מלכודת

מלכודת

אהלן לכולם. אני חדש בפורום, אבל לא חדש בדייג (וגם לא מי-יודע-מה מוצלח...). ניסיתי חכות, ז´ורז´רות וצלילה, ועכשיו אני בעניין של מלכודות. אז כמה שאלות: 1. מישהו כאן משתמש במלכודות? 2. אני מכיר בגדול את העיקרון של מלכודת קונוס, אבל האם יש למישהו הנחיות/עצות ספציפיות איך לבנות? פרופורציות? גדלים? חומרים? 3. איפה טוב לשים מלכודות ועם איזה פתיון? 4. יש איזה זמן מועדף לשים מלכודת? לאחר כמה זמן להוציא? 5. יש איזה מקום שמוכר מלכודות? האם מלכודת קנויה טובה יותר משמעותית מכזו שאני יכול לבנות לבד? בקיצור, כל מידע או עצה על מלכודות תיתקבל בתודה. אה, ועוד דבר, איפה קונים פתיונות (גמברי, סבידה וכד´) באזור ת"א?

לא אוהבים אותי? ../images/Emo7.gif

מה קרה? אף אחד לא מבין במלכודות? בכל אופן, בטח יש מישהו שיודע לענות על השאלה לגבי הפתיונות. אנא...

תעזוב מלכודות אין בזה כיף

לגבי פתיונות בכל חנות דייג או דגים תוכל למצוא את כל הפתיונות שהזכרת

HelloweeN

New member
אני גם חושב שאין כל כיף במלכודות..

האתגר האמיתי זה בדיג קונבנציונלי ומסורתי.

לא בדיוק

קודם כל, כל אחד והכיף שלו. למען האמת, הרוב המכריע של האנשים חושבים שדיג (בכלל) זו סתם שטות וביזבוז זמן. במלכודת יש כיף (לי) שהוא שונה קצת מחכה, שגם היא שונה מצלילה (ואני עושה את כל אלה). יש בה את התחכום של תכנון ובנייה לבד, ואת הסיפוק בהפעלה מוצלחת של מכשיר שבנית. חוץ מזה, יש את הדגים. ודייג אוהב דגים. למען האמת, אחת השאלות שיש לי אליכם, היא האם בפועל מלכודות תופסות דגים בכמות סבירה?

אוריא

New member
תנסה תעיז ותדווח. ../images/Emo102.gif

לדעתי חשוב שתנסה דברים חדשים. זה נכון שזה טוב גם להתמקצע בסגנון אחד. אבל למה? מה אנחנו דייגים מקצועיים? לדעתי חשוב לנסות סגנונות חדשים, שיטות חדשות ופטנטים חדשים. חשוב גם לנסות לחשוב על שיטות ודרכים חדשות ויצירתיות חדשות ולהעיז להשתמש בהם. שלא יספרו לכם סיפורים שהכל כבר נוסה נבדק והוכח. אם כך היו פני הדברים העולם היה נשאר במקום. לדעתי אפשר לשפר, לשפצר, להפעיל מעט יצירתיות ולהוסיף טאץ´ אישי. ככה מקבלים ניסיון. בא לך מלכודות? לך על זה. תהנה מזה. עד שיבוא לך לשנות. רק אל תשכח לדווח. דווקא במלכודות אני חושב שיש חשיבות לכושר הטכני שלך, למחשבה ופיתוח של דברים חדשים. אני בטוח שכולנו נלמד מהניסיון שלך.

