ממממ...

ממממ...

פרסמתי את ההודעה בעוד פורום,הייתי שמחה לקבל תגובות. אומנם קצרה היריעה בכדי שאוכל לפרוס אותה בפניכם בצורה מלאה,אך אני אנסה. מצטערת על האריכות,אך אני אודה למי שבכל זאת ישתדל לעזור:) מממ..רקע-אני בת 21,הוא בן 26. לפני שלוש שנים בדיוק הכרתי בחור בפורומים של תפוז. אחרי שנה של היכרות אינטיסיבית בתור ידידים טלפונית בה התאהבתי בו והסתרתי(בדיעבד הסתבר שגם הוא) נפגשנו,והפכנו לזוג. היינו יחד כתשעה חודשים,בהם הרגש השליט במערכת היחסים היה קנאה. אני גם הפכתי לקנאית בעקבותיו(שמתי לב לזה ביחסים אחרים שהיו לי עם אחרים מאוחר יותר...). היתי בצבא והכרתי הרבה ידידים,וזה הפריע לו. אני ראיתי זאת בצורה נאיבית משו.היום אני לא מאמינה במושג ידידים,וכן מבינה אותו על הקנאה שהוא חש. בזמנו הוא לא רצה שאתלבש בצורה חשופה.לא הסכמתי לכך. הוא טוען שבגלל שלא הראיתי רצינות הוא גם לא לקח אותי ברצינות ולא נתן מעצמו כחבר(במובן של השקעה בקשר). היום,שנה וקצת אחרי שנפרדנו,בהם יצאתי עם בחורים אחרים,אני עדיין מאוהבת בו.לא הצלחתי להתגבר עליו,הן כידיד והן כאהוב. הוא המשיך בדרכו,יש לו חברה כבר הרבה זמן. לא נפגשנו מאז הפרידה,אבל בשלושת החודשים האחרונים אנחנו מדברים און/אוף. מדי שבוע-שבועיים אני מקבלת רגליים קרות.לו אבד האמון בי.אני פוחדת שכלום לא השתנה למעשה,ושאכנס לזה יהיה כבר מאוחר. הוא לא רוצה להפגש אלא כשיהיה לו אמון מלא בי. הוא לא נפרד מהחברה. התנאי שלו לקשר המחודש היה שלא אצא עם בחורים אחרים(וכך ניתקתי קשר עם בחור שיצאתי איתו...). אני לוקחת על עצמי את האחריות המלאה לכך שלא נפגשנו,מכיוון שאני זו שניתקה כל פעם את הקשר עם הלבטים שלי והחוסר החלטיות שלי. אני יודעת בוודאות שאני אוהבת אותו,בכך אין לי ספקות! אני מתלבטת מכיוון שהוא לא רוצה שאתלבש חשוף,ואני רוצה שהוא ילמד לימודים גבוהים. שנינו עשינו זה לזה אולטימטום כנגד אולטימטום... עוד משבר שעבר עליי זו העובדה שהוא אמר שהוא לא נמשך אליי פיסית.קיימת בינינו אהבה,והוא טוען שזה לא חשוב לו בכלל,שאני חשובה לו יותר מדי. כן היה בינינו סקס טוב,למרות שהיו בעיות בתפקוד המיני שלו בזמנו(הוא טען שזה מהכדורים אותם לקח),הוא היה חולה בשתי מחלות,אחת מהן די קשה-עוד דבר שהעיב על היחסים בינינו,מכיון שאני לא הייתי תמיד בשבילו כחברה,ולא ידעתי איך להתמודד עם זה.עוד טעות שאני מלקה עצמי עליה. עוד דבר מהותי-אני אחרי צבא,ורוצה לטוס לחו"ל. אם היינו יחד הייתי רוצה שהוא יבוא איתי,הוא לא מעוניין שאני אסע לתקופה ארוכה,ולא מעוניין לטוס גם. אני יכולה להבין אותו,אבל תקופה ארוכה עבורו זה גם שלושה חודשים=/ זה לא אמור להתרחש עכשיו,אלא בעוד שנה בערך. אני לא רוצה בעוד כמה שנים להתחרט על כך שלא ניצלתי את הזמן הזה כמו שצריך. כרגע אנחנו לא מדברים.שוב ניתקתי איתו את הקשר.שניה אחרי שהוא אמר שהוא לא יצא עם החברה לכבוד הולנטיין כי אני במחשבות שלו. מה אתם חושבים? תודה!

היו היה פעם יהודי אחד....

