מלתונין באמצע הלילה

מלתונין באמצע הלילה

עקב בעיות בהרדמות של עדו התחלנו לתת לפני חודש מלתונין לעדו. התחלנו המינון מינמלי 0.5 מ"ג שעשה ממש פלאים. בעבר הוא היה מתעורר האמצע הלילה לכמה שעות אבל מאז שקיצרנו את שנת הצהריים חל שיפור אדיר בנושא. ביומיים האחרונים פתאום הוא התחיל להתעורר שוב בשלוש וחצי בלילה. אתמול כבר התייאשתי ונתתי לו עוד חצי מ"ג בארבע בבוקר (האמת שלא ממש עזר ולקח לו עוד איזה שעה לחזור לישון) אבל האם יש בעיה לתת שוב באמצע הלילה מלתונין או עדיף שלא?

מלטונין נותנים בתחילת הלילה וממש

לא באמצע/סוף הלילה. תחילת הערב הכוונה משעה 21:00 (שעה שבד"כ ילדים צריכים לישון),במיוחד אם זה מלטונין עם שחרור איטי. בזמנו אמרה לי הניורולוגית שלנו שגם אם הם מתעוררים לפנות בוקר(מה שעדיין קורה לי עם רננה04:00/03:00 בבקר)אפשר עדיין להרדים אותה אך לא לתסף באמצע. וכך אנו עושים,רננה באה אלינו למיטה או נגשת לסלון ומבקשת דיסק,אני מעלה אותה למיטה,נשכבת לידה , מלטפת ורננה נרדמת שוב.אני מלטונין בעקרון הוא עד 3 מ"ג (או שיש גם 5 מ"ג),אני משתמשת ב3 מ"ג ונותת חצי. קרן

תודה קרן

אני נותנת ממש לפני שינה בתשע אבל אתמול עקב ייאוש ועייפות נתתי גם בארבע ורציתי לדעת אם יש בעיה עם זה ואני מבינה שכן

vered73

New member
אני קיבלתי בדיוק השבוע מידע סותר

הבן שלי עם בעיית השכמה מוקדמת. שוחחתי על כך עם אם בגן שהיא אחות, עקב דיון שהיה גם לה בנושא. היא חקרה את הנושא ונאמר לה שאפשר באמצע הלילה לתת מנה נוספת, אין שום בעיה. לכן, אמש כאשר הבן שלי החליט לחגוג באחד בלילה (אחרי חמש וחצי שעות שישן בהן ללא מלטונין במקרה, אבל זה בהחלט יד המקרה) נתתי את המלטונין והוא חזר לישון. כך שאני מניחה שכל עוד לא עוברים את המינון המקסימלי ללילה זה בסדר. אפשר להסתכל על זה כמו שחרור איטי. כל פעם חצי העיקר שהילד ישן עד הבוקר. אני אישית בוחרת לנסות לתסף שוב כי כלו כוחותיי. אני לא רואה אדם בוגר מתפקד ככה לאורך זמן, ואכן אתמול ישנתי חזק מאד, סוף כל סוף.

JacobSk

New member
ורד למקרים כאלה שווה להשתמש במלטונין SR

כוונה SLOW REALEASE הוא משחרר את החומר לאת לאת ומאפשר לינה שקטה בהרבה יוטר שעות בלילה יש מוצר של פרוטרה אוד לא הספתי לקטלוג.

vered73

New member
זה בטוח בקפסולה והבן שלי לא בולע.

גם מיני אנקפסוליישן מתפרק מהר מאד בקיבה.

מעניין

את מוכנה לשאול אותה מי אמר לה ועל מה הוא הסתמך? זה מעניין ורלוונטי גם לגבינו. חיפשתי על זה קצת חומר באינטרנט אבל לא מצאתי. (אולי כי לא ישנתי כל הלילה... כמה אירוני)

razgalili

New member
יש בעיה בלתת מלטונין באמצע הלילה.

המלטונין יעבוד וירדים את הילד ושום בעיה בריאותית לא תיגרם. אבל.... מלטונין משנה את השעון הביולוגי של הילד. הוא עלול לקבוע אותו עכשיו לאמצע הלילה. מחר בערב הילד עלול לא להירדם עד שלוש לפנות בוקר, וגם מחרתיים. החלטה שלכם אם אתם מוכנים לקחת את הסיכון רק בשביל לישון הלילה. אני הגעתי למסקנה שהשעון של הילד כל כך משוגע גם ככה שזה לא משנה. מלטונין בשחרור איטי אכן אמור להיות טוב יותר בכך שהוא משחרר כמות קטנה לאורך זמן, כל זמן שנותנים אותו בתשע בערב ולא בשלוש לפנות בוקר.

vered73

New member
אם הילד נרדם בעצמו בשבע וחצי, זה אומר שיש

מלטונין שגרם לכך. אלא, שיצורו הופסק לאחר שעות מספר. וזאת, בחוסר תאום משווע עם אמו של צוציק
לקום ב1 בלילה שזו השעה שגמרתי בדיוק לעשות כלים כביסה לסדר לקרוא לנקות ולגלוש קצת, או לדבר גם עם חברים, זה ממש לא מתאים. אז אני לא רואה איך פגמתי בשעון. הנה, בדיוק עכשיו, למרות שיש סרט בטלויזיה (בשקט בשקט כולנו רואים, אני הלכתי לשניה לחדר) הוא נרדם. והשעה 9 וחצי בערב. כך שבכל זאת הדברים זזים לכיוון הנכון. לפעמים. נכון, תצפה לי שוב השכמה עם ציוץ הציפורים. אלו החיים כרגע. ואגב - "החלטה שלכם" היא כבר מזמן "החלטה שלך". (...)

למעלה