ממה יכול לנבוע חופש בקסטה ?

oferbic

New member
ממה יכול לנבוע חופש בקסטה ?

בטיפול שעשיתי אתמול לנאבה גיליתי שהקסטה קצת "רוקדת" כאילו הציר שהיא יושבת עליו צר מדי (רק להמחשה). מה יכולה להיות הבעיה, רק סגירת בורג ? באיזה מפתח משתמשים לפרק את הקסטה ? נראה שישנה סגירה קצת יוצאת דופן. תודה, עופר.

timon1

New member
מה שאתה מתאר נשמע פחות סביר

בד"כ הסיבה לריקוד הקסטה היא שחיקת מיסבי הלב עליו היא יושבת, במקרה כזה צריך להחליף אותו כי מדובר ביחידה סגורה.

oferbic

New member
תודה, אבל אין רעשים כלל

הייתי מצפה ממיסב שיעשה קצת רעש או משהו, לקראת סוף ימיו. מה אתה אומר, אפשרי ?

timon1

New member
באופן די מוזר, פה זה בדיוק הפוך

מנגנון הלב הוא בעצם ראצ'ט שמצידו האחד יש מיסב כדורי ומצידו השני [החיצוני] אמור להיות מיסב לאיזון אבל בלב היחיד שפירקתי אי פעם היה נראה שמדובר במיסב החלקה= ללא גולות [לא בטוח שכך הוא המצב בלב המודרני אבל זה לא ממש חשוב לענייננו]. ראצ'ט מטבעו מרעיש כל עוד הוא תקין אבל כשהמיסבים נשחקים, נוצר חופש ברמות שונות שפוגם בעבודת המנגנון ולעיתים אף משתיק אותו כמעט לגמרי, אני שמתי לב לכך שהחלפתי לב ולפתע חזר הצרצור הנחמד לאוזניי...

oferbic

New member
דווקא הצירצור נשמע עכשיו מצויין

לפני שטיפלתי בנאבה (איך אומרים נאבה בעיברית צחה ?), כמעט לא שמעו את הצרצר, ורק אחרי השפרצת דגריזר בכמות נדיבה מכל הכיוונים, הוא התעורר לחיים. לצערי אין לי מפתח מתאים, ולכן לא פירקתי כמו שצריך את הכל. התוצאה היא שלא ניקיתי כמו שצריך, ולא ראיתי איך המנגנון עובד. יש להשגה מפתח כזה גם מחוץ לחנויות אופניים ?

4x4bike

New member
קסטה חופשית

בדוק אם הקסטה אכן מתנדנדדת או חופשית יתכן שזה רק נדמה-קסטה תמיד מסתובבת לא בצורה עגולה לחלוטין-כך השרשרת עולה ויורדת אם בכל אופן יש חופש-צריך מפתח קסטות מיוחד משמונה הילוכים ומעלה ואם הסגר לא חופשי משמע להחליף פריילוף דרור

למעלה