ממליץ על פוסט בנושא מורה לחייים

MrCheff

New member
באותו נושא

המורה שנכתב עליו בפוסט, המורה אורי, היה גם המורה שלי לערבית. אני זוכר שבוקר אחד, הוא לא הגיע לשיעור שלנו. המנהל נכנס לכיתה וסיפר לנו מה קרה. אני זוכר שהיינו בהלם. לא ידענו, לא הבחנו, לא חשבנו אפילו על זה. היינו בהלם מהרצח ומהגילוי כי הוא היה הומוסקסואל. בתכל'ס לא הטריד אותנו ו/או את צוות המורים שהוא היה הומוסקסואל (למדתי בבי"ס דתי אבל ליברלי). הטריד אותנו שאדם נרצח בגלל מה שהוא. לא הייתי תלמיד טוב בערבית. שנאתי את המקצוע והייתי ממש גרוע בו. אחרי הרצח - פרשתי כמו רבים מחבריי ממקצוע הערבית. באיזהשוא מקום... לא התאים לנו להמשיך ללמוד את המקצוע. עברו מאז בערך 14 שנים. אולי יותר, אולי פחות - לא ממש זוכר. היום, מנקודת מבט של הורה - קצת קשה לי לתפוס שבתכל'ס לא ממש טיפלו בנו. הביאו לנו מישהי שדיברה איתנו קצת וזהו. לא ממש שוחחו איתנו יותר מדי ושאלו איך אנחנו מרגישים. המורה שלנו נרצח ולא מדברים איתנו? איך אתם הייתם מגיבים בתור הורים? אני חושב שהייתי דורש מביה"ס לדאוג שהילדים שיפגשו עם בעל מקצוע. קצת לדבר, קצת לשאול, קצת לפרוק...

גנימדס

New member
הי...

קודם כל תודה. נחמד לקבל חיזוקים שכאלו... ושנית, אני רוצה להעמיד כמה דברים על דיוקם. 1. לא ידעו שהוא הומוסקסואל עד חצי שנה אחרי הרצח. בהתחלה חשבו שמדובר בהתנקשות על רקע פלילי או לאומי, ואחרי זה עלתה האפשרות שמדובר ברקע רומנטי. 2. רב בית הספר הרב ק. אמר דברים איומים ונוראים ברמיזה זוועתית שהגיע לו למות כי "יתמו חוטאים מן הארץ" . נכון שאף אחד לא ממש שם עליו ודבריו התקבלו במבוכה הרגילה והקבועה ונדחקו לקרן זוית. 3.ליתר דיוק היו רק שלוש ערכים חשובים: ציונים, נקיון ופוליטיקה פרו-ימנית. כל השאר נדחק בצד ולא דובר כלל. הבי"ס לא קבל תופעות כמו בעיות קשב ורכוז ,תלמידים שמתאימים לשלוש יחידות, מגמות הומניות ואפשרויות שגרמו לבית ספרינו להראות פחות מיוחד. בהנחה פרועה שאהיה אי פעם הורה, אעדיף שהילד שלי לא ילמד במקום שנועד להיות אוניברסיטה קטנה.

MrCheff

New member
ממרוצת השנים

1. אני באמת לא זוכר אם זה היה מיד או אחרי כמה חודשים. למיטב זכרוני זה היה באותו שבוע... אבל באמת עברו כמה שנים טובות מאז. זה היה שהייתי בן 16-17. היום אני בן 31, כך שבאמת קשה לי לזכור. 2. לגבי רב בית הספר, קלעת בול בהגדרה שלך. אף אחד לא שם עליו ועל דבריו. 3. הערך המרכזי בביה"ס, נכון, היה ציונים (דבר שלא הצטיינתי בו במיוחד ועדיין יש לי תואר ראשון ואני עובד), השני היה נקיון וגאדגטים (תודות למנהל פריק הניקיון והגאדגטים של ביה"ס) ודווקא בקשר לפוליטיקה אני זוכר שמנהל ביה"ס והמחנך ינון היו שמאלנים והביעו את דעתם בפומבי וניהלו דיונים על-כך. יתכן שדברים השתנו לאחר שסיימתי את לימודיי במקום. לגבי הסיפא של דבריך. זה שאתה הומוסקסואל לא אמור להניא אותך מלחוות את החוויה המדהימה של להיות הורה. מסכים איתך לגבי האוניברסיטה הקטנה, אבל לעומת האלטרנטיסה של לימודים בישיבה תיכונית, אני מעדיף שילדיי ילמדו בביה"ס כמו שאנחנו למדנו (ומקסימום יהיו זרקנים כמו אבא שלהם
)

Master Stav

New member
והנה המכתב שלי ......

למורה שלא באמת הייתה מורה ובכל זאת למדתי ממנה שיעור חשוב לחיים ....

למעלה