ממה עשוי תפו"א? מהו תהליך פירוק הפחמימות לסוכר? סרטון הסבר
חמוד של ד"ר אבי סאייג ממכון דוידסון לחינוך מדעי (של מכון ויצמן). בסרטון הוא הופך תפוחי אדמה לסירופ סוכר מתוק בעזרת קצת ביוכימיה (מדמה את התהליך בגוף בעזרת אינזימים). עד כמה זה "נורא" לאכול פחמימות?
נחמד, יש גם תהליך כימי עם חומצות שמפרק עמילן לסוכר.
בתהליך עם חומצות מפיקים סוכרים בתעשיה, ( בדרך כלל מעמילן של תירס) , התהליך יותר מהיר וזול.
 
אגב בתפוח אדמה יש חוץ מעמילן גם מינרלים חשובים כמו אשלגן (מוריד לחץ דם) וויטמינים מסוג B ועוד .