ממולאים - שאלה

ממולאים - שאלה

הבטחתי סיר של ממולאים לחג. יהיה מבחר יפה - פלפלים, קישואים, גזר, בצל, שזיפים מיובשים.
עלה בדעתי למלא חלק מהירקות באורז וחלק בבורגול
אבל אני תוהה אם הבישול הארוך יסמרטט את הבורגול ויהפוך אותו לדיסה.
פתרונות כמו שני סירים ותזמוני בישול שונים לא יתאימו (מטעמי עצלות ושינוע).
אז מה, למישהי/ו פה יש ניסיון?
או שאלך על בטוח ועל אורז?
 
בינתיים התייעצתי עם אחי בעל הניסיו

והוא אישר לי לנסת עם בורגול שטוף במקביל
זו תהיה מנה לערב החג, דיווחים בהמשך
 

Dr T noki

New member
אצלי בורגול (עבה) לא נהיה סמרטוט

יש לו מרקם נגיס ובד״כ עובדה שמדובר בבורגול שעשוי מחיטה לא מסמרטט את כל העסק.
 
בסוף... הכנתי מלית אורז ואמרתי לעצמי

שאם תיגמר, אכין גם בורגול.
שכחתי אתהכלל הידוע, שתמיד תמיד מכינים יותר מדי מלית
אז יש ממולאים באורז בלבד: פלפלים, סלקים, גלדי בצל, קישואים, ושזיפים מיובשים.
התחלתי כל סיר (בסוף היו שני סירים!) עם שכבה גדולה של בצל קצוץ שטיגנתי בשמן בנדיבות. מרחתי שליכטה של אריסה מתוקה, על זה הנחתי את הממולאים, כיסיתי ובישלתי בישול ארוך מאד. לא מוסיפים נוזלים כי הבצל ושאר הירקות מזיעים מאד.
חלק מהמלית המיותרת הקפאתי, וחלק טחנתי עם התוכן של הקישואים והסלקים המרוקנים, פלוס עשבי תיבול, פלוס קמח חומוס... ואפיתי קציצות למקפיא.
שבוע טוב!
 

Dr T noki

New member
אני הכנתי


סלט גדול מכל טוב
פשטידה טבעונית על בסיס קרם קשיו , כרישה, בצל, מנגולד תרד ופטריות
מרק ירקות עם קוסקוס מלא
תפוחי אדמה פרוסים דק מרוחים בשילוב של שמן זית, סילאן , פשוט גבישי מל וקצת טחינה גולמית, ומעליהם קצת פירורי לחם ומושחמים בתנור

לפני כמה ימים הכנתי למשפחה ולבעלי שאינו צמחוני - שווארמה טופו, שבבי טופו קשה שגרתי עם קולפן, יחד עם שמן זית ושלל תבלינים - תבלין שווארמה, כורכום, חוואיג׳ למרק, כמון, קצת קארי, מלח פלפל בהרט קינמון פלפל אנגלי.
בינתיים מטגנים הרבה בצל (עשיתי 3) פרוס לטבעות, טיגנתי גם פרוסות פטריות, הוספתי הטופו ותיקנתי תיבול.
הוגש מגולגל בצ׳פאטי שהכנתי מקמח מלא עם ירקות וטחינה ביתית.

עד היום בעלי בטוח שעבדתי עליו וזו היתה שווארמה אמיתית
הוא גם הזמין את כל החברים שלו לטעום ולראות שיש לזה אותו טעם ואפילו יותר טעים משווארמה בשרית. מבחינתי זו המחמאה האולטימטיבית כאשר אוכלי בשר אוכלים ונהנים. אני לא צריכה להיות מיסיונרית בשום אופן ולא להטיף, רק לבשל אוכל טוב טעים ובריא וכך לחשוף את הילדים והמשפחה לאוכל טבעוני שהם אוהבים.
 

ella100

New member
איך את מכינה את הצ'פאטי?

איזו גרסת קרם קשיו אימצת עבור הפשטידה?

לגבי השווארמה-יופי של רעיון.ינוסה.

אוסיף רעיון ממנה שאכלתי בקפה קפה-שווארמה סייטן
עם בורגול (מטוגן?) ברוטב טעים.היו שם חתיכות גזר דקיקות מטוגנות -
הוסיף טעם למנה הטעימה בכללי.
 

Dr T noki

New member
הצ׳פאטי למיטב זכרוני המתכון הכי פשוט בעולם

קמח מלא כלשהו - על כוס אחת בערך חצי כוס מים חמימים, אבל לפי העין, קצת מלח, לפי הטעם, עד שיוצא בצק רך וגמיש, אני גם קצצתי כוסברה ופטרוזיליה והכנסתי לבצק. מרדדים דק עגול והמחבת בלי שמן על אש חזקה ומחבת חמה, לא הרבה זמן ולהפוך , אפשר גם על אש ישירה אבל לא היה לי כוח לזה...

גרסת קרם קשיו שאימצתי - חצי כוס קשיו, אני משרה כמה דקות בכוס מים רותחים, ולבלנדר. מוסיפה קצת אגוז מוסקט, מלח פלפל אנגלי, ואז הנוזל משמש כמו חלב ברוטב בשמן: כף שמן זית בסיר, מוסיפה כף- שתיים קמח (אני שמתי כוסמין), לערבב קצת, מוסיפה בהדרגה את חלב הקשיו ומערבת טוב עם מטרפה שלא יהיו גושים על אש קטנה עד שמסמיך.

לגבי השווארמה הרעיון של קילוף הטופו עם קולפן - קיבלתי ממיקי מהי שלנו - תודה!

אני פחות מחבבת סיטן בהקשר של שווארמה כי הטעם שלו יותר משתלט לדעתי מטופו.
גזר זה רעיון נחמד, פטריות מאד התחברו לי כי הטעם והמרקם גם דומים לשווארמה. מצחיק, שווארמה בשרית אף פעם לא אהבתי, את הטבעונית אני אוהבת
 
למעלה