שערב סגרירי אחד שמע ברדיו כי סופה גדולה מתקרבת, כל השכנים ממהרים להתכונן לסופה ואילו רק הוא לא, וכשנשאל לפשר הדבר ענה : "אלוהים איתי, הוא יעזור לי." החל לרדת גשם, והגשם הפך להצפה אדירה, המים עולים ועולים והנה מגיע אחרון השכנים שט בסירה קטנה ומציע לו שיקח אותו. היהודי מסרב ועונה : "אלוהים איתי, הוא יעזור לי...". והמים גואים וגואים ומכסים את כל הבית, היהודי מוצא מסתור על הגג וממתין - לםתע מגיע מסוק ומשלשל אליו סולם חבלים, היהודי מסרב לעלות ואומר לאנשי ההצלה : "אלוהים איתי, אלוהים יעזור לי...". המים המשיכו לגאות והיהודי המסכן טבע בסוף. כשהגיע לשערי גן עדן ועמד מול אלוהים שאל אותו : "אלוהים אדירים, הנה אני, אדם מאמין יהודי שומר מצוות - מדוע לא עזרת לי ?" ואלוהים עונה לו : "שלחתי לך הודעה ברדיו, התעלמת, שלחתי לך סירה, התעלמת, שלחתי לך מסוק התעלמת... מה עוד ? " ובחזרה לסיפור שלך - כמה כבר סימנם את צריכה לקבל כדי להבין שאתם לא צריכים להיות ביחד ?? נעזוב את העניין שיש לו חברה כרגע, ונעזוב את העניין שאת לא ממש בטוחה שאת רוצה... העניין המרכזי הוא - מערכת יחסים לא צריכה להיות מבוססת על אולטימטומים !!! את צריכה להיות מספיק חופשיה בכדי ללכת / להתלבש / להתנהג איך שאת רוצה בבטחון המלא בבן הזוג. לא הלבוש החושפני יגרום לו לאבד אותך - לכן את לא צריכה ללבוש רעלה... מערכת יחסים לא צריכה להיות מבוססת על קנאה !!! אלא על פירגון הדדי. צאי, תכירי בחורים חדשים תראי מה עוד יש לעולם להציע - והכי חשוב - תני לעצמך להכיר את אותם בחורים מבלי לחשוב רק עליו. בקיצור - איזה עוד סימן את צריכה לקבל ?

bulb

New member
ויש וריאציה נוספת...

יהודי אחד נוסע ברכב בניו יורק ומחפש חניה. לאחר שהסתובב במשך למעלה משעה ,הוא נושא למעלה עיניו ואומר:"אלוהים ,אם תתפנה עכשיו חניה אני מבטיח לקיים את כל המצוות בשנה הקרובה". לפתע הוא רואה רכב יוצא מחניה במרחק עשרה מטרים לפניו. היהודי ממהר ואומר:"אלוהים ,לא צריך עזרה ,כבר מצאתי חניה".

magenta73

New member
את באמת רוצה לדעת מה אני חושבת?

וזה רק אם את מוכנה לשמוע את האמת, המרה, דרך אגב. תשמעי, מותק, כל הקשר הזה לא בריא. לא בריא. יש כאן קנאה ורכושנות ואולטימטומים, וזו לא אהבה וזו לא מערכת יחסים טובה ונורמלית. הוא מנפולטיבי. הוא קנאי, מה זה להגיד לך איך להתלבש? סליחה? את רכוש שלו? בובה? ברבי?... סליחה??? מה זה להגיד לך להפסיק להיות בקשר עם גברים, גם כשהייתם יחד, ועוד עכשיו, כשהוא בכלל בקשר עם משהי אחרת, והוא לא עוזב אותה, תגידי לי, למה את מסכימה לזה בכלל?...הוא צריך לסמוך עליך שלא תבגדי, לא משנה כמה חשוף את הולכת, כי את אוהבת אותו. שוב - הוא מניפולטיבי. מאוד. והוא לא עוניין שתסעי לחו"ל?... שוב, סליחה??? החיים שלך הם החיים שלך . את צריכה לנהל אותם. לא הוא. המון סימני אזהרה יש פה. המון. תעזבי את הקשר הזה, תברחי ממנו... תגידי תודה שמשהי אחרת צריכה לסבול את זה עכשיו.

Mari bel

New member
מילים כדורבנות גם של רגע אמדוד וגם

של מג'נטה. תברחי כל עוד נפשך בך!!! גברים לא צריכים לשלוט בחייך אלא רק ואך ורק את! מה עם קצת אמון ובטחון בעצמך?

Old Girl

New member
מה אני חושבת?

