ממי שיודעת מנסיון או מי ששמעה

סיגל ה9

New member
ממי שיודעת מנסיון או מי ששמעה

על צלסטון, יש לי שאלה שמטרידה אותי . ההריון שלח מוגדר בסיכון גבוה בגלל הפלות בעבר על רקע קרישיות יתר, כשההפלות היו בשלב מאד מוקדם. רופא המעקב שלי החליט, רק בגלל העבר שלי ולא בגלל משהו שקשור להריון הנוכחי שתודה לאל הוא בסדר
לתת לי צלסטון בשבוע 28. התייעצתי עם רופא נוסף שהיה נגד אם אין סיבה נכון להיום, וגם משיטוט באינטרנט אני רואה שזו לא גישה מקובלת לתת את הזריקות כטיפול מניעה. מישהי מכירה גישה כזו של לתת את הזריקות על כל מקרה? מישהי עברה משהו דומה? מהמנוסות והמבינות בנושא אשמח לשמוע דעתכן. תודה

צלסטון

אני קיבלתי בשבוע 28 עקב רעלת וילדתי בשבוע 31 זה מה שעזר לראות של הילד שלי להבשיל שמעתי על לתת כמניעה, אני לא רואה שום דבר רע בזה הבעיה היחידה היא שנדמה לי שהן משפיעות רק לחודש ואם לא תלדי יכול להיות שיתנו לך עוד סט אני אישית בעד בהצלחה!

יש גישה כזו והיא דווקא מובנת לי

הגעת לשלב שבו אם יש צורך ליילד - סטטיסטית סיכויי התינוק טובים ונמצאים בעלייה מתמדת! הסטטיסטיקה במקרים כאלה מושפעת מאוד מהשאלה האם התינוק נזקק או לא לסיוע נשימתי, באיזו אינטנסיביות וולכמה זמן. ככל שההזקקות קטנה יותר הפרוגנוזה טובה יותר. אז קו המחשבה של הרופא ברור לי לחלוטין, מה גם שהצלסטון לא אמור להיות בעל השפעות שליליות כלשהן. כמו שנכתב לך, "מקסימום" לא תלדי והאפקט של הזריקות יתבזבז... עתליה

סיגל ה9

New member
תודה לכן

מצאתי בפורומים רפואיים שונים חוסר התלהבות מטיפול מניעתי בצלסטון ורופא נוסף שראיתי טען שזה יכול לפגוע במיאלין אצל העובר. אבל נראה לי למען הסדר הטוב והרגיעה ללכת עם ההחלטה של הרופא האישי למרות שהחשש שלי די גדול.

למעלה