ממולאים - יאמי- מתכון לפלפלים עם בשר
כמובן אפשר למלא כל ירק ולא רק פלפלים: בבקשה: חומרים: 12 פלפלים בגודל קטן בינוני רצוי אדומים 750 גר' בשר בקר טחון פרוסת לחם משרת בכוס מים 1 בצל בנוני קצוץ דק 3 כפות אורז כפית עלי שמיר קצוצים דק ( לא חייבים ואפשר להחליף בעלים אחרים לפי הטעם) 2 כפות שמן פלפל ומלח לפי הטעם לרוטב 2כפות רסק עגבניות כפית קמח לבן פלפל ומלח לפי הטעם איך מכינים לוקחים את הפלפלים , שוטפים אותם ומוציאים את הגרעינים. יש לשים לב לאופן חיתוך הפלפל, משאירים את ה"עוקץ" ואת החלק העליון בצד ( נכסה עם מכסה זה את הפלפל). פלפלים ממולאים 25 באפריל 2009 מאת ammallia | לערוך עוד בבית הורי וגם בתחילת נישואיי, חשבתי שישנם מנות במטבח שרק נשים מנוסות, יכולות להכין. אחת המנות היותר מורכבות בעיני היתה פלפלים ממולאים. אין לי מושג למה, אבל תמיד נראה לי שרק טבחית רצינית יכולה להתמודד עם האתגר הזה. לא פלא שכמעט הדבר הראשון שהכנתי כשהתחתנתי היה סיר ממולאים. פעם ראשונה שהכנתי מאד התגאיתי בעצמי. לימים המנה הפכה לשגרתית ולא קשה להכנה. להלן מתכון לפלפלים ממולאים צעד אחר צעד, להפגת כל החרדות מכל הבשלניות שפוחדות לנסות להכין את המנה. מה צריך? 12 פלפלים בגודל קטן בינוני רצוי אדומים 750 גר' בשר בקר טחון פרוסת לחם משרת בכוס מים 1 בצל בנוני קצוץ דק 3 כפות אורז כפית עלי שמיר קצוצים דק ( לא חייבים ואפשר להחליף בעלים אחרים לפי הטעם) 2 כפות שמן פלפל ומלח לפי הטעם לרוטב 2כפות רסק עגבניות כפית קמח לבן פלפל ומלח לפי הטעם איך מכינים לוקחים את הפלפלים , שוטפים אותם ומוציאים את הגרעינים. יש לשים לב לאופן חיתוך הפלפל, משאירים את ה"עוקץ" ואת החלק העליון בצד ( נכסה עם מכסה זה את הפלפל). משאירים אותם עם הפוכים עם החלק החתוך למטה על מנת שכל המים ייזלו החוצה. בינתיים מתחילים להכין את התערובת למילוי. סוחטים את הלחם היטב. מוסיפים אותו לבשר הטחון. מי שטוחן בבית את הבשר יכול לטחון את הלחם יחד עם הבשר. במחבת מחממים מעט שמן ומטגנים קלות את הבצל הקצוץ. שוטפים את האורז ומוסיפים אותו למחבת. לאחר כ3-4 דקות מוסיפים 3 כפות מים על האורז , מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מוסיפים את תערובת האורז לבשר ומערבבים יחד. מי שאוהב עלים יוסיף אותם סוחטים את הלחם היטב. מוסיפים אותו לבשר הטחון. מי שטוחן בבית את הבשר יכול לטחון את הלחם יחד עם הבשר. במחבת מחממים מעט שמן ומטגנים קלות את הבצל הקצוץ. שוטפים את האורז ומוסיפים אותו למחבת. לאחר כ3-4 דקות מוסיפים 3 כפות מים על האורז , מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מוסיפים את תערובת האורז לבשר ומערבבים יחד. ממלאים רק 3/4 מהפלפל.לוקחים את הפלפלים הממולאים ומטגנים אותם מעט במחבת עם מעט שמן .מכינים רוטב מ2 כפות רסק עגבניות עם כפית קמח וחצי כוס מים. מכניסים את הפלפלים ושופכים בזהירות אתהרוטב שהכנו.מכסים במכסה או נייר אלומיניום ואופים בתנור כ45 דקות. לפני ההגשה משאירם בתנור 10 דקות ללא כיסוי.