מלריה...

John Pretender

New member
מלריה...

שלום לכולם אני טס להודו בעוד חודשיים למשך 5 חודשים. מהמרכז לרפואת מטיילים נתנו לי מרשם לכדורים שלוחקים אם מזהים סימפטומים של מלריה ואז צריך לקחת אותם וללכת למרכז רפואי, או לחילופין במקומם מרשם לכדורי מלרון שצריכים לקחת אחד כל שבוע. הרופאה ציינה לכדורים אלה עללולה להיות השפעה של סיוטי לילה, ושזה לא נפוץ אבל. האם מישהו נתקל בתופעה כזו ? האם למישהו יש המלצות מה עדיף ? תודה רבה !

תשובה

שלום רב ! לגבי הכדורים שלוקחים אותם באופן מניעתי פעם בשבוע - מדובר בכדור בשם לריאם (Lariam = Mefloquine) ולא מלרון. דווקא את המלרון (Malarone) המליצו לך לקחת במידה וחלית כטיפול במחלה לאחר שמישהו (רופא במרכז רפואי) יאבחן אותך. לגבי תופעות לוואי של לריאם - אכן קיים אחוז קטן של אנשים שמפתחים תופעות לוואי נוירולוגיות, ברוב המוחלט של המקרים - בתחילת הטיפול. בסה"כ תופעות אלו הן נדירות. מכיוון שמומלץ להתחיל את תרופה הזו שבועיים לפני הנסיעה (עוד בארץ), ניתן לרוב לזהות את תופעות הלוואי האלו (במידה ומופיעים) עוד לפני הנסיעה ואם לא חולפות - להפסיק את הטיפול או לעבור לאופציה אחרת (אז כל התופעות הללו חולפות). אנחנו (וגם אני) מאמינים ברפואה מונעת, כלומר אם ניתן למנוע מחלה שהיא עלולה להיות מחלה קשה ואף קטלנית - עדיף לעשות זאת. הטיפול התרופתי (דוגמת לריאם) יעיל לכך מאוד. סיכון של תופעות לוואי משמעותיות הוא קטן, וגם מדובר בתופעות חולפות, הפיכות ולא משאירות נזק מה שלא יהיה. בהצלחה ! דר' יבגני קצמן היחידה למחלות זיהומיות מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב שר"ל (שירות רפואי לנוסע) טלפון: 03-6973498 שלוחה 2

John Pretender

New member
קודם כל, תודה. שנית,

הבעיה שאני חושש מתופעות לוואי של הלריאם לפני הטיסה מהסיבה הפשוטה שיש לי בחינת בגרות שבוע לפני הטיסה. האם עלולות להיות תופעות לוואי שישפיעו עלי באופן שיקשה עלי להיבחן ? או שמדבור על תופעות ללואי שוליות ? תודה.

המשך - על מלריה

שלום שוב ! במקרה שלך, כאשר יש לך דבר חשוב על הפרק כמו בחינות הבגרות, לא הייתי מזלזל אפילו בתופעה שולית. הייתי ממליץ לא להתחיל את הלריאם עד לבחינה. ניתן להתחיל לקחת אותה מיד לאחר הבחינה, כך שלא תהיה בכל מקרה (גם באחוז הנמוך ביותר) השפעה על התוצאה. זאת אומרת, שבהגעתך למזרח בשבוע הראשון הכיסוי ההגנתי של לריאם לא יהיה אופטימלי, בהמשך השהיה לא תהיה שום בעיה. אופציה אחרת - לבחור בתרופה מניעתית אחרת כגון דוקסילין (אותה אמנם לוקחים כל יום, אבל ניתן להתחיל רק 3 ימים טרם הנסיעה). בהצלחה בבחינות הבגרות !!! דר' יבגני קצמן היחידה למחלות זיהומיות מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב שר"ל (שירות רפואי לנוסע) טלפון: 03-6973498 שלוחה 2

John Pretender

New member
הבנתי. שוב תודה, ושאלה אחרונה :

אז האם כדאי לי לפנות לרופא במרפאת המטיילים שוב כדי לשאול לגבי הדוקסילין ?

המשך

כן - זאת האפשרות המועדפת לפי דעתי. בהצלחה בכל הדברים ! דר' יבגני קצמן היחידה למחלות זיהומיות מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב שר"ל (שירות רפואי לנוסע) טלפון: 03-6973498 שלוחה 2

למעלה