מממ התייעצות

מממ התייעצות

משהו שעכשיו קפץ לי מהלב אל קצות האצבעות ופשוט נכתב

"לפעמים אני חושב...

לפעמיים אני חושב שהגזמתי..
אולי אם לא הייתי מנסה לחבק אותך כשהיית עצבני אז לא הייתי מקבל את האגרוף הזה בבטן.
אולי אם הייתי חכם יותר, היית מכבד אותי יותר ולא משאיר עלי סימנים בשביל השעשוע.
אולי אם הייתי יותר חזק והייתי נשאר ולא קם ועוזב לא היית מאיים לדקור אותי..
אולי אם לא הייתי כל כך לחוץ בלדבר על הרגשות שלי, לא היית מאיים לשרוף לי את הבית..

אולי אם הייתי נשאר איתך ונלחם עלייך, הייתי מאמין במה שהחברים המשותפים שלנו אומרים, שאתה בן אדם טוב שלא יכול לפגוע בזבוב, עוזר לאחרים.

אולי אם לא הייתי עוזב הייתי מגלה שהם צודקים, שאתה יכול לעשות לי טוב, ושאני סתם ילדותי.

אולי באמת כמו שהם אומרים הייתי צריך להבין שההתקפות שלך נגדי הם כי הגזמתי, כי גרמתי לך להתנהג ככה. אני באמת מאמין ככה, שאולי הם צודקים.

אתה היית הניסיון הזוגי היחיד שלי, למרות שבדיעבד מבחינתך לא היינו כלום.
כל אחד שמתחיל איתי, אני ישר רואה בו אותך ובורח.

אז אולי זוגיות זה לא לכולם. ולי יותר טוב להיות לבד.

יכול להיות שצדקת ושאני חולה נפש, אני שקעתי בעצבות ואני חוויתי אותך כטראומה. כי זה אני. משהו דפוק בי מהיסוד. אני באמת מאמין בזה.. למרות שהיה נחמד להאמין אחרת.. אתה תמיד במערכות זוגיות ואצלך הן תמיד ארוכות. וההוא שדיברת איתו בטלפון כשאנחנו היינו יוצאים. אתם ביחד כבר שנתיים אחרי שהסיפור שלנו התפוצץ. ואני.. מאז אני לבד.

אולי אם הייתי יותר שפוי לא הייתי מרחיק ממני כל אחד שהזכיר לי אותך. לא הייתי מתנתק מכל החברים המשותפים שלנו. לא הייתי מאבד את החברים שלי.

הרגשתי כל כך לבד בסיפור הזה.
אף אחד לא הצליח להבין את ההרגשה שלי.

איך יכול להיות שחוויתי אותך כל-כך רע?

אני לא יודע אם זה נורמלי לחוות מישהו בצורה כזו.

אני יודע שאתה לא רוע טהור. כי בישלת לי ארוחות וליטפת אותי בלילות.
אבל.. היה לי כל כך רע. כל כך רע איתך.

אני מאשים את עצמי.
שגרמתי לך להתנהג ככה אלי.
אני לא שולט על זה.. אני יכול לנסות להפיל את זה עלייך.

אבל כולם אומרים שאתה טוב..
אני לא הצלחתי להגיע לשם... מצטער. האגרוף והאיומים שספגתי היו באשמתי. אני מצטער.

לפעמים זה מה שאני חושב."

קראתי את זה אחרי שסיימתי לכתוב ועלתה לי השאלה האם באמת המוח שלי הצליח לעוות את ה"אקס" שלי למישהו רע תוך התחשבות באופציה שהוא בכלל אולי לא כזה רע כמו שחשבתי.
אני הרבה פעמים שומע אנשים אקסים מגדפים זה את זה.. אולי זה משהו טבעי אצלנו בתור בני אדם, לאחר פרידה להפיל תבניות של רוע אחד על השני.

במקרה שלי אני באמת לא יודע בגלל מה היחסים נהרסו.
אם זה היה בגלל התנהגות שלי או בגלל ההתנהגות שלו.

וזה מתסכל אותי.. כאמור הוא הניסיון היחיד שהיה לי.. ואני מרגיש שזה מאין עסק לא פתור שמונע ממני להיכנס לקשרים נוספים.. אני באמת לא יודע מה גרם לאינטראקציה בינינו לעלות על שרטון. ואני חושב שזה אולי משהו שאני צריך לקחת את האחריות עליו.

דיבור איתו בגובה העיניים זה לא אופציה (ניסיתי לפני 4 חודשים לקבל ממנו תשובות וקיבלתי איומים בתמורה).

יש דרך בה אוכל לקלוע לאמת?
למישהי מישהו יש רעיון?

איך אני יכול לדעת האם נחרץ גורלי להיכנס לחרדות מיחסים זוגיים ללא כל סיבה..? או שזה בכלל היה הוא?

בינתיים, אני לא יכול לדמיין אותי בקשר נוסף. (עברו שנתיים)

cancer3009

New member

תמיד חשבתי מה עדיף, זה שאין לי אף אחת, וכך אני גם לא באמת נפגע מאף אחת.
או שתהיה מישהי שאתאהב בה והיא תזרוק אותי ותמשיך הלאה.
&nbsp
אז בתור אחד שלא חווה זוגיות, אני חושב שמצבך עדיף.
&nbsp
תנסה להתגבר עליו, ולא לנסות להוציא ממנו תשובות כלשהן, פשוט תקטע את הפרק הזה בחיים שלך ותתחיל פרק חדש.
&nbsp
אל תתן לעצמך להמשיך לשקוע בעבר, גם אם אתה לא מדמיין את עצמך בקשר חדש, אולי כדאי שבכל זאת תנסה.
לפעמים עם האוכל בא התיאבון.

Som30ne

New member
וואו - נשמע שהיית במערכת יחסים עם גבר מכה

בכל הסיפורים (טוב, אולי לא בכולםם, אבל ברובם המוחלט) - הגבר המכה (ו/או המתעלל נפשית),
מתנהג מאוד יפה בחוץ, וכולם חושבים שהוא סופר נחמד, וסופר טוב.
אבל בבית, או, בבית - הוא מראה את הצד האמיתי שלו.
והצד המוכה חושב שהוא אשם.
שהוא זה שבגללו, ורק כלפיו, ההתנהגות כל-כך נוראה, ומאשים את עצמו.

אחרכך - הגבר המכה מאוד מצטער, ומייצר כל מיני "חוויות מתקנות" גרנדיוזיות,
מה שמגדיל את הבלבול.

אז - יש לי חדשות בשבילך -
זה לא אתה !!!!
זה הוא.
ורק הוא.

חפש מישהו שיהיה טוב אליך וכלפיך.
גם בבית.
וגם (ובעיקר) כשאף אחד אחר לא רואה ולא יודע.

למעלה