מלריה

מני אה

New member
מלריה

שלום, אומרים
1. למלריה אין חיסון.
2. אנשים יכולים להרפא לבד, אבל בדר"כ צריכים כינין.
שאלה: אם הגוף יכול להרפא, זאת אומרת שהוא מפתח נוגדנים ליצור החד תאי. מאיזו סיבה אין חיסון? אם חליתי במחלה, איך ייתכן לחלות שוב?
תודה
 

C H 4

New member
מפתחים חיסון למלריה, השמועות אומרות שהוא בשלבי פיתוח מתקדמים

היום אין תרופה למלריה, מדובר בטפיל שחי בתוך תאי דם של הנשא בצורה א-סימפטומטית, ומידי פעם מתפרץ למחלה סימפטומטית.
קודם כל, מלריה היא גורם תמותה מספר 1 בעולם, אז זה לא מדוייק להתיחס בקלות לטענות כמו "אנשים יכולים להרפא לבד". בתלות בתפקוד מערכת החיסון וכניראה שסטרס, זיהומים משניים וכו' ההתפרצויות של המלריה יכולות להיות קלות או קשות ולכן החולים עשויים להתגבר על ההתפרצות לבד או רק באמצעות תרופות.
 

מני אה

New member
אדרבה אם כינין היא לא תרופה

אז הגוף מפתח טיפול, יש לו נוגדנים או אמצעים אחרים (תלוי מה הם כמובן) לחיסול החד תאיים הטפילים. אז למה לא מחדירים חד תאיים כאלה מוחלשים שהגוף יתמודד איתם? אי אפשר לגרום להתפרצויות חלשות במכוון? אם לא, למה? מה ככ מיוחד בחד תא הזה
תהיה בטוח, שאם זו הייתה מחלה ככ קטלנית (עם טיפול) אז לא היה גם איבר של לבן אחד באפריקה.
 

C H 4

New member
הגוף לא יודע לרפא מלריה

וגם תרופות לא יודעות לרפא מלריה. היא כל הזמן בתוך הגוף במצב לטנטי.
מערכת החיסון והתרופות יודעים (ביעילות משתנה) לדכא התפרצויות של המחלה. כלומר, להוריד את החום ואת כמות הטפילים בגוף. לא להפוך את הגוף לנקי ממלריה.
 

C H 4

New member
הדוגמה היחידה שאני מכירה שבה המצב דומה

(אבל שונה כי היא ויראלית ומלריה טפילית) זו הרפס.
בן אדם שנדבק בהרפס לא מחלים לעולם, הוירוס חי בתוך התאים של אותו בן אדם ומידי פעם מתפרץ
כשההרפס מתפרץ אפשר לתת לגוף להלחם בהתפרצות, או שאפשר לתת לחולה טיפול אנטי ויראלי. ההחלטה בין ה-2 תלויה בחוזק ההתפרצות ובכל מקרה היא מורידה את רמת האלימות של ההתפרצות אבל לא מרפאה את ההרפס.
 

מני אה

New member
אם הגוף יודע למזער

התפרצויות - משמע לקטול את החד תאיים האלה או אפילו רק לעצור אותם, מה הבעיה שלו לעשות את זה עד הסוף ולמה לא יעיל להחדיר מוחלשים/מתים לגוף שילמד איך לעצור אותם
 
בגדול, זה בגלל שגם הטפיל לא פראייר,

ויש לו טכניקות חמיקה מגוונות ממערכת החיסון. אם לא היו לו - הוא לא היה שורד כל-כך הרבה דורות במגע עם המין האנושי.
&nbsp
מערכת החיסון שלנו היא מאד מרשימה, אבל היא לא מושלמת ולא יכולה לטפל ביעילות של 100% בכל איום על הגוף. טפיל המלריה הוא אחד המתוחכמים שבאיומים הללו. חשוב לזכור גם שרבים (מאד) מן הקורבנות של מלריה הם תינוקות וילדים צעירים, שמערכת החיסון שלהם עדיין לא בשלה.
&nbsp
ולסיום, קצת חדשות טריות בנוגע לחיסון: https://www.newscientist.com/article/dn24363-worlds-first-malaria-vaccine-on-course-for-2015/
 
למעלה