מלצרים יתחילו לשלם מס על הטיפים?

מלצרים יתחילו לשלם מס על הטיפים?

הנושא הזה עלה לאחרונה (שוב) לכותרות, כשהפעם נטען שזה יותר רציני. יצא לי לראות כמה דיונים היוצאים נגד, בטענה שהמלצרים מרוויחים "פרוטות" ושזה לא הוגן.

מה שלי יש להגיד על זה, זה שאם כבר יוצאים נגד תשלום מס על הטיפים, כדאי שימצאו נימוק משכנע יותר מאשר "המלצרים מרוויחים פרוטות". מלצר שמרוויח סכום נמוך יחד עם הטיפים, הייתי ממליצה לו שיחפש מקום עבודה אחר. לי ידוע קצת אחרת על שכר המלצרים, מה גם שמלצרים לרוב הם חבר'ה צעירים, מהסוג שלפחות בתחילת דרכם לא משלמים מס הכנסה (משוחררים טריים ואפילו נוער).

מה שעוד יש לי להגיד בנושא, זה שאין לי ספק שהמוח הישראלי ימצא דרך להתמודד עם הגזירה במידה ותאושר. תסמכו על המסעדנים הישראליים וגם על צעירי ארצנו, שימצאו פיתרון אלגנטי לעקוף את הדרישה הזאת ,כמו שכבר מצאו פתרונות לגזירות אחרות.

מה לכם יש לומר בנושא?

nofi1456

New member
איך זה עובד אצלי

גם בעבודה שלי *בתחנת דלק* יש טיפים..ואני מפקידה אותם והם חוזרים אליי במשכורת בסוף החודש...נגיד הפקדתי במצטבר 100 שקל טיפ בחודש..אז בתלוש יש סעיף "טיפים" ומופיע שם ה100 שקל שלי.

מס הכנסה לא מורידים לפי מדרגות מס? יש משכורת כוללת (לא סגורה אם זה חודשי או שנתי) שרואים כמה הרווחתי..ואם זה מעל X מסוים אז מורידים כמה שצריך..לא?

לא צריך להוריד מס בגלל שזה "טיפ" אלא רק אם במסגרת השכר, שאמור לכלול את הטיפים, הגעתי למדרגה המתאימה.

מה שאת מדברת על "המוח הישראלי" זה שמלצרים (וכל שאר מרוויחי הטיפים) לא ידווחו על הטיפים אלא ייקחו אותם לכיס..כדי שלא יירד מס.

nofi1456

New member
האמת שכן

עד כמה שהבנתי אין פיקוח מאוד מדויק על זה...אבל זה גם לפי מצב משפחתי וכלכלי וכל מיני קריטריונים..
זה בדיוק המדרגות מס שדיברתי עליהן..

למעלה