כשסיימתי לקרוא את ההודעה, דלקו לי שלוש נורות אדומות:
הבחור מצהיר על רצונו לבנות אמון הדדי, אבל הוא לא בונה אותו על ידי התקרבות הדרגתית, העמקת האינטימיות וחיזוק הקשר. למעשה, הוא לא ממש *בונה* אותו אלא מנסה ל"גבות" ממך הוכחה הצהרתית של נאמנות בצורת הכניעה לדרישות שלו, כניעה שאין לה דבר וחצי דבר עם האמון.
הוא כופה עליך ניתוק של קשר עם מי שיצאת אתו למרות שהוא עצמו אינו זמין לזוגיות אתך - כך שאני יכולה לראות בדרישה שהוא הציב לך סוג של פיצוי על כך שהוא לא הצליח לכפות עליך את רצונו בעבר (בעניין הלבוש, הידידים וכו'). כרגע הוא מנסה להחזיר את השליטה על ידי הרס הקשרים שלך, בלי שתקבלי משהו בתמורה. שימי לב שזו לא הדרך היחידה בה הוא פוגע בך; הוא מנסה גם להרוס את תוכניות הטיול הגדול שלך, דהיינו הוא זורע הרס בחייך מבלי שיהיה גם ערך מוסף מבחינתך.
הוא אינו מוכן להיפרד מזוגתו אבל עושה לך מניפולציה ואומר ש"את במחשבות שלו" ולכן הוא לא יוצא עם זוגתו בוולנטיין. בפועל, אין שום דבר שצריך למנוע ממנו להיפרד מזוגתו אם את אכן "במחשבות שלו". חוסר האמון כלפיך הוא אולי סיבה לא להיות בקשר אתך - אבל בשום אופן לא סיבה להיות בקשר עם אישה אחרת. אני מניהח שאין להם רכוש שאי אפשר לחלק, אי לכך המוטיבציה להמשיך להיות בקשר אתה באה רק מהמקום של הנאה שהוא מפיק מהקשר. אי יציאה בוולנטיין היא הקרבה קטנה מאוד, גם אם נאמין שהוא אכן לא יצא ושזה קרה בגללך (אני לא מאמינה). המשקל של הערב הזה בקשר זוגי ארוך הוא בכל מקרה זניח. הוא יכול לעשות אתה סקס, לצאת אתה למסעדות, לראות אתה סרטים כשהוא חושב אליך? תסיקי את המסקנות לבד. בשורה תחתונה - האדם הזה אף פעם לא ניסה לבנות אתך קשר זוגי ממשי, אלא ניסה להשליט עליך את רצונו בכל מיני דרכים. כרגע, הוא לא עושה שום דבר בשביל לקדם זוגיות ביניכם - אפילו לא זוגיות חולה כמו שהייתה לכם בעבר. הוא נמצא בזוגיות משלו ובינתיים זורע הרס בחיים שלך בעודו זורק לך פירורים של תקווה שאולי, אם תתאמצי מספיק, הוא ישוב להיות אתך. עזבי שהקשר אתו לא בריא, במקרה הזה אני אפילו לא רואה סיכוי לקשר, לא נראה לי שהוא באמת מעוניין בך. גם אם היה מעוניין הייתי ממליצה לך לעבור הלאה, אבל במקרה הזה - נראה לי שאפשר לסגור את הדף הזה בלי אבדות. תגידי לו שאינך מעוניינת לשוחח על זוגיות פוטנציאלית עם מי שיש לו בת זוג, ותמשיכי בתוכניותיך. טיול של שנה מומלץ בחום.

jewel4

New member
מה עשית כדי לגרום לו לקנא?

האם בגדת בו? שיקרת לו? עשית דברים מאחורי גבו? פלירטטת מול עינייו עם גברים אחרים בכוונה או לא בכוונה? אם התשובה לשאלות האלה היא לא, אז אין לו שום סיבה לקנא. אם הוא בכל זאת מקנא עד כדי כך שהוא מציב לך אולטימטומים, אז גם אני נאלצת להציע לך להתרחק ממנו. זה מתחיל ככה עכשיו וזה רק ילך ויחמיר אם תיכנסו לקשר רציני. לכי תארזי וסעי לך לטיול שאת רוצה. את תכירי מישהו אחר. את לא צריכה אותו שינהל לך את החיים ויציב לך גבולות. אם הוא צריך לתת לך הוראות איך להתלבש אז גם לא יעזרו כל ההסברים שלך על זה שאין לך כוונות רעות.

just 20 f

New member
לא הבנתי משהו... ../images/Emo4.gif

הוא אומר (ולא מבקש- אומר, לפי ההודעה...) שלא תצאי עם בנים אחרים כשיש לו חברה?!?!?!?! ומה שעוד יותר לא מובן ומרגיז זה שאת עושה את זה!! מה זה צריך להיות? יש כל כך הרבה פתגמים לעניין הזה אבל אין צורך בהם. הרעיון הוא שהוא חוצפן. וברמות! יש לו דרישות אליך למרות שהקשר שלכם כל כך שטחי (במובן של אינטנסיביות ומעורבות בחיים של האחר). קודם כל, שניכם צריכים להבין שאתם לא ביחד (מה שנראה שהוא לא ממש רוצה להפנים...). ואם הוא לא רוצה להפנים את הידיעה הזו- שיעשה משהו בעניין (למשל: להיפרד מחברה שלו). תזכרי שיש לו חברה אז הוא לא כרגע איתך. עם כל המשתמע מכך...

עזבי כל עוד נפשך בך

מי הוא בכלל, אם היום יש לו תנאים מה יהיה כשתהיה לו אשה? ינעל אותה כל החיים בחדר סגור? את עדיין צעירה ואת ורק את תחליטי מה טוב לך, והוא שיחפש מישהי שבאמת נואשת מהחיים שתעשה כל מה שירצה. נשמה, לא חסר, את עוד תתאהבי ואולי אפילו לא באחד כי זו דרך החיים, ללמוד מטעויות ולהמשיך הלאה. בעברית הכי יפה שלחי אותו לקיבינימט ומצאי לך אדם הראוי לך ושיאהב אותך כפי שאת.

למעלה