ממוצע בגרות 106

בזלת

New member
ממוצע בגרות 106

לאיזה ציון פסיכומטרי מקביל ממוצע בגרות 106.16 (חושב לפי אוניברסיטת ת"א)?

Lior_A

New member
זה לא עובד ככה.

מה זאת אומרת מקביל? יש ממוצע בגרות ויש פסיכומטרי. אתה צריך את שניהם על מנת להתקבל. ככלל, ככל שהבגרות יותר גבוהה ככה אתה יכול להסתפק בציון יותר נמוך בפסיכומטרי. וכן להיפך.

מתגייס-

New member
זה עובד בדיוק ככה

106 מקביל ל- 720. לפי: 114 מקביל ל 800- 1 בגרות= 10 נקודות פסיכו´ ויורד.

Lior_A

New member
מה הקשר?

לי יש ממוצע 109 באוניברסיטת תל אביב. אז יש לי 750 ?! מה הקשר? וחוץ מזה, לחבר שלי יש ממוצע 115 באוניברסיטת תל אביב. אז אמור להיות לו יותר מ 800 ???

בזלת

New member
לא...

ציון התאמה מחושב לפי ממוצע בגרות וציון הפסיכומטרי ככל שממוצע הבגרות נמוך יותר, ניתן להגיע לאותו ציון התאמה עם ציון פסיכו´ גבוה יותר.. כל נקודת ממוצע בגרות מקבילה לעשר נקודות בפסיכומטרי אם תעלה את ציון הפסיכו שלך בעשר נקודות ותפחית מממוצע הבגרות נקודה אחת - ציון ההתאמה שיחושב לא ישתנה. אם רון מתקבל לפסיכו-ביולוגיה עם 109 בגרות ו600 פסיכומטרי רינת תתקבל עם 100 בגרות ו690 פסיכו. מקווה שהובנתי.

Lior_A

New member
אז אם ככה,

אם ככה, אז לא ניתן לשאול "מה הפסיכו´ המקביל ל109" ? אלא חובה לציין גם לאיזו פקולטה. כי הדרישות שונות בכל פקולטה ופקולטה. בשביל מדעי המחשב מי שיש לו 109 יצטרך נגיד 720, ומי שיש לו 109 ורוצה ללכת למדעי הרוח יצטרך 550. לפיכך הפסיכומטרי המקביל ל109 הוא לא קבוע, ומשתנה בהתאם לפקולטה בה רוצים ללמוד.

בזלת

New member
קודם כל - זה 106.

התבלבלנו קצת... נכון. "בשביל מדעי המחשב מי שיש לו 109 יצטרך נגיד 720, ומי שיש לו 109 ורוצה ללכת למדעי הרוח יצטרך 550. " אבל המסקנה שלך אינה נכונה. דיברתי על ציון ההתאמה... הדוגמא שהבאת לא רלוונטית.. כי ציון ההתאמה שמתקבל מ-109 ו-720 גבוה יותר מהציון שמתקבל מ- 109 ו550... אתה משווה בין שאינו בר מינו... נקודת המוצא צריכה להיות כזאת: ציון ההתאמה הנדרש לחוג מסויים הוא הקבוע. ושני הציונים - הפסיכומטרי והבגרות - הם הפרמטרים. אם למדעי-המחשב יש צורך בציון, נגיד 123 (לא יודעת מה תחומי המספרים. רק לצורך הדוגמא) אז אני אתקבל אליו עם ציון בגרות X וציון פסיכומטרי Y ואתה תתקבל אליו עם ציון בגרות X+3 וציון פסיכומטרי Y-30 כיוון שבחישוב לשנינו יוצא אותו ציון התאמה: אפשר להקביל נקודת בגרות לעשר נקודות פסיכו - ביחס לחוג מסויים. מקווה שהובנתי. סוגייה פסיכומטרית מורכבת

Lior_A

New member
בהחלט.

אני בהחלט מסכים. לגבי ה 109 ולא 106, לקחתי לדוגמא את הממוצע שלי ולא את שלו, אז זה לא משנה.

למעלה