ואיפה הנימוס שלך, גברתי?
את נכנסת ל"חדר" שיש בו אנשים ומתחילה להטיח בהם האשמות: אתם לא בסדר, אתם מועדון סגור, אתם לא מתייחסים. שמעת פעם על הבאת ראיות לתמיכה בהאשמות? שמעת פעם על שאלה מנומסת כגון - "יש לי תחושה שאתם לא מתייחסים לדברי ורציתי לשאול למה". וכן הלאה וכן הלאה. מאיפה הבאת את הרעיון להיכנס לאיזשהו מקום ולהתחיל לתקוף אנשים על התנהגותם הנלוזה, בלי שהם יודעים אפילו על מה את מדברת?
בכל מקרה, תשמעי, מה שקרה לך בפורום (אם קרה, כי אני לא יודעת מתי זה קרה לך) הוא תהליך חברתי מאוד פשוט, שעובר על כל אדם שנכנס למקום חדש: בהתחלה תמיד נדמה לנו שלא אוהבים אותנו. גם אני פרסמתי לפעמים שאלות בפורומים שלא הכירו אותי, ובהתחלה היה נדמה לי שאולי לא עונים לי כי לא אוהבים אותי. אבל במשך השנים הבנתי שזה לא נובע מזה שלא אוהבים אותי (שהרי לא מכירים אותי), אלא מכך שבהתחלה מרחרחים כל זר בחשדנות, בכל מקום עלי אדמות, ועל אחת כמה וכמה בפורומים, שהודעות לא פעם נחשדות כפרסומות במסווה או סקרים או כל מיני הודעות של בעלי עניין.
אגב, אם את במקרה הגברת ג'ו-ג'ו, שפרסמה כאן למטה ולקח זמן עד שענו לה, אז אגיד לך בדיוק מה קרה לי עם ההודעה הזאת: ראשית, הרגשתי שאין לי מה לענות עליה, אז אמרתי - טוב, לשם שינוי אני אשתוק (וואו, נדיר). וגם בגלל סגנון ההודעה היה לי חשד שזה פרסומת או סקר, כי ההודעה לא היתה כתובה טוב מבחינת פנייה לאנשים. היה בה משהו חשוד. אבל בהמשך, כשראיתי שאף אחד לא עונה, הבנתי שכנראה כולם מתלבטים כמוני (לא ניהלתי דיאלוג מאחורי הקלעים עם אף אחד), והחלטתי לנסות לעזור להודעה הזאת, ולכן העליתי את השאלה שלי. וזה קצת התחיל להזיז את ההודעה קדימה. אבל מראש הבעיה היתה בסגנון ההודעה ולא בחברי הפורום. (ואם זאת הודעה שלך, ואם תרצי, אני מוכנה לנתח אותה ולעזור לך להבין למה היא לא בסדר.)
אז בואי, במקום לתקוף, תתנצלי על הפתיחה הגרועה שלך, תאמצי לך שם משתמש "אמיתי", ותתחילי לדבר עם אנשים כמו בן-אדם מנומס. אגב, אני אף פעם לא מסתתרת מאחורי ניקים בדויים כדי לתקוף אנשים. אם אני תוקפת, אני תוקפת בזהות האמיתית שלי ולוקחת על זה את מלוא האחריות. אולי גם זה משהו שכדאי לך ללמוד.