ממולאים פצצה

ממולאים פצצה

בא לי על ממולאים טובים, חלק רק עם אורז וחלק עם בשר למי יש מתכון פצצה להביא לי ככה בשלוף ? האמת היא שאני מכינה אחלה ממולאים, אבל בא לי על משהו אחר, שטרם הכנתי, עם איזשהו סוויץ' בטעם. יש הצעות ? האמת היא שקניתי שלל ירקות (כולל סלקים וקולורבי קטנים וטריים ואפילו כמה בטטה קסבייה גדולות שיתאימו למילוי), ומה זה בא לי .... נורא בא לי לשחק עם המלית גם עם קינואה וקוסקוס וגריסי פנינה ושאר דגנים וקטניות , מה דעתכם ? מה מתאים למה? יאללה, בואו נרביץ שרשור ממולאים מיוחדים ....
 

איקא1

New member
ממולאים - יאמי- מתכון לפלפלים עם בשר

כמובן אפשר למלא כל ירק ולא רק פלפלים: בבקשה: חומרים: 12 פלפלים בגודל קטן בינוני רצוי אדומים 750 גר' בשר בקר טחון פרוסת לחם משרת בכוס מים 1 בצל בנוני קצוץ דק 3 כפות אורז כפית עלי שמיר קצוצים דק ( לא חייבים ואפשר להחליף בעלים אחרים לפי הטעם) 2 כפות שמן פלפל ומלח לפי הטעם לרוטב 2כפות רסק עגבניות כפית קמח לבן פלפל ומלח לפי הטעם איך מכינים לוקחים את הפלפלים , שוטפים אותם ומוציאים את הגרעינים. יש לשים לב לאופן חיתוך הפלפל, משאירים את ה"עוקץ" ואת החלק העליון בצד ( נכסה עם מכסה זה את הפלפל). פלפלים ממולאים 25 באפריל 2009 מאת ammallia | לערוך עוד בבית הורי וגם בתחילת נישואיי, חשבתי שישנם מנות במטבח שרק נשים מנוסות, יכולות להכין. אחת המנות היותר מורכבות בעיני היתה פלפלים ממולאים. אין לי מושג למה, אבל תמיד נראה לי שרק טבחית רצינית יכולה להתמודד עם האתגר הזה. לא פלא שכמעט הדבר הראשון שהכנתי כשהתחתנתי היה סיר ממולאים. פעם ראשונה שהכנתי מאד התגאיתי בעצמי. לימים המנה הפכה לשגרתית ולא קשה להכנה. להלן מתכון לפלפלים ממולאים צעד אחר צעד, להפגת כל החרדות מכל הבשלניות שפוחדות לנסות להכין את המנה. מה צריך? 12 פלפלים בגודל קטן בינוני רצוי אדומים 750 גר' בשר בקר טחון פרוסת לחם משרת בכוס מים 1 בצל בנוני קצוץ דק 3 כפות אורז כפית עלי שמיר קצוצים דק ( לא חייבים ואפשר להחליף בעלים אחרים לפי הטעם) 2 כפות שמן פלפל ומלח לפי הטעם לרוטב 2כפות רסק עגבניות כפית קמח לבן פלפל ומלח לפי הטעם איך מכינים לוקחים את הפלפלים , שוטפים אותם ומוציאים את הגרעינים. יש לשים לב לאופן חיתוך הפלפל, משאירים את ה"עוקץ" ואת החלק העליון בצד ( נכסה עם מכסה זה את הפלפל). משאירים אותם עם הפוכים עם החלק החתוך למטה על מנת שכל המים ייזלו החוצה. בינתיים מתחילים להכין את התערובת למילוי. סוחטים את הלחם היטב. מוסיפים אותו לבשר הטחון. מי שטוחן בבית את הבשר יכול לטחון את הלחם יחד עם הבשר. במחבת מחממים מעט שמן ומטגנים קלות את הבצל הקצוץ. שוטפים את האורז ומוסיפים אותו למחבת. לאחר כ3-4 דקות מוסיפים 3 כפות מים על האורז , מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מוסיפים את תערובת האורז לבשר ומערבבים יחד. מי שאוהב עלים יוסיף אותם סוחטים את הלחם היטב. מוסיפים אותו לבשר הטחון. מי שטוחן בבית את הבשר יכול לטחון את הלחם יחד עם הבשר. במחבת מחממים מעט שמן ומטגנים קלות את הבצל הקצוץ. שוטפים את האורז ומוסיפים אותו למחבת. לאחר כ3-4 דקות מוסיפים 3 כפות מים על האורז , מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מוסיפים את תערובת האורז לבשר ומערבבים יחד. ממלאים רק 3/4 מהפלפל.לוקחים את הפלפלים הממולאים ומטגנים אותם מעט במחבת עם מעט שמן .מכינים רוטב מ2 כפות רסק עגבניות עם כפית קמח וחצי כוס מים. מכניסים את הפלפלים ושופכים בזהירות אתהרוטב שהכנו.מכסים במכסה או נייר אלומיניום ואופים בתנור כ45 דקות. לפני ההגשה משאירם בתנור 10 דקות ללא כיסוי.
 

איקא1

New member
קישואים ממולאים בעדשים ( בלי בשר)

מה צריך? 6 קישואים קטנים 1 בצל קטן 1 כפית שום 1כוס עדשים 1 גזר מגורד 1 עגבניה קטנה כף חמאה וכף שמן גראם מסאלה- 1/2 כפית 1-11/2 כפיות מדרס קארי (תלוי בטעם ) מה עושים? משרים עדשים לכ20 דקות. מחלקים את הקישוא ל1/3 ו2/3. מרוקנים את הקישוא בעזרת כף או כף פריזאית. לשמור על החתיכות של הוצאנו.מחממים שמן וחמאה. מטגנים בצל וכפית שום. מוסיפים את הגזר והקישואים ממה שרוקנו. מוסיפים עדשים מוסיפים קארי וגראם מסאלה. מוסיפים כוס וחצי מים. מכסים ומבשלים , לאחר כ10 דקות מוסיפים את העגבניה החתוכה לקוביות קטנות. ממשיכים לבשל עוד כ10-20 דקות עד שהעדשים רכים למגע. לקראת הסוף מוסיפים מלח ופלפל. ממלאים את הקישואים בתערובת העדשים. עם מה שנשאר מהעדשים מרפדים תבנית שמים מעל את הקישואים הממולאים ואופים בתנור עוד כחצי שעה-שעה עד שהקישוא מתרכך.
 

סמד13

New member
ממולאים

ככה 500 גרם בקר טחון 200 גרם עוף טחון 200 גרם הודו טחון 2 בצל קצוץ מטוגן + 2 שיני שום עגבניה מרוסקת 2 פרובות לחם ששרה במים נסחט ונקצצץ 1 ביצה חצי כפית סודה לשתיה צרור פטרזליה קצוץ רצוי צנובירם לא חייב את הכל בקערה לערבב לתבל בראס אל חנות מלח ופלפל שחור כל הירקות שבא לכם למלא רוטב רסק עגבניות , מים ,אבקת מרק עלי סלרי זהו לבשל עד שמוכן
 
למעלה