ממממ....

ninii

New member
ממממ....

מה אפשר לעשות נגד עיפות כרונית ו/או סחרחורות?

Blueberry Kiss

New member
לשתות הרבה...

לפעמים כשלגוף חסרים נוזלים הוא משדר סימני עייפות. לשתות הרבה מים ו\או תה צמחים. אם זה מלווה בכאבים בגוף ולא רק עייפות- אמבטיה מפנקת וארוכה.

ninii

New member
ממממ....

אני לא יודעת אם הבהרתי ולכן אוסיף- העיפות נמשכת כבר למעלה מ-10 שנים- תודה על ההצעה- אני אכן שותה הרבה מיים- ולמעשה- בגלל העיפות הגוף גם דורש אוכל לעיתים תכופות. יכול להיות משהו אחר מלבד מחסור בנוזלים?

Blueberry Kiss

New member
בהחלט יכול להיות מחסור באיזשהו

ויטמין או מינרל. כדאי לעשות בדיקות דם מקיפות.

Rוני

New member
את עושה פעילות גופנית?

למשל: הליכה בטבע, בעיר או איפה שלא יהיה זה כל כך משנה את מצב הרוח ואת תחושת העייפות וללא כל קשר לפעילות גופנית - חייבים לבדוק אצל רופא.

ninii

New member
...

כרגע אני לא עושה פעילות ממשית- אבל במהלך חיי נהגתי לעשות הרבה פעילות- החל מהליכות, ריצות, טיולים בטבע- שה וחצי בחדר כושר- וחוגים למיניהם. לצערי מצאתי ששום פעילות גופנית לא באמת הקלה על העייפות הזאת. בכל אופן- גם היום אני לא פדלאה מוחלטת ומשתדלת כן לצאת ולעשות דברים כחלק מאורך החיים- אבל לא פעילות ארובית אמיתית מקווה שזה מכסה את הכל... שוב תודה ניני

Rוני

New member
עייפות כרונית

יכולה לרמז על מחלה או על מחסור חומרים בגוף או על מצב נפשי מסויים (מתח בלתי פוסק, עבודה בלחץ ועוד). לא מרמזת חלילה שאת נמצאת במצב כזה. איני רופאה רק מכירה אנשים עם בעיה דומה רופא. אחר כך סבתא
שיהיה בהצלחה

meravsabag

New member
גם אני סבלתי פעם מעייפות כרונית

ועשיתי בדיקות דם ומצאו לי כולסטרול, ולמרות שלא היה כל כך גבוה גרם לתופעה זו. כדאי לך לעשות בדיקות דם ואם הכל תקין לדעתי עלייך להעסיק את עצמך כמה שיותר כי לפעמים זה נגרם גם משעמום וחוסר עשיית דבר לעומת שאר היום בו כן עסוקים ולבטח העייפות לא "תוקפת" אותך.

עייפות כרונית

יכולה לנבוע כאמור מסיבות רבות ודורשת התייחסות מקצועית/ רפואית. אני כמובן מעדיפה את הרפואה המשלימה, אולם הייתי עושה קודם את כל הבדיקות האפשריות כולל תפקוד בלוטת התריס, מחלת הנשיקה ברזל וכו'. גם אם ימצאו בעיה, ניתן להקל עליך ואף לטפל באמצעות תזונה המתאימה לך, דיקור, שיאצו או מה שתבחרי.

למעלה