ממה אתם מפחדים?

• פותח הנושא 53535
  • פורסם בתאריך

53535

New member
ממה אתם מפחדים?

השאלה שלי וההסבר שאחריו מופנה בעיקר לחילונים שבניכם (כמו בשאלתי הקודמת). כמובן שכולם מוזמנים להגיב. אתם בוודאי מכירים את הסיטואציה החוזרת על עצמה: אדם דתי מסביר כל מיני דברים הקשורים לדת, מנסה לשכנע שזה הדבר הנכון וכו' ואז בא אליו החילוני ואומר לו בתרעומת: "אני מקווה שאתה לא מנסה להחזיר בתשובה". והדתי מיד מתנצל: "לא! בוודאי שלא" (אם יגיד שכן לא ייתנו לו לדבר). למה המושג: "להחזיר בתשובה" נהפכה להיות מעיין מילה "גסה". לא ראויה. (משני הצדדים). אני בתור דתייה הייתי מאוד שמחה אם כל החילונים היו חוזרים בתשובה (ואל תקפצו ותרביצו לי, ההסבר בדרך....). והמושג: "להחזיר בתשובה" הוא גם לא נכון. צריך לומר: "לנסות לשכנע לחזור בתשובה". אני, ולא אף-אחד אחר, יכול להחזיר מישהו בתשובה. רק האדם עצמו יכול להחליט מה יעשה בחייו. אפשר רק לעזור לו להחליט/להשתכנע/להבין וכו'. ועכשיו אסביר לכם למה זה לא דבר רע: נגיד יוסי (שם בדוי) נמצא בביה"ס והוא פשוט "מת עליו". יש בו מלא פעילויות חברתיות, המורים מעולים, הלימודים מעניינים ולא קשים מדי. בקיצור אחלה ביה"ס. ליוסי יש חבר בשם דני (שם בדוי, כמובן). דני בביה"ס אחר. דני טוען שהביה"ס שלו ממש טוב. יוסי שומע את כל חוויותיו של דני על ביה"ס שלו. אבל יוסי משוכנע שדני הרבה יותר יהנה בביה"ס שלו. אז הוא מנסה לשכנע אותו לעבור. לא בשביל לו! בשביל דני. דני כמובן לא חייב להקשיב בקולו של יוסי. אבל למה שלא יתעניין ויקשיב? אולי הביה"ס של יוסי באמת קצת יותר טוב?! ולמי שלא הבין את הנמשל: כשמישהו מנסה "להחזיר בתשובה" הוא לא עושה את זה בשבילו. (אני מדברת על הרוב). פשוט הוא חושב שלאחרים יהיו חיים הרבה יותר טובים, מלאים, יפים, רוחניים מאשר חייו עכשיו. ולא חייבים להשתכנע, מספיק רק להקשיב. וכן, אתם גם לא חייבים להקשיב אם אתם לא רוצים. אף אחד לא מכריח. אבל למה להפוך את הבן-אדם שמנסה לשכנע ל"פושע". הוא רק רוצה בטובת אחרים. אתם יכלים לומר: "הוא טועה","מה הוא מבין?" אבל למה הוא לא יכול לדבר על זה בלי שייתנפלו עליו?! (ושוב, אני מדברת על הרוב. תמיד יש חריגים ויוצאים מן הכלל). מה אתם אומרים?

מתנדב

New member
תראי, החזרת בתשובה....

זו אינה מילה גסה, פשוט החילונים שומרים מרחק מאותם אנשים שמנסים להחזיר בתשובה בדיוק כפי שאת תשמרי מרחק מאותם שינסו להחזיר אותך בשאלה, וזה לגיטימי מאוד... ואני גם כתבתי את זה בעבר ואומר שוב, אדם שרוצה לחזור בתשובה או לחזור בשאלה זה צריך להיות מניעה ממנו, שהבן אדם רוצה ומתעניין...

lala897

New member
תמיד כשבנאדם חוזר בתשובה זה

מגיע ממנו. בנאדם שלא רוצה להאמין לא יאמין ולא משנה כמה הוכחות תיתן לו. וזה לא רק בענין אמונה זה בכל ענין...

Vdrums

New member
זה לא בהכרח נכון,

יש שטיפות מוח שאם בן אדם מוצא את עצמו בתוכן דעתו יכולה להשתנות. אני בכוונה אתן דוגמא קיצונית ואין בינה לבין חזרה בתשובה שום דבר ולא עלה על דעתי שיש הקבלה בין הדברים! (זו פשוט דרך המחשה לשטיפת מוח שיכולה לשנות דעות) הדוגמא היא המחבלים המתאבדים, תחשבו מה צריך לעשות כדי לשכנע בן אדם לפוצץ את עצמו? שטיפת מוח, הבטחות מפה ועד גן עדן, וכל מיני כאלה. איזה כושר שיכנוע צריך, זה הרי טירוף, האינסטינקט הראשון של בן אדם זה לא להיפגע, אז לבוא לגרום לו להתאבד מרצונו החופשי (הרי זה לא מצב נפשי רעוע) ושוב זו דומגא קיצונית לשטיפת מוח אין לקשר בינה ובין החזרות בתשובה.

Vdrums

New member
שטיפת מוח זו שטיפת מוח

ואם אדם נקלע אליה ולא יוצא מזה והוא חלש מדי כדי לתפוס את עצמו בידים ולקום וללכת אז זה יכול להשפיע עליו. בכוונה לקחתי דוגמא קיצונית.

