מלריה בלאוס

מלריה בלאוס../images/Emo4.gif../images/Emo2.gif

טוב אז ככה :במרפאת המטיילים ביקרנו כשהתכנון עוד כלל את תאילנד בלבד. הדוקטור הסביר לנו שהסיכוי לחטוף בתאי´ מלריה הוא אפסי, קטן יותר מהסיכוי לסבול מתופעות הלוואי של הכדורים. אבל, בלאוס יש מלריה. בעלי שמע המון סיפורים על תופעות הלוואי - אחד סיפר על "חלומות מוחשיים", השני דיבר על נשירת שערות.התחלנו להלחץ... מישהו יכול לשפוך קצת אור על העניין ? מי חלם חלומות "מוחשיים" או נשרו לו שערות, ושאר מרעין בישין ? מה לעשות ? נדלקנו על הרעיון של לאוס וחבל לנו נורא לוותר - אז מה עושים ??

מלריה? בלאוס?

אז ככה. ההבדל בן תאילנד ללאוס לא ממש ברור שם בהרים, ויכול להיות שיתוש זה או אחר יתבלבל ויעבור את הגבול בלי לשים לב. אז לא היתי אומר שבתאילנד אפשר לקבל ובלאוס לא. אני לקחתי מפלקוין בהתחלה ולא היו לי שום תופעות לוואי. לאחר מכן הפסקתי לקחת כי נמאס לי לבלוע כדור כל שבוע( אני מאוד מפונק) ו בתקופה שהייתי בלאוס (שבועיים קצרים ומענגים) נעקצתי רבות אך לא חליתי. סעו ותהנו.

אני לא רופא אבל...

למיטב ידיעתי מלרייה אפשר לחטוף גם בהודו וגם בתאילנד ובנאפל אני יודע שיש כדורים אם אני לא טועה אבל הרבה מטיילים מעדיפים שלא לקחת אותם רק בגלל השפעות הלוואי שלהן נשירת שיער... סיוטים.. וכו´וכו´ שכחתי את שמה של התרופה הזו אבל היא דיי מפורסמת בקרב המטיליים אני אישית לקחתי רק איזה שלוש או ארבע פעמים את התרופה ואז הפסקתי... אם אתם צריכים מידע מפורט יותר כדאי לכם להתיעץ עם משרד הבריאות... אפילו תשאלו אותם בטלפון ואני מצרף לך את האתר של משרד הבריאות אולי תמצאי משהו שיעזור לך ברי

noaaaa

New member
לא לדאוג

לוותר על לאוס בטוח שלא במיוחד אם אתם מתלהבים(ויש לכם ממה),לכל דבר יש פתרון אז להרגע!!! אני טיילתי עם מישהו שלהפסיק לשמוע באוזן ימין אבל זה נפסק כשהוא הפסיק עם הכדורים.יש כל מיני תופעות לוואי וזה משתנה מאדם לאדם. אני בכלל לא לקחתי את הכדורים,קחו אוטן וכילה והכל יהיה בסדר(יש מלריה רק במקומות מסוימים)

ואווו זה מדהים....

כמעט אף אחד לא לוקח את הכדורים.... מוזר מאוד... ומי שלוקח לוקח איזה 3-4 פעמים ומפסיק.... דרך אגב אני שמעתי שמשרד הבריאות האמריקאי המליץ לא להשתמש בתרופה בגלל תופעות הלוואי זה נכון??? מפקלווין או משהו כזה (איש המדבר הזכיר את זמה)

noaaaa

New member
כדורי מלריה

כן,גם אני מכירה אולי בן אדם אחד שממש לקח את הכדורים עד סוף הטיול ,אבל הוא ממש היפוכונדר אז זה לא נחשב. מטיילים פשוט הבינו שממלריה לא מתים...

הסיבה העיקרית שלי להפסיק לקחת

את הכדורים האלה, כשהסתובבתי במזרח, היתה......... חוסר יכולת לזהות איזה יום היום. אני מכירה משהו שלקח את הכדורים וחטף מלריה בכל זאת. התברר שיש כל מיני סוגים של מלריה והכדורים "מכסים" רק סוג אחד.

noaaaa

New member
את צודקת

בקשר למלריה,אני דיברתי עם מישהו בלאוס שסיפר שחטף מלריה כשהיה באפריקה והוא כן לקח כדורים ,כניראה הלא נכונים...

1simple

New member
tאמ...

חשוב לקחת כדורים אם את מפחדת מתופעות לוואי קחי את היומיים ולא את הלריאן זה שאפשר לחלות בכול זאת - נכון אבל אפשר גם לקבל איידס אם קונדום זה אומר שלא תשימי ?

אבי -רון

New member
אחריות - חוסר אחריות

לכל נותני העצות שלא לקחת כדורים: אתם לא חושבים (ואני יודע שזה ירגיז אתכם) שזאת חוסר אחריות מוחלטת לייעץ למי שנוסע/ת ללאוס שלא לקחת חיסון כנגד מלרייה - על אף המלצת רופא ממרפאת מטיילים (שללא-ספק מעודכן במידע חדש ממרכזי הבריאות העולמיים ועוד). הציניות וההומור ש"יתוש הנושא מלריה לא יודע היכן הגבול ויכול לעבור מלאוס לתאילנד" לא לעניין. לא מדובר בידיעת-הארץ, חוש-התמצאות וויזה בדרכון של היתושים. מדובר באמצעים שאותה מדינה נקטה להדברת המלריה. ואכן: תאילנד, שהינה הרבה הרבה יותר מתקדמת ומפותחת מלאוס (מבלי להתייחס למה-יותר-טוב-ומעניין למטיילים) - מקדישה המון בהדברה, מחקרים, לוחמה, הפצת מודעות כולל בכפרים הכי נידחים. לכן: אכן יכול להיות שבלאוס כן ובתאילנד לא. אנא- אל תתיימרו להיות בעלי-ידע (וגם לא אני) בעניין זה, ואל תירו למטיילים בראש. יש משרד הבריאות, יש רופאים מחוזיים המומחים למחלות שכאלו (בחיפה והצפון: ד"ר פוטסמן - בה"ח "בני-ציון". מופיע גם בחוברת "מכבי" -לשם מס´ טלפון), ויש גם את מרפאות המטיילים.

למעלה