מממ... יש כאן מישהו מהממלכה המאוחדת?

ת ש ר י

New member
מממ... יש כאן מישהו מהממלכה המאוחדת?

מתחילים תהליך לרילוקיישן ללונדון.
נגיע סביב ינואר עם בת 5 ותינוקת.

אשמח לכל סיוע, הפניה או רעיונות בשני נושאים:

שכונות מומלצות למגורים (שנינו נעבוד במרכז העיר). אין כל חשיבות לקהילה יהודית, אלא בעיקר לבתי ספר טובים, ביטחון אישי ותחבורה נוחה לעיר.
כניסה לבית הספר - איך זה עובד? לא דוברת מילה באנגלית, כמובן.

תודה תודה, ושנה טובה,
תשרי

noaronen1

New member
מישהו פנוי בלונדון???

ממליצה לנסות להיות יותר ממוקדת בשאלות שאת צריכה עליהן תשובה.
תנסי גם בפייסבוק יש קבוצה גדולה של אמהות ישראל מלונדון, ברח לי השם שלהן.

noaronen1

New member
וברוכה הבאה לפורום

גם אם לא תקבלי תשובות לגבי אנגליה, תוכלי ללמוד הרבה ולקבל תמיכה בכל התהליך לפני, תוך כדי ואחרי המעבר.
בהצלחה!

mumfor4

New member
מתפקדת מבריטניה .

לא בלונדון אומנם אבל מנסה לעזור .רישום לבית הספר מתבצע דרך העירייה ונקבע לפי הcatchment area לכן עליכם להיות קודם כול בעלי דירה ,להציג כתובת ושה חשבונות על שמכם . בגיל חמש הילדה אמורה להיכנס לyear1 המקביל לכיתה א בישראל תלוי בתאריך הלידה . היא תרכוש את השפה במהירות , מומלץ לדבר איתה קצת באנגלית וללמד מילים ושמות עצם . יש באמת קבוצה גדולה של אמהות בפייסבוק מאמילנד אנגליה .בהצלחה

ת ש ר י

New member
תודה רבה...

טוב, נרשמתי לקבוצה. אמתין בסבלנות שיאשרו אותי :)
בינתיים מנסה ללמוד את ענין בתי הספר. אני מניחה שזה יהיה המניע העיקרי לבחור שכונת מגורים. האם יש בתי ספר ציבוריים טובים או שחשוב לרשום לפרטי? ומה עושים באמת מבחינת רישום - אם בחודש-חודשיים הראשונים נהיה בדיור זמני ונחפש דירה, הילדה בינתיים בבית?
ונעה - תודה על קבלת הפנים :) מקווה שאני כאן כדי להשאר.

mumfor4

New member
תשרי יקרה

כן , ישנם בתי ספר ציבוריים שנחשבים טובים ומן הסתם יהיו בשכונות הטובות .את העירייה זה לא מעניין אם זה דיור זמני או קבוע , מה שחשוב שבעת הרישום תהיה כתובת מגורים , לכן אולי כדאי לחפש דיור זמני במקום טוב בסבירות שהדיור הקבוע יהיה במרחק סביר כדי שתוכלי לנייד את הילדה . מסייגת , אין הכרח שהילדה תתקבל לבית הספר הקרוב למקום המגורים זה תלוי במקומות הפנויים . מקווה שאכן יאשרו אותך בקבוצה כי בנות לונדון יודעות הכי טוב מה נחשב ומה לא . ברגע שהילדה נכנסת לבית ספר היא תהיה שם עד year 6 כלומר כיתה ו . מקווה שתישארי איתנו ונאים השכנים בעינייך . בהצלחה .דורית

topgear2

New member
ברוכה הבאה לממלכה

לצערי לא יכולה לעזור עם השאלות כי אני אמנם באנגליה אבל לא בלונדון והקטנה שלי בת 9 חודשים אבל יש קבוצה נוספת בפייסבוק שנקראת London ima's והשאלות שלך עולות שם בערך כל שבוע ובטוח תמצאי שם מענה וגם כמה חברות חדשות :)

שרשיא

New member
הכי טוב פייסבוק כי יהיו אמהות משכונות שונות

עוד קבוצה - לונדון אימז' London Ima's
מאד טריקי הקטע של בית הספר - הרישום הוא בינואר לשנה אחרי, ככה שאם תגיעו באמצע השנה אז תקבלו מקום איפה שיש (יש הגבלה של עד 30 ילדים בכיתה ורק עם סיבה מאד טובה יעלו ל 31) ואם תגיעו באוגוסט תיהיו באותו מצב כי הרשימות נסגרות כבר ביוני. אבל, זה הרבה עניין של מזל ויש תחלופה עצומה אז לפעמים פשוט צריך לחכות קצת בבית עד שמתפנה מקום, או לסוע.
בתי ספר טובים יש כל המקומות וככה גם כאלה שלא משהו
. כדאי פשוט ללכת ולראות האם זה מוצא חן בעינכם או לא. כמובן שזו אנגליה אז צריך לתאם ביקור מראש.

גם אני מהממלכה המאוחדת, אבל לצערי

לא ממש יודעת לעזור לך. אני חיה בסקוטלנד וכאן הכל מאוד שונה מאנגליה.

יש המון אינפורמציה ב"כלים ומידע" "שאלות נפוצות" ואת מוזמנת להכנס לנושאים שמענינים אותך. מצ"ב לינק:
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/faq/default.aspx?forumid=689[/URL]

רוצה רק לאחל לכם בהצלחה ולהגיד ברוכה הבאה לפורום המקסים הזה.

למעלה