ממה עשוי תפו"א? מהו תהליך פירוק הפחמימות לסוכר? סרטון הסבר

trilliane

Well-known member
מנהל
ממה עשוי תפו"א? מהו תהליך פירוק הפחמימות לסוכר? סרטון הסבר

חמוד של ד"ר אבי סאייג ממכון דוידסון לחינוך מדעי (של מכון ויצמן). בסרטון הוא הופך תפוחי אדמה לסירופ סוכר מתוק בעזרת קצת ביוכימיה (מדמה את התהליך בגוף בעזרת אינזימים). עד כמה זה "נורא" לאכול פחמימות?

 
סרטון יפה. לכן אסור לחולי סכרת וטריגליצרידים גבוהים לאכילה

בס"ד
הי טרילינה,
אכן אינדקס גליקמי של תפו"א הוא מאוד גבוהה ולכן תפו"א אסור לאכילה בחולים הנ"ל.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
* טריליאן, תודה.


המחלה היא סוכרת ולא סכרת, ואינדקס הוא זכר, הוא יכול להיות גבוה אבל לא גבוהה.
&nbsp
אני דווקא מכירה חולי סוכרת שאוכלים תפו"א, הכול שאלה של איזונים.
 

אבי519

New member
נחמד, יש גם תהליך כימי עם חומצות שמפרק עמילן לסוכר.

בתהליך עם חומצות מפיקים סוכרים בתעשיה, ( בדרך כלל מעמילן של תירס) , התהליך יותר מהיר וזול.
&nbsp
אגב בתפוח אדמה יש חוץ מעמילן גם מינרלים חשובים כמו אשלגן (מוריד לחץ דם) וויטמינים מסוג B ועוד .
 
למעלה