ממיר 220 וולט.

ממיר 220 וולט.

שלום. אני מעוניין להפעיל כלי עבודה באמצעות ממיר. קיבלתי הצעה לממיר המתחבר למצבר בהספק של 1000 ואט בעלות של 1200 ש"ח + מע"מ. יש למישהו נסיון עם ממיר כזה? אפשר לחברו למצבר של 50 א"ש? האם ניתן להפעיל איתו מקדחה או משחזת זוית(דיסק) 9"?(הפעלה לא רצופה,דקה פה דקה שם). תודה לעונים. אילן.

רשר

Well-known member
מנהל
תן יותר פרטים ממתח והספק

או הפניה ליצרן או מוכר. אולי תומר לו מה אתה רוצה לעשות עם הממיר? הבעיה העיקרית מעבר להספק מתאים היא יכולת לעמוד בזרמי התנעה של מנוע עם דיסק 9" (יש כאלה עם 1200W) המקדחה לא תעשה בעיות כי ההתנעה היא ללא עומס

השאלה היא מה ההספק שתיצרוך

ולכמה זמן . ומה גודל המצבר ברכב . ואיזה רכב זה . כי המנוע חייב להיות דלוק . הספק של מצבר סטנדרתי זה 70A*12 = 840W לשעה . אים תצרוך 1000W תוך חציא שעה ויותר המצבר חלש . צריך לעשות את כל החישובים לבד

הספקים...

הצריכה תהיה כמו שכתבתי בשאלה, זמן עבודה קצר ולאחריו זמן המתנה ארוך. הממיר לא נועד לעבודה קבועה אלא לתיקונים קלים פה ושם. אני מרכיב אותו על כלי שנקרא "אפרון" (זה הכלי עם שלושה גלגלים וסל עבודה שבד"כ קוטפים איתו אבוקדו ואני עשיתי לו הסבה לעבודות מסגרות). אני רוצה להרכיב לו מצבר חדש כי הישן גמור, להרכיב לו אלטרנטור חיצוני היות וסליל הטעינה המקורי גם הוא גמור. השאלה היא:איזה אלטרנטור להרכיב ובאיזה מצבר להישתמש. גם המקום של המצבר לא כ"כ גדול ונראה לי שהוא יספיק ל 50 א"ש. בזמן עבודה אין כלל צריכת מתח מהמצבר כי המנוע הוא דיזל. תודה אילן.

50 אמפר = 600 וואט לשעה

מקדחה . דיסק קטן . נריאה סביר . החשוב שהמנוע של הרכב יפעל ויתען בחזרה את המצבר . בהצלחה . אלטנטור זה שאל את חשמלאי הרכב . וספר לו שאתה צריך טעינה מהירה .הייתר זה ניסיונות שתעשה ותסיק מסקנות לבד .

רשר

Well-known member
מנהל
תרכיב את האלטרנטור הזול ביותר

שתשיג אפילו משומש. מקום למצבר אפשר לשנות (אתה מסגר?) ואם צריך להערכתך תכניס מצבר גדול יותר, ה 50AH זה הכי קטן שיש כי המנוע של האפרון צורך זרם מאוד קטן בהתנעה. מאחר ואתה צריך להשאיר את המנוע לעבוד כל הזמן אולי תבדוק אפשרות לחבר לו ע"י רצועה או מנוע הידראולי גנרטור 2.5KW שיאפשר לך לחבר גם רתכת ויהיה לך חשמל בשפע. אגב אלטרנטור לרכב מיצר מתח 12VAC ב 3~ ורק אחר כך מישרים אותו ל DC והוא יכל לתת עד 35A כך שעם שנאי מתאים אפשר לחלוב ממנו גם 220VAC ומאחר והמנועים של הכלים הם מנועים טוריים תוכל לישר אותו כדי לא להסתבך עם תדר משתנה.

למעלה