מלש״ב תושב חוץ

ron1222

New member
מלש״ב תושב חוץ

שלום לכולם,
הבן הבכור שלי יהיה בן 16 וחצי (הגיל בו אמורים להסדיר את מעמדו מול רשויות הבטחון על מנת שלא יעצרו אותו בביקורים בישראל..) באמצע יולי. אנחנו נוסעים לישראל לחופשה וחוזרים כשבוע לפני מועד זה. השאלה שלי היא האם יש סיכון שהוא כבר יהיה על הרדאר של רשויות הבטחון ביציאה מישראל?
ואם כן, ובמידה ואתם ממליצים להגיע לקונסוליה להסדיר את הנושא עוד לפני הנסיעה לישראל, מה הפרוצדורה בקונסוליה?
אני חוששת ממצב בו לוקחים את הדרכון למספר ימים, מכיוון שבין סוף מבחני סיום השנה שלו בתיכון לטיסה לישראל יש לנו רק שני ימי עבודה בהם ניתן להגיע לקונסוליה.
אשמח לשמוע תובנות ועצות,
תודה.
נ.ב., כמובן שניסיתי לשאול בקונסוליה, גם במייל וגם ובטלפון, כבר שלושה שבועות שאין מענה....

אצלנו (בבוסטון) עשו את זה על המקום

הגענו ותוך פחות משעה יצאנו עם הדרכון ועם המכתב של דחית השרות. צריך להביא מכתב מהיועצת של ביה"ס שהוא באמת לומד כאן בביה"ס תיכון ומתי הוא מסיים.

ron1222

New member
תודה

אני מקווה שזה כל כך פשוט גם בקונסוליה במנהטן. בושה וחרפה שאין איך להשיג אותם לצורך שאלה כל כך פשוטה...

n47

New member
וולקאם טו קונסוליה.. אנחנו בחופשה..

מה אתם מציקים לנו, הרי הצלחנו להשיג תפקיד בקונסוליה לצורך בילוי של כמה שנים בחול. אנחנו בחופש בחגים ישראלים, כמו ישראלים טובים, אבל הרי לא תצפה שנעבוד בקריסמס נכון? אז אנחנו בחופש גם בחגים הנוצריים. ואם הם קרובים אחד לשני, נניח שבועיים, אז אנחנו עושים גשר, אולי נוסעים לאן שהו לחופשה קצרה של 4-5 שבועות.
ככה זה איתנו.

למעלה