מלריה וכניסה להריון

rinagir

New member
מלריה וכניסה להריון

היי אני מנסה כמספר חודשים להיכנס להריון באפריל אני מתכננת לטוס לדרום אפריקה ולבקר בפארק קרוגר הבנתי שיש סכנה למלריה שם ודי גבוהה כיצ לנהוג במקרה שלי (כרגע אני לא בהריון אך לא יודעת מה יהיה עד אפריל
) כמו כן במידה ואני לא אהיה בהריון עד אז האם לקיחת כדורים אלו תשפיע על הניסיונות כניסה להריון? האם צריך לחכות תקופה? איזה כדורים צריך לקחת תודה רבה !!!

תשובה

שלום רב ! כן, בקרוגר פארק בדרא"פ ישנה סכנה משמעותית להידבק במלריה. לכן מומלץ לקחת שם טיפול מונע עם כדורים. הכדור המומלץ לתקופה קצרה באזור זה הינו מלרון (Malarone) במינון כדור אחד כל יום, אך הוא לא מומלץ בהריון !!! הוא לא רעיל, פשוט לא נבדק בנשים בהריון , לכן אסור. אין שום בעיה להיכנס להריון מיד לאחר סיום לקיחת הכדורים הללו, לכן הייתי ממליץ לפני הנסיעה לברר האם את בהריון או לא ואם לא - להמתין עם ההריון חודש אחד ולקחת טיפול מונע. לסיומו - תוכלו להמשיך בנסיונות כרגיל... אם את כן בהריון ועדיין מתכוונת לנסוע - ממליץ בחום להתייעץ באופן מסודר במרפאת מטיילים. בהצלחה ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות שירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 6, ת"א טלפון: 03-6973498 שלוחה 0

למעלה