paluta

New member
מלכודות

אם אתה מתעקש על מלכודת אז מן הראוי שתבנה לך לבד מלכודת קונוס אולי העיסוק הזה יניע אותך מכך ובכל זאת, צריכה להיות בסדר גודל של אורך כ - 80 עד 100 ס"מ ועם עגולה היא אז קוטר של 45 ס"מ (ואם בלבנית אז הצדדים יהיהו ריבוע של 45 על 45 ס"מ) כאשר הפתח הקוני המובנה בצד המלכודת פונה פנימה וקוטרו הצר צ"ל כ 76 עד 8 ס"מ. - אורך הקונוס כ 10 - 15 ס"מ הפתיון בדרך כלל לחם בתוך רשת ממוקמת במרכז הגובה בערך בשליש האחרון של המלכודת (שלא יתפורר ויתפזר לכל עבר) כך שאם אתה מביט מכיוון הפתח הקוני תראה את הפתיון אפשר גם להניח פיסת לחם בתחתית - העיקרון הוא השדג יריח את הלחם ויתפתה להיכנס את המלכודת להניח בקרבת סלעים רצוי במקום שיש בו חול או קרקע ישרה כשהפתח פונה לכיוון הסלעים אבל לא קרוב מידי לפני הסלע . מן הראוי לקשור חבל למלכודת ולעגון אותה כך שלא תסחף ולא תיגנב הזמן הטוב ביותר זה שעות הבוקר המוקדמות או אחה"צ לקראת ערב הדגים : בורים אם אתה בונה אז תשתמש ברשת מתכת כזו שנמכרת כרשת ללול תרנגולות (סימן היכר הפתחים ברשת הם בצורת משושה והיא מצופה עופרת בדיל או אבץ כך שלא תחליד ) את הבסיס בנה מברזל בנין דק (מחליד אלא אם תצבע מראש בצבעים מונעי חלודה ותתחזק בהמשך ) או כבל אלומיניום חד גידי עבה (אינו מחליד) בכל מקרה המבנה צריך להיות קשיח ועמיד שלא יקרוס צור פתח מעין דלת שתוכל להכניס הפתיון ולהוציא הדגים ודאג שיהיה קפיץ מחזיר ( לא ממתכת מחלידה בדומה למה שיש ברשת שרובינו משתמשים ל"אחסנת " הדגים כשאנו הולכים לדוג) על מנת לוודא סגירה טובה של הפתח ומבלי שלדג תהיה אפשרות לפתוח מבפנים (אפשר להוסיף תפס ביטחון למטרה זו) כנראה שלאחר מספר שימושים תגיע לבדך למסקנה שזה בבלט ויותר כיף לדוג באופן הקונבנציונאליאבל נשמח לקבל תצלום של המלכודת ושל הדגים שנלכדו ורשמים כללים החזר לים דגים שאינך צריך

תודה

קודם כל, כמובן שיבואו דיווחים. וכמובן שדגים קטנים חוזרים לים. אני בהחלט לא פוסל את האפשרות שאחרי זמן זה לא ימצא חן בעיני, אבל כרגע זה מעניין. לפחות החידוש שבכך. אבל כפי שכתבתי, גם לדגים יש חשיבות, ואם אני אראה שאני מצליח להוציא דגים בכמות יפה, גם בלי המון כיף, זה יהיה שווה. התוכנית שלי היא שכשאני הולך לדוג עם חכה, לזרוק במים את המלכודת, כדי שתשכב שם בזמן שאני עובד עם החכה. זה נשמע רעיון סביר? בכל אופן, שלוש שאלות: 1. אמרת לשים ליד סלעים. האם ליד מזחים שמתאימים לדיג בחכה (נגיד, נמל יפו) זה מקום מתאים? 2. כמה זמן זה סביר להשאיר את המלכודת במים? האם יש איזה מינימום שהדגים צריכים כדי "להתרגל" למלכודת ולהפסיק לפחד ממנה? 3. לחם מתפורר אחרי כמה זמן. האם יתאים לשים בתור פתיון קלמרי או גמברי שמחזיקים יותר? האם מלכודת מתאימה לתפוס דגים שהולכים על פתיון כזה (טורפים?)? תודה.

paluta

New member
בבקשה - ולשאלותיך

1) ליד מזח - הולך, ככלל היכן שדגים אוהבים להיות שם רצוילהניח את המלכודת 2) בין חצי שעה לשעתיים ויותר - אם הים שקוף תוכל להבחין מה קורה בסביבת המלכודת ולפעול בהתאם 3) לא חושב שזה מתאים כי טורפים בדרך כלל רודפים אחרי מזונם - נסה ודווח זה דווקא מעניין לדעת מה העלית או לא העלית במלכודת עם פתיון לטורפים

למעלה