ממליץ לכולם כאן

Bartleby

New member
ממליץ לכולם כאן

על הסרט Dogma. לא בקטע של הטפה (אני יהוד מאמין) פשוט סרט טוב שמתקשר לנושאים שמדברים עליהם כאן.

L e s t a t

New member
פארודיה וקומדיה. סרט בסדרת הסרטים

של ג´יי ובוב השקט. יש לראות את כולם כדי להבין את האחרונים..

Bartleby

New member
לא מדוייק.

נכון שיש פה ושם בדיחות קטנות מהסרטים הקודמים בסדרה (אם אפשר לקרוא לזה כך -סדרה) אבל בגדול זה לא משהו משמעותי שמחייב לצפות בשאר הסרטים וגם צופה שנחשף לראשונה לסרטיו של סמית´ (הבמאי) יוכל להנות מהסרט. עובדה אני ראיתי את Dogma ורק אחריו את שאר הסרטים בסדרה.

L e s t a t

New member
נכון, אבל עדיף

לראות אותם לפי סדר. כמו שלמשל בן אדם שלא ראה אף אחד מהסרטים וייקח את "Jay and Silent Bob strike back", לא יבין את הקטעים שהמוכר המזוקן אומר "אני בכלל לא אמור להיות פה היום!" (נא לראות את "מוכרים בלבד" כדי להבין). ומי שלא ראה את "Mallrats" לא יבין מה הקטע של אביזרי הבטמן של בוב השקט.. זה כמו שמי שלא ראה סרטי אימה לא יבין הרבה בדיחות שרצות ב"מת לצעוק"... אבל לפני שנהפוך את הפורום לפורום סרטים: הסרט לא בא במטרה לרדת על הנצרות, אלא כדי לצחוק (כמו בכל סרט של ג´יי ובוב השקט) צחוק בריא מהומור שלפעמים קצת חולני (כמו בקטע של.. גולגולתא).

אני מצטרף להמלצה

הסרט פשוט מצויין. ומה קשורה הטפה? הסרט לא מטיף לאף דת (אם כבר, להיפך, הוא "קוטל" את הנצרות). הסרט גם ממחיש באופן חביב מה יכול היה לקרות אילו החלטות האנושות היו מחייבות את האלוהות

Bartleby

New member
קוטל זו מלה מאוד בוטה...

אם כבר, בוא נאמר שהוא מותח ביקורת חריפה... אבל בסופו של דבר הוא מציג את הנצרות באור חיובי.

ובגלל זה "קוטל"

הסרט מציג באור הומוריסטי את הבעיות השונות בדוגמה הנוצרית (בעיקר הקתולית) ובא קיימת התפישה כי בני אדם יכולים לקבוע בשביל האל דברים (כגון המחילה), היחס לאדם השחור (בדמות שמגלם כריס רוק), את הגישה לרוע (דרך השד גולגלתא וחבר מרעיו) ועוד...

L e s t a t

New member
אל תיקח את הקטע של השחור ברצינות

כריס רוק תמיד מגלם בסרטים שלהם אדם שחור שמוחה על אפליה שנעשתה כלפי שחורים. בסרט האחרון שלהם הוא היה קורע בטירוף!

hastings

New member
גם אני! סרט מופלא!

סרט שמצליח ללעוג לממסד הדתי, בלי ללעוג לדת עצמה ולאמונה.

למעלה