מתנדב

New member
אבל איפא אתה רואה פה שטיפת מוח?

אם אתה רוצה לשמוע? תשמע, אתה לא רוצה לשמוע? אל תשמע... אבל ברגע שאתה מרצונך רוצה ומתעניין, אתה לוקח בחשבון שאותו אחד ישכנע אותך, ואם אתה מסכים לזה אז אין פה שום עניין של שטיפת מוח....

Vdrums

New member
יש אנשים שקל לשכנע אותם,

מה קשה להבין בזה? יש חלשי אופי, שלמשל חבר שלהם אומר להם בוא איתי נשב חמש דקות, וזה נגרר, והבן אדם שם בגלל חבר שלו והוא שומע, ורוצה ללכת והחבר אומר עזוב עוד חמש דקות תקשיב, זו סתם דוגמא למצב היפותטי שכן יכול לקרות. לא אמרתי שאני רואה. אני חושב שהמצבים האלה קיימים. זה ממש לא מעניין אותי אם אמנון יצחק עושה את זה תוך איומים או לא, ולא אכיפת לי אם אנשים חלשים נופלים לתוך זה ולא ממש מרצון. זו בעיה שלהם.

53535

New member
מה שאני התכוונתי

נכון, יש אנשים טיפשים שמשתכנעים מכל הסבר קטן. אבל אנשים כאלה הם גם אנשים "מתנדנדים". הם לא יחזיקו מעמד הרבה זמן. ברגע שמישהו יבוא וינסה לשכנע אותם שהם טועים הם יחזרו לצד השני (מכוון שהם משתכנעים בקלות). וחוץ מזה רוב האנשים לא כאלה. רוב האנשים הם אנשים חושבים. ואני גם חושבת שמי לשא רותה להשתכנע בחיים הוא לא ישתכנע גם אם ייתנו לו את ההסברים הכי ראציונאלים והכי משכנעים שיש. בלי הרצון לבוא ולהקשיב (ואני מדגישה :להקשיב" ולא "לשמוע") א"א לשכנע אדם, או להסביר לו. ולכן אני לא מבינה למה ברגע שמישהו "מנסה לשכנע לחזור בתשובה" - אנשים קופצים וכעסים. לא רוצים לשמוע, אל תקשבו. אף אחד לא מכריח. מצד שני מי שרוצה, למה לא לתת לו.

טיפוסית

New member
שטיפת מוח?

אתה מתכוון לרבנים כמו הרב אמנון יצחק?, שמפחידים אנשים וגורמים להם לחזור בתשובה מפחד. שאם הם לא יחזרו בתשובה יהיה להם רע מאוד. כי אם מחזירים אותך בתשובה מאהבה אז זה לא שטיפת מוח- כי זה בא מאהבה

מתנדב

New member
טיפוסית, את מגזימה קצת....

אני שמעתי עשרות פעמים קלטות של הרב אמנון יצחק, ולא שמעתי באף קלטת שהוא מחזיר בתשובה מתוך פחד או איומים, זה פשוט שקר להגיד דבר כזה...

טיפוסית

New member
את בטוחה שהקשבת טוב לקלטות שלו

הוא מחזיר אנשים בתשובה מפחד ולא מאהבה.

מתנדב

New member
כן אני בטוח בעצמי....

בדרך כלל כשאני מקשיב אני מקשיב טוב, וכשאני לא רוצה להקשיב אני לא מקשיב... ואולי תגידי לי את היכן שמעת שהוא מחזיר בתשובה מפחד?

בת יפתח

New member
הוא לא משתמש בהפחדה .

יש לך ציטוט מפחיד ממנו? אני לא אוהבת את הקטע של ההחזרה ההמונית בתשובה . זה צריך להיות משהו שבא לבד, ואחרי תהליך ארוך ומעמיק כי אם לא, " מה שבא בקלות , הולך בקלות " לחזור בתשובה בגלל סדרה של הרצאות \ כנס? רק אם זה יהיה בשלב המתקדם יותר, אחרי שכבר באה ההחלטה להשתנות ויש הכרה בתורה וכו' והוא גם לא מדייק בחלק מהדברים שהוא אומר.

טיפוסית

New member
ואם מישהו היה ניגש אליך

והיה מנסה להסביר לך שהיהדות לא נכונה- לטובתך שלא תקיימי את המצוות סתם, לשווא, שתהני מהחיים. בן אדם שלא רוצה לשנות את חייו ולא רוצה שישפיעו עליו וינסו להחזיר אותו בתושבה-הוא לא מפחד, הוא לא רוצה! אולי הוא קצת חושש שאחרים ישפיעו עליו ואז הוא ישנה את חייו-כי הוא חושש לשנות את חייו.

פלסטיק

New member
מדוע מפחדים ממסיונריות?

איזה צעקות היו כשהמורמונים רצו להקים כאן מוסד שלהם בהצהרה שאין הם רוצים לעסוק במסיונריות? למה פחדו מהם? למה הפכו אותם ל"פושעים"? מדוע החרדים מנסים לנתק כל קשר בין בני קהילתם לבין העולם החיצון שכולל דתיים וחילונים (ומורמונים
)? לזכותם של הדתיים והחילונים ניתן להגיד שהם מוכנים להשמיע ולשמוע, מה שהוא איסור בחברה החרדית כנראה שהחשש הזה אוניברסלי ולא ייחודי לזרם מסויים ביהדות

למעלה