מלריה בתאילנד

14041978

New member
מלריה בתאילנד

שלום רב לרופאים ותודה על הקדשת הזמן. קראתי שאלות ותשובות בפורום אבל לא בטוחה שהבנתי סופיץ - מכאן השאלה. אני נוסעת עוד שבועיים לתאילנד, צפון איים ובנקוק. לא ברור לי האם יש שהשתמש בכדורים נ' מלריה או לא. בחלק מהתשובות היה כתוב, כי אם ישנים בצפון בעיר לא צריך. אני בין היתר מעוניינת לצאת לטיול הג'יפים בצפון, להלן בקצרה המסלול של טיול הג'יפים והשאלה היא האם באזורים אלו כדאי לקחת את הכדורים של המלריה: בלילה הראשון: ישנים בפאי (לאחר סיור בחוות הפילים, חוות נחשים,ביקור בחוות סחלבים ופרפרים, המשך נסיעה לכיוון Mae Taeng,ורפטינג של שעה בנהר). בלילה השני: ישנים בעיירה מה הונג סון (לאחר ביקור במערת נטיפים ענקית,ביקורים בכמה כפרים של שבטי הצפון, עלייה ל-Doi Kong Moo Temple ותצפית על העיירה מה הונג סון). ביום השלישי: ביקור בשבט Long Neck ארוכות הצוואר,ארוכות האוזניים,עצירה במפל(Hua Sai Luang)וחזרה צ'יאנג מאי. האם לדעתך יש לקחת את הכדורים של המלריה? אציין רק כי בשבוע שעבר, בעת שהתחסנתי שאלתי את הרופא והוא אמר שממש לא צריך את הכדורים בתאילנד... אשמח לקבל דעתך. תודה

מלריה בתאילנד

שלום רב, עפ"י המסלול שציינת, שכיחות המלריה היא נמוכה באזורים אלה ולכן ברוב מרפאות המטיילים וגם אצלנו לא היו ממליצים לך על טיפול מונע כנגד מלריה. מצד שני, אכן יש מלריה בצפון תאילנד, בעיקר באזורים הכפריים שבאזור משולש הגבולות שאת לא מגיעה לשם עפ"י המסלול שצירפת. בגלל שאף-אחד לא יכול להבטיח לך כלום ב- 100%, ראי דוגמא של 2 מטיילים ישראלים שנדבקו לפני כשנה במלריה ושהו בקופאנגן בלבד (אי בדרום תאילנד ששם "ידוע" שאין מלריה), אזי יש לך 3 אופציות- אופציה ראשונה, אם את בן-אדם סופר-סופר חששן וזהיר, זה לקחת בכל-זאת טיפול מונע בזמן הטיול הזה כשאת ישנה מחוץ לצ'אנג-מאי. בגלל הסיכוי המזערי שקיים. אופציה שנייה, אם את בן-אדם כלל לא זהיר וחששן, היא לא לנקוט בשום אמצעי זהירות. אופציה שלישית, שאני הייתי ממליץ לך, היא להצטייד בחומר דוחה יתושים, ביגוד ארוך ודק (חם שם!!!), כילה נגד יתושים לשינה בלילה (אז יתושי המלריה עוקצים) ולקחת קופסא אחת איתך של מלרון (12 כדורים) במידה ואכן תחלי אזי תוכלי לקחת את הכדור במינון טיפולי ולא מניעתי (פי 4). 2 דגשים קטנים- אסור לקחת מלרון בזמן הריון והמלריה שיש בתאילנד עמידה ללריאם. נסיעה טובה,

למעלה