ממוריט

רותי57

New member
ממוריט

אבי קיבל במשך כשנה וחצי כדור של 5מג ממוריט , בזמן האחרון מאוד קשה לו לבלוע כדורים ויש לו הרבה. משום מה ניפיתי דווקא את הכדור הזה, כי קראתי כתבה של ד"ר מערבי מפורום YNET והוא היה סקפתי לגבי התועלת בממוריט, אך אף פעם לא היה לי האומץ להפסיק את הכדור והפעם כבר כשבועיים אני לא נותנת לואת הכדור והמצפון מציק לי. כי הוא מקבל 25 מג של סרקוול, זה המון, ולפעמים כאשר הוא "באטרף"ת, כלומר מאוד תוקפןצ אני מוסיפה לו אטנטומין, האם יש למישהוא דעהיל כך, כל ההתנהגות שלי כלפי התרופות היא אינסטינקטיבית, כי גם הרופאים לפעמים חסרי עצות ואומרים לי תתני לפי המצב.

פנטזי1

New member
רותי 57 שלום

לפי דעתי לא כדאי להפסיק תרופה על דעת עצמך,אולי כדאי שתבקשי מהרופא שיעשה הערכה מחדש מה מבין התרופות הכרחי ועל מה אפשר לוותר. למה דוקא להוריד את הממוריט ?תקראי על הממוריט כאן,זה מתוך אינדקס התרופות Donepezil דונפזיל דונפזיל היא תרופה המיועדת לטיפול בחולים הסובלים משטיון (דמנציה) על שם אלצהיימר. השינויים הראשונים במחלת אלצהיימר מעכבים את המסלולים העצביים הכולינרגיים במערכת העצבים המרכזית, בהם המעביר העיצבי העיקרי הוא אצטילכולין. החוקרים חושבים שהחסר היחסי באצטילכולין במוח אחראי לחלק מהתופעות הנצפות בשלבים הראשונים של המחלה. דונפזיל מעכב באופן הפיך את האנזים כולינאסטראז, אשר אחראי על פירוק האצטילכולין, ובכך מגביר את הרמה של אצטילכולין במוח. בניגוד לטאקרין, התרופה הראשונה מאותה משפחה אשר ניתנה לטיפול באלצהיימר ואשר שיווקה הופסק, השימוש בדונפזיל אינו כרוך בסיכון לפגיעה בכבד, והפעילות שלו היא ספציפית יותר למערכת העצבים המרכזית. ייתרון נוסף הוא שדונפזיל ניתן פעם ביום. היעילות של דונפזיל בטיפול במחלת האלצהיימר זהה לזו של תרופות אחרות המעכבות את האנזים כולינאסטראז (טאקרין, ריבאסטיגמין), וכמו תרופות אלו, דונפזיל מאט את התפתחות המחלה ומאפשר תפקוד טוב יותר של המטופל, אבל אינו עוצר את התקדמות המחלה. מידע נוסף אזהרות מיוחדות תופעות לוואי זקוק למרשם רופא כן סיכון ממנת יתר גבוה סיכון מפיתוח תלות נמוך שייך לקבוצה אלצהיימר, לטיפול ב כולינאסטראז, מעכבי לטיפול ב- שמות תרופות מחלת אלצהיימר (alzheimer's disease) Aricept אריספט Asenta אסנטה Memorit ממוריט כדאי לך לברר עם הרופא אולי דוקא כדאי לשנות את תרופת ההרגעה שהוא מקבל

למעלה