ממה מורכב החיסון לשפעת?

maksimma

New member
ממה מורכב החיסון לשפעת?

האם רק משלושה זנים שעלולים לתקוף אותנו בעונה ספציפית?
האם פעוטות מומלץ לחסן או שעדיף לתת להם להתמודד עם הוירוסים כדי לחזק את המערכת החיסונית שלהם?
אני יודעת שכבר אמצע החורף אבל עדיין לא קיבלתי החלטה חד משמעית לגבי השאלה הזאת.

תשובות ודיעות

ראשית אני אתחיל ואומר כמו שאני אומר לכל אדם חדש שמגיע לפורום. אם אתה מחפש ייעוץ רפואי אני ממליץ לך בחום לפנות לרופא. במקרה שלך רופא משפחה, ואם תשובותיו לא מספקות אותך (מה שבהחלט יתכן) אזי רופא מומחה למחלות זיהומיות. ישנו פורום מצויין של ד"ר הלפרין ראש היחידה למחלות זיהומיות בבי"ח ביקור חולים. זמן התגובה שלו יחסית קצר והוא עונה לעניין:
http://www.doctors.co.il/forum-312

הנה מקור מידע מצויין ואמין בעברית על חיסונים באתר של בי"ח וולפסון:
http://www.chisunim.co.il/Paper.aspx?id=35&cat=3

משום שהשפעת היא מחלה מאוד וריאבילית (יש הרבה זנים שמשתנים מדי שנה) החיסון נגד שפעת מסתמך על תחזיות של הזנים שצפויים להתפרץ. החיסון יעיל נגד אותם הזנים, אבל בבאופן טבעי לא יהיה יעיל נגד זנים אחרים. זה סוג של משחק סטטיסטי האם תחשף לאותם הזנים או שלא. בשורה התחתונה, לדעתי, אין מה להפסיד, אבל קח בחשבון שקבלת חיסון מגינה רק מהזנים אליהם הוא מכוון, על כן אם תחשף לזנים אחרים אתה צפוי להדבק. לגבי הפעוטות (תלוי בגיל), משרד הבריאות ממליץ לחסן משום שהם יותר רגישים למחלה.

בהצלחה

פולספגן

New member
שימי
לשורה האחרונה שלך -

"אני יודעת שכבר אמצע החורף אבל עדיין לא קיבלתי החלטה חד משמעית לגבי השאלה הזאת"
לידיעתך, החיסון מתחיל לפעול רק כחודש (ויש אומרים חודשיים) לאחר מתן החיסון, לכן תמיד ממליצים לחסן באוקטובר ולכל הפחות בנובמבר.

אגב, צריך להוסיף את המרכאות "מתחיל לפעול", כי יעילותו מוטלת בספק כפי שתראה בפירוט בתגובה שמלפניי.

מוסיפה גם לתגובות

קראתי את התגובות ולא ידעתי שלחיסון לוקח חודשים עד שהוא מתחיל לעבוד. אם את כל כך רוצה להתחסן אז אני לא חושבת שזה מאוחר מדי כי אחרי הכל החורף עדיין בהתחלה (זה שעברנו סערה אחת זה לא אומר שזהו הסתיים). ולגבי החיסון את יכולה להתייעץ עם הרופא משפחה או הרופא של הפעוטה.
מה שכן את יכולה גם להתייעץ על דרך טבעית לחיזוק מערכת החיסון אם את לא סגורה על חיסון. אצלנו בבית למשל אוכלים הכל בריא וטרי, שומרים על פעילות ויש לי שני ילדים (לא להתבלבל עם הכינוי כי זה משהו טכני) שאני גם מביאה להם על בסיס יום יומי סירופ טבעי שהם גם אוהבים. קוראים לזה סמבוקיד (ויש אותו לסופהרב) שעוזר לחזק את מערכת החיסון. ובקשר לזה את יכולה להתייעץ גם עם הרופא על הדרך.
בכל מקרה, בנושא כזה ממליצה לך לדבר ולהתייעץ באופן אישי.

פולספגן

New member
במרץ כבר לא יהיה זכר לשפעת

זאת הסיבה שכולם ממליצים לחסן בתחילת אוקטובר עד סוף נובמבר לכל המאוחר בכדי שיתפוס בחודשי השפעת שהם ינואר ופברואר.

maksimma

New member
אז בגדול

ממה שאני מבינה זה שעכשיו כבר אין טעם לחסן, ועדיף לתת משהו טבעי לחיזוק המערכת החיסונית..?

אין מתג כיבוי להתפרצות שפעת

השפעת נפוצה בחודשי החורף ובד"כ דועכת באזור מרץ. כמו כל דבר יש כאן משחק הסתברויות. לחיסון לוקח כשבועיים עד שהזכרון מתפתח מה שמביא אותנו לחודש פברואר. אני מניח שבנקודה זאת אפשר לדעת אילו זנים נפוצים ומשם להשליך על מידת היעילות של החיסון (אני מודה שלי אין את המידע הזה). אז ההחלטה שלך צריכה להיות האם את רוצה לקבל הגנה מסויימת חודשי פברואר מרץ או שאת סמוכת על זה שלא תדבקי ואם תדבקי זה יעבור בקלות (מה שסביר להניח שיקרה). החלטה שלך.

לגבי תרופות טבעיות למה כוונתך? מרק עוף ומיץ תפוזים או חיזוקיות מסחריות ו/או הומיאופטיות?

למעלה