ממוצע טוב אבל טיפש??

Shay1s

New member
ממוצע טוב אבל טיפש??

מעניין אותי לדעת עד כמה יש קורלציה בין ממוצע במדמ"ח+מתמטיקה מאוניברסיטה לבין יכולת חשיבה אנליטית ומנת משכל. אני למשל סיימתי תואר מדמ"ח+מתמטיקה באוניברסיטת ת"א בממוצע לא רע 85 ולמרות זאת אני חושב שהכישוריים האנליטיים שלי הם גרועים.הצלחתי להשיג את הממוצע בעיקר בזכות חרשנות ובזכות חלק מהמבחנים ששמו דגש על שינון ולא על חשיבה. מה דעתכם? לדעתי, קורלציה כזו קיימת רק עבור אנשים עם ממוצע באמת גבוה (מעל 95) כי אז זה מראה שבאופן עיקבי הם מצליחים במבחנים כולל בכאלה שדורשים חשיבה.

vinney

Well-known member
למה אתה חושב שהכישורים האנליטיים שלך גרועים?

ולמה זה אומר לדעתך שאתה טיפש? ציוני אוניברסיטה לא בהכרח משקפים את מנת המשכל, ואתה יכול להיות נורא חכם ועם IQ בשמיים, ועדיין לקבל ציונים נמוכים - כי אתה מתעסק במשהו שמשעמם אותך למוות.

Shay1s

New member
לא אמרתי שאני טיפש באופן כללי

אין אף בן אדם שבאמת חושב שהוא טיפש באופן כללי (גם לא אני). התכוונתי לטפשות במובן של כישורים אנליטים גרועים. למה אני חושב שזה נכון לגבי? כי אני מתקשה לפתור בעיות שדורשות דרך פתרון שונה ממה שאני מכיר. אפילו במקרים שהפתרון ממש פשוט אני מסתבך.

פיונה11

New member
מזדהה מאד , גגם בעלת תואר ראשון במחשבים

ולא מרגישה שאני בעל כישורים אנליטיים גבוהים במיוחד. אם אני מקבלת בעיה ששונה במעט ממשהו שלמדתי בצורה מסויימת, יהיה לי מאד קשה לפתור אותו , מכיווון שצריך יותר מחשבה וכשיורים שאני מרגישה שאין לי

neko

New member
זה לא נשמע כמו כישורים אנליטיים גרועים -

זה נשמע כמו חוסר ביצירתיות ו\או במתודולוגיה לפתרון בעיות.

למעלה