מלים ומשפטים לא יפים

פיקוס123

New member
מלים ומשפטים לא יפים

הבן שלי בן 5 שנים הולך לגן מועצה רגיל, ושם בצהרון מגיע ילד מן הישוב שבבוקר לומד בגן חנוך מיוחד בטבריה, והם חברים טובים.... ולצערי הרב התחלנו לא לסבול את הילד הזה, יש לו לקוי שמיעה והתפחות ונשאר שנה שלישית בגן בטבריה והילד די מופרע ונדבק לבן שלי והוא מלמד אותו מלים ומשפטים שלא מקובלים עלי ועל בעלי כמו אני יהרוג אותך, אני יזרוק אותך לממ"ט/לזבל, ירביץ לך. ומשחק איתו בלהיות תייש ונוגח בו חזק והבן שלי גונח חזק בבעלי בבטן ואפילו נושך אותו! וזה לא היה לפני 3-4 חודשים, ולדבר עם הגננת לא עזר כי ההסבר שהילד לא מבין מה הוא אומר שהוא רוצה להרביץ לאבא שלו אני לא מאמינה שהוא למד את זה מן הילדים בגן, ששאלנו אותו הוא אמר לנו שהוא למד את זה מהילד ההוא והוא חבר שלו. אחת הסיעות אמרה לי שלפעמים צריכים להפריד בינהם כי משתוללים ביחד אנחנו מנסים להסביר לבן שלנו שזה לא טוב להגיד משפטים כאלה ואבא אוהב אותך שלא ישחק בתיש בכלל כי זה כואב לו
לצערי הרב התחלתי לשונא את הילד הזה!!! אני מנסה להסביר לבן שלי שיש בעיות לילד ההוא, יש לו לקות שמיעה ובעיות אחרות ושאני מעדיפה שהוא ישחק עם ילדים אחרים ולא ידבר לילד הוא........

מצטערת על החפירה, רציתי לפורק......

מלים ומשפטים לא יפים

הי פיקוס.
אכן לא נעים.
עם זאת זוהי תופעה מוכרת בה ילדים מאמצים התנהגויות רצויות ולא רצויות מאחרים (ילדים ומבוגרים כאחד,כולל דמויות מהטלויזיה).
תפקידנו המבוגרים הוא ללמד את הילדים שלנו מהן התנהגויות רצויות, על פי סולם הערכים שלנו. הרחקתו מהילד האחר לא תפתור את העניין כי תמיד יהיה מישהו אחר ללמוד ממנו משהו... לכן חשוב להקנות לילד ערכים וכלים להבחין בין טוב ורע, מה ראוי ומה לא, מותר ואסור.
הדרך לעשות זאת היא באמצעות הסבר ראשוני והצבת גבולות מילולית יחד עם הצבת גבולות אקטיבית. כך למשל אם אינכם מרשים להרביץ, אמרו לו זאת ומנעו ממנו לעשות זאת ע"י עצירתו הפיזית והרחקתו. ריבוי הסברים וחזרה עליהם שוב ושוב הם פעולה מיותרת ולא יעילה. בנך ודאי הבין את אותם בפעם הראשונה.מה שהוא לא הבין עד הסוף הוא האם אתם באמת מתכוונים למה שאתם אומרים ואת זה הוא בודק.
בהצלחה!
יפעת

שירהד1

Member
מנהל
מסכימה עם יפעת ומוסיפה-

שמת דגש על כך שלילד השני יש קשיים התפתחותיים משמעותיים, ונראה היה שקשרת זאת לאמירות ולדרכי ההתנהגות שלו הלא מקובלות שלו. חשוב לי להבהיר שלאו דווקא יש קשר בין הדברים. יש המון ילדים שמפתחים בעיות התנהגותיות או שאינם מדברים או מתנהגים כראוי, שאינם לקויי שמיעה ושלא באו מגן לחינוך מיוחד...
כתבת: "לצערי הרב התחלתי לשנוא ילד זה". המילה שנאה היא מילה מאוד מורכבת וקשה. אין לך מה לשנוא את הילד הזה. מעשיו לא נובעים מתוך רוע וחבל על שנאת חינם.
חנכו את בינכם והסבירו לו מהי התנהגות רצויה ומהי התנהגות לא רצויה, למדו אותו להבדיל בין טוב לרע, בין התנהגויות נאותות וחבריות לבין כאלו שהן לא, שימו לו גבולות ברורים, ונסו לבדוק אופציות נוספות לחברויות בגן שיהיו נעימות לו ולכם.

ועוד משהו ממש שולי, אבל שצרם לי בעין- אומרים וכותבים "אני ארביץ" ולא "אני ירביץ", "אזרוק" ולא "יזרוק"...זו טעות מאוד נפוצה, ולמעשה, מרבית האנשים מדברים וכותבים כך. את בחברה טובה של מרבית האנשים והילדים בישראל:)

למעלה