עדיף לעבוד בארץ ../images/Emo8.gif
קודם כל, רושמים אולם ולא עולם ... הכל תלוי במי, מה, איפה וכמה ... מי- תלוי מי אתה ומה את מחפשת. מה- מה הניסיון שלך במלצרות. איפה- הפרמטר הכי חשוב באיזה מסעדות מדובר מכיוון שבמסעדות גדולות עם סגל רחב של מלצרים בד"כ יש טיפים משותפים אבל הטיפים בד"כ טובים. במסעדות קטנות אין הרבה עבודה בד"כ ולכן חשוב פה הקטע של התנאים. כמה- תנאים חמודה, תנאים !!! תלוי איפה התנאים טובים יותר ... עכשיו לסיכום, אני יכול להגיד לך מניסיון (אני עובד כרגע גם במסעדה וגם באולם) שלפי דעתי עדיף אולם. מכיוון שקודם כל יש שכר בסיסי הרבה יותר טוב, הטיפים פחות טובים אבל הם בד"כ נחשבים כבונוס ולא חלק מהשכר כמו במסעדות. אבל האולם שאני עובד בו הוא קטן ומשלמים דיי טוב, 80 ש"ח תשלום קבוע לאירוע ו-20 ש"ח טיפ קבוע. מדובר בעבודה של 4 שעות (25 ש"ח לשעה) כאשר בשעתיים הראשונות לא עושים כמעט כלום ובשעתיים האחרונות רוב הזמן רצים להוציא ולהוריד מנות. בקשר למסעדות, זה קשה להגיד בכללי כי זה תלוי מאוד במקום ובתנאים (אותו הדבר גם באולם אבל באולם בד"כ התנאים דומים). יש מסעדות שלא משלמות שכר בסיסי בכלל ולא משלימות למינימום (בד"כ המקומות כאלה הטיפים רציניים והעבודה מרובה), יש מקומות שמשלמים שכר מינימום או קצת יותר ממינימום ומשלימות ויש את המקומות הממש נדיבים ששם משלמים שכר מינימום + טיפים ... לפי מה שספרו לי האולם שאני עובד בו קצת יוצא דופן מכיוון ששמעתי מאנשים שעבדו באולמות אחרים שהעבודה מאוד קשה וצריך הרבה כח ועצבים אבל בסוף היום משלמים בהתאם ...