר כך. לי יש ברוך ה' כל מה שאני צריך , ואינני מרגיש צורך לריב עם אנשים. אני אומר את דעתי , ומי שישמע ישמע. מי שלא , לא. אני חושב שמהבחינה הזו האינטרנט הוא כלי נפלא שמאפשר לכל אחד להשמיע את דעתו , ואם בדיעה יש אמת - היא תופסת בסופו של דבר.

חבל שלא היית

יצאתי מהפגישה הזו עם הבנה גדולה ועמוקה יותר של הבעיות והקשיים, ובעיקר שנערמים קשיים על לא כלום.

ינוקא1

New member
מזל שלא הייתי.

בטח הייתי יוצא משם סתם מעוצבן בגלל קשיים על לא כלום . ..

קרן רגב

New member
גם אני לא חברה באגודה

ואני מסכימה עם כל מילה של ינוקא1 מנסים למשוך חברים לאגודה ע"י זה שמגבילים אותנו, רק גורם לתגובה שלילית ולחוסר רצון להיות חלק מהם. יש לי חברה שלא יכולה לעשות אצלי צפיות בקליניקה כחלק מהסטאג', כי אני לא חברה באגודה, מחייבים אותי לשלם לקורס בתמורות עוד 500 ש"ח ולהצטרף לאגודה, לקרובת משפחה התנו את קבלת התעודה אם לא תיגש למבחן...לא מתחשק אחרי כל ההגבלות... מה היהירות? מי שלא שם לא קיים? אנחנו פה לכל דבר. מטפלים ברפואה סינית גם בלי להיות חברים באגודה. וכשתהיה באמת סיבה מוצדקת והרגשה של להצטרף מרצון... אשמח להיות מיוצגת ע"י האגודה. לכולנו מטרה משותפת. קרן רגב הרצליה

ולמי אמרת את זה?

היי קרן, האם אמרת את זה אי פעם לנציג של הוועד? כתבת מכתב לוועד? הגעת לפגישה כדי להביע את עמדתך? כדי לשאול שאלות? כדי לקבל תשובות?

tomifu

New member
הייי יעל

הייי יעל... אני מסכים מאוד עם מה שאת אומרת, לא חוכמה לשחרר קיטור על ריק כאן בפורום אך מרגיש בתור מטפל כפי שציינו כאן ינוקא וקרן ומאוד מזדהה... הייתי שמח אם היה אפשר לארח בפורום זה נציג של האגודה ע"מ שיסביר ויתן מעט פרטים עליה - מתי הוקמה, לשם מה הוקמה, מה נעשה עד כה, מה מנסים להשיג בעתיד ובאילו דרכים, מדוע חשוב שיצטרפו מטפלים לאגודה, מי ומדוע החליטו על הדרישות הקיימות כיום וכו'.... יש הרבה שאלות אני בטוח ואשמח בתור מטפל לדעת מה היא האגודה הזו. כיום אני שומע פה ושם על הגוף הזה, לא יודע מי הוא, מה הוא ומדוע חשוב לי להיות חלק ממנו... אינני מרגיש ביום יום שחסר לי משהו כפי שאני פועל היום במשבצת הקטנה בה אני עובד... עם זאת אני אכן מרגיש שבעניין גלובלי יותר חסרה לי הכרה ומיסוד של התחום הזה, רישוי שלו והעלאת הפיקוח ורמת הלימודים בו.... הייתי שמח מאוד לשמוע שאכן יש אגודה שפועלת רבות בכיוון הזה ולדעת מהם השגיהם. תודה מראש תום.

למעלה