רציתי להביא סלט ל"על האש" אליו הוזמנו בחול המועד.
ראיתי משהו עם בורגול וסלק ותרגמתי למה שהיה/אפשרי בפסח.
יצא שוס!
חומרים:
לסלק מזוגג:
2 סלקים חתוכים לקוביות קטנות
3 כפות דבר
1 כף סילאן
מלח גס
עלי בייבי/חסה חתוכה
2 סלקים פרוסים
1 כוס קינואה מבושלת
צנוברים/שקדים פרוסים
לרוטב:
או שמן זית+לימון+מלח+פלפל
או טחינה+מים קרים+שום כתוש+לימון+מלח
אופן ההכנה:
מתחילים בסלקים: מערבבים סלק עם שמ"ז, סילאן ומלח. מלהיטים מחבת גדולה ומקפיצים את קוביות הסלט במשך 5-6 דקות תוך הקפצה/ערבוב. מוסיפים כוס מים, מרתיחים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות. אם המים מתאדים לפני שהסלקים "אל דנטה"-מוסיפים קצת מים. מסירים מכסה וממשיכים לבשל עד שהמים מתאדים והסלקים מזוגגים. צריך לשים לב לא לחרוך את הסלקים.
הרכבה:
שמים בקערה ירוקים, סלקים, קינואה מבושלת.
מוסיפים מיץ לימוםן שמ"Z, מלח פלפל או רוטב טחינה, מקפיצים הכל בעדינות , מפזרים למעלה שקדים או צנוברים.
ממש אהבנו את הטעם והנראות.

ראיתי משהו עם בורגול וסלק ותרגמתי למה שהיה/אפשרי בפסח.
יצא שוס!
חומרים:
לסלק מזוגג:
2 סלקים חתוכים לקוביות קטנות
3 כפות דבר
1 כף סילאן
מלח גס
עלי בייבי/חסה חתוכה
2 סלקים פרוסים
1 כוס קינואה מבושלת
צנוברים/שקדים פרוסים
לרוטב:
או שמן זית+לימון+מלח+פלפל
או טחינה+מים קרים+שום כתוש+לימון+מלח
אופן ההכנה:
מתחילים בסלקים: מערבבים סלק עם שמ"ז, סילאן ומלח. מלהיטים מחבת גדולה ומקפיצים את קוביות הסלט במשך 5-6 דקות תוך הקפצה/ערבוב. מוסיפים כוס מים, מרתיחים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות. אם המים מתאדים לפני שהסלקים "אל דנטה"-מוסיפים קצת מים. מסירים מכסה וממשיכים לבשל עד שהמים מתאדים והסלקים מזוגגים. צריך לשים לב לא לחרוך את הסלקים.
הרכבה:
שמים בקערה ירוקים, סלקים, קינואה מבושלת.
מוסיפים מיץ לימוםן שמ"Z, מלח פלפל או רוטב טחינה, מקפיצים הכל בעדינות , מפזרים למעלה שקדים או צנוברים.
ממש אהבנו את הטעם והנראות.

