ממה נובעת מגבלת המרחק המינימאלי מהחניה?

efix1

New member
ממה נובעת מגבלת המרחק המינימאלי מהחניה?

שלום
אדריכל הפרויקט שלנו דורש מרחק מינימאלי של 120 סמ מהחניה המוגבהת אל הקיר החיצוני כדי לאפשר מעבר בחצר האחורית (מסומן בעיגול צהוב בשרטוט המצורף)
העניין מאוד מגביל את התכנון וכיוון שאנחנו בפרויקט קיבוצי ואין לנו ממש גישה ישירה לאדריכל, אשמח לסיוע פה.
האם המגבלה נכונה?
במידה וכן, האם ניתן להצמיד לגמרי את הקיר אל החניה, לחסום את המעבר ובכך להוריד את האילוץ?
תודה

מאגר

New member
הבעיה שבתכנית שלך חסר מידות של רוח החניה

ללא רוח החניה בתכנית לא נין לתת תשובה מאחר ויש תקן לחניה שכבול בחוק החניה

efix1

New member
אני מצרף את התוכנית המקורית, לא ברור לי למה הכוונה ברוח חניה

התוכנית שצרפתי היא לפני השינויים בדגם.
המטרה היא להגדיל את הבית למקסימום והפיכת חדר שינה של ההורים וחדרי הילדים. אבל האילוץ של מרחק מינימלי מהחניה מאוד מגביל.

תודה!

efix1

New member
תודה על התגובה המנומקת וההבהרות

1. הקיבוץ מגביל ל160. הגודל הנוכחי הוא 140 ואני שואף להגדיל ל160 במידת האפשר.

2. האם המגבלה של 120 ס"מ היא המלצה או עפ"י תקן מחייב כלשהו?

3. הבעיה היא שאני מנסה "למשוך" את חדרי הילדים כלפי קו הבניין (סימנתי בחץ) כדי לייצר פינת משפחה גדולה ולהגדיל את חדר המקלחת. בצורה זו נוצרת לי בעית קרבה לחניה עם הפינה השמאלית של החדר השמאלי (מסומן בעיגול).

ושוב תודה!

בינא

Member
מגבלת המרחק נובעת מהחלטת האדריכל

ראשית כמה הבהרות:
1. החניה נמצאת בחזית הרחוב, לכן השאלה היא לגבי החצר הקדמית ולא האחורית ;
2. קו הבנין שלכם (הקו המקווקוו האדום בתוכנית המקורית נקבע 3מ' מגבול המגרש בכל החזיתות וזה חריג משונה... כי התקנות קובעות 5מ' בחזית קדמית ואחורית...:
3. כתובצאה מכך, החניה הכפולה שעומקה 5מ', חודרת 2מ' לשטח המותר אצלכם לבניה ;
4. החניה גבוהה בממוצע כ-130ס"מ מגובה רצפת המבנה וזו הסיבה שהאדריכל קבע 120ס"מ מרווח בין המבנה לקיר התמך של החניה** ;
**מקובל ורצוי בגשמים חזקים, כדי למנוע הצפה של הבית הנמוך מהרחוב...
5. לא מבין מדוע אתה כותב שיש לך מגבלה בתכנון חדרי הילדים, היות וניתן להגדילם עד קו הבניה... יכול להיות שהקבוץ הגביל את שטח קומת הקרקע ל-140מ"ר, כפי שמקובל בקיבוצים רבים ו/או דרישת המנהל...? אם יש מגבלה כזאת, לאדריכל אסור לעבור עת מידות אלה ללא אשור חריגה (לנכה למשל).

efix1

New member
תודה על התשובה המנומקת וההבהרות.

1. הקיבוץ מגביל ל160. הגודל הנוכחי הוא 140 ואני שואף להגדיל ל160 במידת האפשר.
2. האם המגבלה של 120 ס"מ היא המלצה או עפ"י תקן מחייב כלשהו?
3. הבעיה היא שאני מנסה "למשוך" את חדרי הילדים כלפי קו הבניין (סימנתי בחץ) כדי לייצר פינת משפחה גדולה ולהגדיל את חדר המקלחת. בצורה זו נוצרת לי בעית קרבה לחניה עם הפינה השמאלית של החדר השמאלי (מסומן בעיגול).
ושוב תודה!

