מלכודת פקק ?

zoharfi

New member
מלכודת פקק ?

מישהוא מכיר ? כאן בפורום מישהוא צירף תמונות ועל פי התמונות בניתי לי שתיים, השאלה איך משתמשים בזה ? צף ? משקולת ? מצוף ? לבד ? תודות.

piranhafish

New member
פקק

הפקק אמור לשקוע לקרקעית . בתחתית הפקק אמורה להיות משקולת כדי שהפקק ישקע כלפי מעלה והבצק יהיה כלפי מעלה כאשר יהיה על הקרקעית . את המשקולת ניתן לעשות ממשקולת עופרת רגילה אחרי שנתת בה כמה מכות חזקות עם הפטחש כדי לשטח אותה , אתה יכול להשתמש גם באומים של ברגים ודברים דומים . לפני שאתה מנסה בים תנסה לזרוק לדלי מלא במים את הפקק (כמובן שים גם בצק כדי לאזן את המשקל) ותבדוק אם אכן המשקולת מספיקה כדי שהפקק יהיה בצד הנכון . אגב לפי דברי חבר שלי השיטה הזאת היה היעילה ביותר לתפיסת בורים , אבל עכשיו כפי שאתה יודע עכשיו זאת לא עונת השיא של הבורי . אהה ועוד משהו , אתה יכול לעשות גם חורים מסביב ל"קיר" של הפקק ולתקוע שם חוט עם קרס זה יכול להיות יותר נוח .

paluta

New member
תשובה לעניין

ממש כך ואכן אידאלי לבורים אני אאתגר אותך בעניין - תחשוב על חתיכת פתיון די גדולה מונחת על הקרקעית ואשר מהווה מלכודת לדגים שנוגסים בה הפקק מהווה מענה אחד מיני רבים - על אותו עיקרון ישנן עוד שיטות - דמיון יצירתי יעזור לך להמציא כאלו

zoharfi

New member
פירנה ופלוטה, זה לא נתקע בסלעים ?

הרי צצים מזה קרסים וזה יורד לקרקעית. לא הבנתי את הקטע עם הקיר, האם הכוונה להוציא את הקרסים מצידי הפקק מסביבו ? אגב בעיניין הדימיון היצירתי, גיליתי שפעמים רבות באמצעות דמיון יצירתי אני מנסה לשפר טכניקות ומלכודות שאני רואה ובסופו של דבר מגיע (בדרך הקשה) לפתרון המקורי - עד היום בנוגע למלכודת עם גומיות ניסיתי מספר "שיפורים" ורק שלושה נשארו איתי עד היום. המסקנה - אם תוכל לציין מה הדימיון היצירתי שלך כבר העלה ובחן בשטח זה יכול לחסוך לי זמן ואכזבות (עד שיוצא לי לדוג בזמן האחרון לא כדאי לבזבז את הזמן על ניסיונות שרובם ייכשלו). ותודה.

piranhafish

New member
פקק

כן הבנת נכון לגבי הקיר . כמובן שזה יכול להתקע בסלעים אז צריך להיזהר חוץ מזה אורכי החוט של הקרסים קצרים ככה שהסיכוי שהם יתקעו במשהו קטן , אבל לעומת זאת בגלל צורתו של הפקק זה יכול להוות בעיה באיזורים סלעיים במיוחד .

piranhafish

New member
רעיון יצירתי שנוסה בעבר

ישנה שיטה דומה מאד לשיטה הזאת אבל משתמשים בכף גדולה , לוקחים כף מתכת גדולה וחותחים את הידית . יוצקים עופרת לתחתית הכף ושמים מין קפיץ בתוכו שמחזיק טוב את הבצק בפנים וכמובן שמים קרסים . דבר אחד שלא הזכרתי חשוב לקחת קרסים מתאימים ולא גדולים מדי , מספר 8 יהיה מצוין .

רצית שיפצור? קיבלת

מה בעצם נותן הפקק בניגוד לסתם גוש בצק עם הרבה קרסים? נותן שני דברים: 1. הדגים יכולים לגשת לפתיון רק מכיוון אחד. הכיוון הטוב ביותר לתפיסה מבחינת כיוון הקרס. 2. דפנות הפקק מגינות על הפתיון מהתפוררות. (ליתר דיוק, מאיטות את ההתפוררות). אז במקום להסתפק בפקק, אפשר להשאיר אותו מחובר לבקבוק, ולחתוך את ראש הבקבוק (החלק הקוני של הבקבוק, שבקצהו נמצא הפקק). ככה מקבלים כלי גדול יותר מהפקק. אפשר לשים יותר קרסים ויותר פתיון, וגם הדגים מאולצים להגיע מכיוון אחיד יותר. ניסיתי פעם, והצלחתי לתפוס דג, אבל עשיתי טעות והשתמשתי בבצק סופר דביק. כאשר הוצאתי את הדג, כל הקרסים והחוטים הסתבכו בבצק, ואי אפשר היה לסדר את המלכודת בחזרה. מסקנה - פעם הבאה אולי לשים במלכודת פיתה, או בצק קשה.

zoharfi

New member
האמת שחשבתי על זה...

ולקחתי מיכלים של יוגורט "קרם דלה קרם" אבל טרם הכנתי מהם את המלכודת. היתרון הגדול במה שאתה מציע ובמיכלי היוגורט הנ"ל זה שניתן לשים פלוטה בגובה הנמוך מסף הבקבוק\מיכל היוגורט וגם הקרסים נמוכים יותר כך שאין סיכוי שהקרסים ייתקעו בסלעים. יתרון נוסף זה שדגים גדולים יותר יכולים לתחוב את ראשם ולהתפס... החסרון בבקבוק החתוך זה שהוא עלול לשרוט ולפצוע אותך.

paluta

New member
קישור עם חומר ויזואלי ../images/Emo91.gif

שימו לב לעניין שמופיע באתר הבא גם זו שיטה שעובדת גם על בורים ולא רק על הקרפיון הטיפש

למעלה