ממליגה VS פולנטה

טיפ_טיפ

New member
ממליגה VS פולנטה

שלום, אני מחפשת מתכון לממליגה או לפולנטה (זה בעצם אמור להיות אותו דבר, לא
)
 

מאיוש י

New member
לא מכירה , אין רומנים במשפחתי

אני יכולה לתת לך מתכון מספר אבל זה לא משהו שניסיתי ולכן לא יודעת..... חפשי באתר" על השולחן " שם בטוח יש..
 

טיפ_טיפ

New member
איטלקי

POLENTA פולנטה זו מנה המורכבת מקמח תירס מורתח. המנה מוכרת בשמות אחרים בצרפת, שוויץ, אוסטריה, קרואטיה, קובה, הונגריה, סלובניה, סרביה, רומניה, בולגריה, גרוזיה, קורסיקה, ארגנטינה, אורוגוואי, ברזיל, וונצואלה ומקסיקו. במקור זה היה מזון מסורתי ( אצלנו בבית קוראים לזה: אוכל איכרים) שיועד בעיקר לאוכ' הענייה. והיום זה בעיקר טעים
 

רותי410

New member
שאלתי כי יש לי ספר פשטידות של רות סירקיס

ושם יש כמה מתכונים של פולנטה. חשבתי שזה מאכל ספרדי.
 

טיפ_טיפ

New member
הכנתי כמו שכתוב באתר

ויצא פיצוץ! חיממתי 2 כוסות מים עם מלח , הכנסתי את הקמח תירס תו"כ בחישה ולא הפסקתי לערבב כדי למנוע גושים (הרגשתי קצת כמו מכשפה קטנה, כי מסתבר שקמח תירס מבעבע בבועות גדולות ומשפריצות) וכשהכל נהייה גושי וסמיך מדי שפכתי קצת חלב מלמעלה כדי לרכך. זמן בישול: 20-25 דקות בערך. שימו לב, אם אתם רוצים להכין לאדם אחד או שני אנשים כתוספת פשוט תשתמשו ביחס של כוס מים וחצי כוס קמח תירס. הצעת הגשה: שמתי בצלחת עם קצת גבינת קוטג' ו...ליקקתי את אצבעות
ונשאר עוד סיר מלא (שימו לב לכמויות)
לכולן
 

טילי2

New member
ההבדל בן ממליגה לפולנטה

את השתים עושים כדיסה של קמח תירס, על בסיס מים או חלב או חצי חצי. את הממליגה מגישים כדיסה ועליה מפזרים גבינה ברינזה או שמנת. הטיבול של הדיסה הוא רק מלח וטיפה שמן. לפולנטה, משטחים את הפולנטה בתבנית אפיה משומנת ואופים כ-20 דקות עד ההתיצבות. מוצאים מקררים וחותכים לחתיכות כמו פשטידה. אני מכינה רוטב על בסיס עגבניות שרי, בצל ובזיליקום מבשלת ומטבלת בפלפל לימוני ומלח ויוצקת על הפולנטה.
 
למעלה