בינא

Member
תוכל לבצע מה שאתה רוצה במגבלות הנתונות

1. המגבלה של 160מ"ר נועדה למי שבונה רק קומת קרקע ואז לא תביה לו יכולת להרחיב לגג בעתיד. אם אתה חסיד של גג שטוח ולא משופה, זו המגבלה ;
2. הצורך שלך איננו תלוי ב-120ס"מ מרחק קיר החניה למטבח ולצד החניה אין מגבלה כזאת. נראה לי שיש לכם אי-הבנה או לאדריכל. המגבלה היא לקיר החזית של המבנה. אם היתה גם מגבלת צד, קו הבניה לא היה מסומן כפי שהוא. מי שפלש לתוך קו הבניה עם החניה, הוא האדריכל ואין חובה כזאת. קו הבניה קובע ולא קיר החניה ;
3. לכן לא צריכה להיות לך בעיה לבצע מה שאתה רוצה והראית בשרטוט. אין בכך חריגה. עוד הסבר קצר בנושא המרחק מהחניה:
המעבר בין קיר אחורי של החניה למבנה הוא מעבר הכרחי, אחרת לא תהיה יציאה מפינת הכביסה למתלה שמשום מה מחקתם...
משיכת המבנה עד קו הבנין לא תאפשר לכם להגיע מדלת הכביסה לחלק הגינה בחזית ובצד המבנה, לכן הצעתי, אם אתה מושך עד לקו בנין, בטל את חדר הכביסה תוך הגדלת המטבח (אולי למזוה במקום חדר כביסה) והכנס את מכונות הכביסה והיבשן לחדר האמבטיה המורחבת עם דלת יציאה החוצה משם ומתלה כביסה בצד המבנה.

בינא

Member
אם 19 חוץ ממך קראו מה שכתבתי...

תשובתי היתה שווה לכתיבה.
אני כותב כדי שכולם יקראו, לוא דווקא לשואלים

גלמיש1

New member
כתבתי את זה כי זאת אחת התופעות המכוערות

שחוזרות פה שוב ושוב. אנשים נכנסים ומבקשים התיחסות לכתנית שלהם. אנחנו משקיעים זמן בהבנת השאלה, בעיון בתכניות, ושואלים שאלות כדי לחהבין יותר טוב וכדי לעזור - והם , מתפוגגים. כלומר אולי קוראים את התשובה ומרוצים מהעזרה... אולי לא. אבל לחזור להגיב, או סתם להגיד תודה - הם לא יטרחו.
בקשת עזרה - לפחות תקשיב ותגיב, תגיד תודה.
בחיי שזה מוציא את החשק לעזור.

בינא

Member
שלום גלמיש וכל נותני הייעוץ באתר הזה

אינני מצפה לקבל תודות.
אינני מצפה לשום דבר מאף אחד ששואל כאן שאלות.
לי הפריע בעבר ובגלל זה נמנעתי מלהיכנס ולכתוב באתר הזה מספר חודשים,
רק דבר אחד:
ההתנצחות של כמה נודניקים שכנראה לא היה להם משהו טוב יותר לעשות.
אינני מיעץ כדי לקבל תגובות אוהדות או פחות אוהדות, אלא כדי שהקוראים הרבים המעוניינים בנושא, יוכלו לקבל יעוץ מניסיון אישי של מעל 45 שנה היום...
עשו לעצמכם טוב...כל היועצים כאן:
"אל תוציאו אנרגיה על להעלב,או לכעוס... כי בכך אתם מענישים את עצמכם על טפשותם של אחרים"...

גלמיש1

New member
שלום לך

- אתחיל ואומר שאני מסכימה עם מה שמיכל כתבה. באמת מתבקש שינוי בהזזת החניה, מה שיפתור גם את הבעיה שהצגת בתחילה.
- שנית - לא יודעת מה הוראות התב"ע שלכם לגבי מרחקים מגבול מגרש אבל אין ספק ש 3 מטר זה ממש מעט.
- לסוגית המעבר - שים לב שאם מצמידים את החניה לקיר המבנה זה חוסם את היציאה מחדר השרות/כביסה! אם רוצים להתמודד אם זה זה גורר שינויים תכנוניים נרחבים יותר.
- ושאלה אחרונה - למה כל כך חשוב לך להגדיל את שטח הקומה? בשביל פינת משפחה, שהיא ממילא מעבר לכל החדרים, גדולה יותר? חדרי הרחצה בגודל סבבה לגמרי. ככה שאני לא ממש מבינה על מה ולמה המהוהמ. אולי תסביר?

הכניסה למגרש כל כך מנוכרת

כל שביל הכניסה, מדרגות הכניסה - לא רק שזה מתוכנן לא נכון, זה מנוכר. נכנסים בשביל שמנותק מהמגרש, בצד ימין קיר, בצד שמאל חניה, ממשיכים ללכת צמוד לחומה בשמש קופחת (כי לא תהיה שום אפשרות לשתול עצים בין השביל לבית כי יהיה שם ביוב וקירות) ומזל שנכנסים בדלת ,
למה כל כך הרבה אדריכלים של הרחבות עושים את התכנון הזועתי הזה?!?!
בחיי שאפשר אחרת.

גם מיקום החניה כל כך שגוי... האם יש אפשרות להזיז אותה ימינה, אל מול חדר מס' 2?

בכל מקרה, המרווח של 120 ס"מ הוא הגיוני. לא הייתי מוותרת על זה. החסימה שם תהיה עוד טעות תכנונית בנוסף לכל שלל הטעויות שיש שם.

הייתי גם רוצה לדעת אם אתם מודעים למה זה 3 מטר הקף למגרש, הכוונה למודעות בפועל. לא על הנייר. האם אתם מודעים לכך שזו רצועה צרה? שאי אפשר לשתול שם עצים? שלא תהיה לכם מדשאה? שיהיו לכם 4 ערוגות מאורכות אבל לא תהיה לכם "גינה". אתם בסדר עם העובדה הזו?

למעלה