מלריה בתאילנד

solo40

New member
מלריה בתאילנד

אנחנו משפחה עם 3 ילדים כולם התחסנו בבני ציון פרט לילד אחד שהתחסן בלשכת הבריאות קיבלתי הוראות סותרות לקבל מלריה בתאילנד אנחנו נהיה במשולש הגבולות בצפון בתחילת הטיול ובאזור קנצ'נבורי לאחר כשבועיים בבית חולים בני ציון הסתפקו בהמלצה רק להימרח התכשיר נגד יתושים ובלשכת הבריאות המליצו על מלרון...? יש מדיניות אחידה.???

mulatto

New member
מוסיף לשאלה

קודם כל לי אמרו שעשיתי חיסונים, שבתאילנד אין מלריה... אבל אני שאלתי מקור אחד ויכול להיות שיהיו כאלו שיגידו לקחת כדורים. השאלה שלי היא: אני אהיה בחודש יולי- אוגוסט בלאוס למשך עשרים ימים. יש לי 12 כדורי מלרון בלבד כך שאין לי מספיק לקחת כל יום. בנוסף יש לי 5 כדורי לריאם. חשבתי לקחת פעם בשבוע לריאם. ובמקרה של הידבקות לקחת מלרון. 1. האם אפשר לערבב בין התרופות כמו שאמרתי לריאם פעם בשבוע ומלרון במקרה של הידבקות? (4 כדורי מלרון בבת אחת שלושה ימים רצוף) 2. האם לריאם בכלל יעיל בשביל מלריה בלאוס? תודה :)

תשובה למוסיף

שלום בלאוס יש מלריה ברובה המכריע של המדינה לריאם לא יעיל בחלקים מסויימים בלאוס כיוון שהמלריה שם עמידה מומלץ לקחת טיפול למניעה (לא במינון טיפולי) או במלרון או בדוקסילין

מלריה בתאילנד

שלום יש מלריה בצפון תאילנד באזור משולש הגבולות אך רק בעומק היער הטרופי כלומר- אם תגיעו באוטובוס תיירים למשולש הגבולות- רק להימרח אם אתם מתעתדים לעשות טרק בעומק היער בסביבה הנ"ל- מומלץ אכן על מלרון או דוקסילין, כיוון שהמלריה שם עמידה ללריאם להימרח נגד יתושים צריך בכל מקרה, כיוון שישנם מחלות העוברות בעקיצת יתוש שאין כנגדם חיסון והן נפוצות באזור נסיעה טובה

solo40

New member
מה לגבי קנצ'נבורי

האם טיול בלינה על הנהר דורשת לקיחת כדורי מלרון?

נהר קנצ'נבורי בתאילנד

שלום רב ! במחוז זה של תאילנד (קנצ'נבורי, כולל באיזור הגשר המפורסם מעל נהר הקוואי) ישנה סכנה די גדולה של הידבקות במלריה, ובעיקר אם לנים על הנהר (אז בלילה חשופים לעקיצות יתושי המלריה !!). לכן כאן מומלץ מאוד לקחת טיפול מונע (מלרון הוא האופציה המעודפת). בהצלחה ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זהומיות והשירות הרפואי לנוסעי (שר"ל) רח' דפנה 6, ת"א מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה