ממה הם מרוויחים?

mluggy

New member
ממה הם מרוויחים?

חבר שלי התייצב לראיון עבודה באחד מהפורטלים המובילים. לא רק שהוא ראה שם אימפרייה לא קטנה ועשרות עובדים מחוייכים, הוצעה לו גם עבודה בשכר אטרקטיבי ביותר. הייתי שמח לדעת ממה הח´ברה האלה מרוויחים בדיוק? האם פרסום באתרים לא בצניחה אדירה? אני חשבתי להקים אתר תוכן בנושא מאוד מצומצם וקיוויתי למצוא מספר מפרסמים שיאותו לסייע לי בכיסוי העלויות. יש תקווה? או שצריך לחפש כיוון אחר? אשמח לכל תגובה.

רווח בענף האינטרנט

תלוי בחברה. מרבית חברות הדוט קום הטהורות (וגם ספקיות האינטרנט ואף ספקיות פתרונות ותשתית) אינן מרוויחות. ייתכן שמדובר במצגת כלפי חוץ בלבד (רק השבוע התבשרנו על התפטרותו של מנכ"ל פורטל מוביל) או בהזרמות כספים של משקיעים אופטימיים. מרבית אתרי התכנים עוברים בהדרגה למודל של מנויים ובונים פחות על הכנסות מפרסום.

nirdagan

New member
הפורטלים הישראלים מפסידים

אבל הם מלאי תקוה. לדעתי מכל הפורטלים הישראלים הקיימים כיום יישאר רק MSN בטווח הארוך. אם יישארו אחרים הם יהיו בבעלות MSN, או בחסות עסק אחר שמרויח. דוקא לאתרי תוכן ממוקדים יש סיכוי גבוה יותר לשרוד. הם יכולים לספק תוכן איכותי במיוחד בתשלום (עבור צפייה במאמר או מנוי) וכן יכולים לפרסם לא ע"י באנרים שאף אחד לא מקליק עליהם אלא ע"י affiliate programs שמשלמות לפי מכירות. הפרסומת יכולה להיות מאוד ממוקדת בהתענינות הגולשים ולכן יותר ריווחית.

למעלה