מממ... למה
כאן? קומווווווווווו

mother cat

New member
סורי, זה לא התחושה שלי בכלל...

ממה שאני רואה דווקא רב השרשורים מתחילים מגולשים חדשים שמגיעים הנה עם שאלה או רצון להתיעץ, והגולשים הקבועים עונים. אכן לפעמים אנחנו נוטים לגלוש לדיונים צדדיים, אבל זה תמיד מתחיל מרצון לעזור ולענות לכותב השאלה. אני לא מתחברת לתחושתך שאנחנו מועדון סגור.

מרוניה

New member
קשקוש במיץ עגבניות (ל"אני").

פורום מהסוג הזה הוא פורום שבו מעלים בעיות. הוא פורום "ייעוץ". אם לאף אחד אין שאלה - אין שיח.
ברור שגם בפורום כזה יכולה להיווצר חברותא שתדבר גם על מזג האוויר או "עמוד ענן" או אלף ואחד דברים, אבל לא בכל פורום זה קורה.
אין לזה שום קשר לחדשים. אני עצמי חדשה לגמרי בפורום הזה (כחודש, אולי פחות), ולרגע לא הרגשתי שיש פה מועדון סגור. נכנסתי, התיישבתי, התחלתי להגיד את מה שיש לי להגיד, וזהו.
ואגב, בתקופה הזאת נכנסו כל מיני אנשים, שאין לי מושג מי מהם חדש ומי לא, והתייחסתי בדיוק באותה מידה.
בקיצור, אני יודעת שהטחת אשמות זה ספורט לאומי, אבל באמת שאין לכך שום הצדקה.

מרוניה

New member
ואיפה הנימוס שלך, גברתי?

את נכנסת ל"חדר" שיש בו אנשים ומתחילה להטיח בהם האשמות: אתם לא בסדר, אתם מועדון סגור, אתם לא מתייחסים. שמעת פעם על הבאת ראיות לתמיכה בהאשמות? שמעת פעם על שאלה מנומסת כגון - "יש לי תחושה שאתם לא מתייחסים לדברי ורציתי לשאול למה". וכן הלאה וכן הלאה. מאיפה הבאת את הרעיון להיכנס לאיזשהו מקום ולהתחיל לתקוף אנשים על התנהגותם הנלוזה, בלי שהם יודעים אפילו על מה את מדברת?
בכל מקרה, תשמעי, מה שקרה לך בפורום (אם קרה, כי אני לא יודעת מתי זה קרה לך) הוא תהליך חברתי מאוד פשוט, שעובר על כל אדם שנכנס למקום חדש: בהתחלה תמיד נדמה לנו שלא אוהבים אותנו. גם אני פרסמתי לפעמים שאלות בפורומים שלא הכירו אותי, ובהתחלה היה נדמה לי שאולי לא עונים לי כי לא אוהבים אותי. אבל במשך השנים הבנתי שזה לא נובע מזה שלא אוהבים אותי (שהרי לא מכירים אותי), אלא מכך שבהתחלה מרחרחים כל זר בחשדנות, בכל מקום עלי אדמות, ועל אחת כמה וכמה בפורומים, שהודעות לא פעם נחשדות כפרסומות במסווה או סקרים או כל מיני הודעות של בעלי עניין.
אגב, אם את במקרה הגברת ג'ו-ג'ו, שפרסמה כאן למטה ולקח זמן עד שענו לה, אז אגיד לך בדיוק מה קרה לי עם ההודעה הזאת: ראשית, הרגשתי שאין לי מה לענות עליה, אז אמרתי - טוב, לשם שינוי אני אשתוק (וואו, נדיר). וגם בגלל סגנון ההודעה היה לי חשד שזה פרסומת או סקר, כי ההודעה לא היתה כתובה טוב מבחינת פנייה לאנשים. היה בה משהו חשוד. אבל בהמשך, כשראיתי שאף אחד לא עונה, הבנתי שכנראה כולם מתלבטים כמוני (לא ניהלתי דיאלוג מאחורי הקלעים עם אף אחד), והחלטתי לנסות לעזור להודעה הזאת, ולכן העליתי את השאלה שלי. וזה קצת התחיל להזיז את ההודעה קדימה. אבל מראש הבעיה היתה בסגנון ההודעה ולא בחברי הפורום. (ואם זאת הודעה שלך, ואם תרצי, אני מוכנה לנתח אותה ולעזור לך להבין למה היא לא בסדר.)
אז בואי, במקום לתקוף, תתנצלי על הפתיחה הגרועה שלך, תאמצי לך שם משתמש "אמיתי", ותתחילי לדבר עם אנשים כמו בן-אדם מנומס. אגב, אני אף פעם לא מסתתרת מאחורי ניקים בדויים כדי לתקוף אנשים. אם אני תוקפת, אני תוקפת בזהות האמיתית שלי ולוקחת על זה את מלוא האחריות. אולי גם זה משהו שכדאי לך ללמוד.

mother cat

New member
אני לא זוכרת מקרים שהתעלמו מניק חדש

גם תוך כדי דיון - אני יודעת שאני אישית מגיבה לכל מי שיש לי מה להגיב אליו, בלי קשר לניק שלו.

יש לך דוגמאות של שרשור כזה?

אגב, יהיה קל ונעים יותר להתיחס גם לחדשים עם ירשמו לתפוז ויעשו ניק קבוע. הניקים הזמניים אינם נעימים להרבה מהגולשים וכבר התבקשתי כמה פעמים לחסום את האופציה הזו. אני נמנעת מלעשות זאת כיוון שאני מעוניינת בכמה שיותר גולשים חדשים, גם אם זמניים. אבל אני בהחלט מעודדת את כולם להרשם עם ניק קבוע ולהפוך לפעילים קבועים בפורום.

mother cat

New member
סורי, עדיין לא מרגישה שההתנהלות

היא של מועדון סגור.

כתבת הודעה שבה התרסת ביושבי הפורום הקבועים - הם הגיבו אלייך. אולי לא בצורה מאד נעימה אבל גם לא בבוטות (תאמיני לי, בפורום אחרים אני שומעת הרבה יותר גרוע מ"בלי טובות" או "קשקוש").

אותי אישית מעניין מאד מה יש לחדשים להגיד ולשאול. מאז שאני מנהלת את הפורום הצטרפו הרבה חדשים שלא הכרתי קודם, וגם הגיעו הרבה אורחים עם ניקים זמניים. כולם התקבלו בשמחה.

מרוניה

New member
פרנויה. זה הכול.

או שהודעותייך תפלות ולא מעוררות עניין להשיב עליהן. תבדקי את עצמך.

מרוניה

New member
ומה את עושה לעומת זאת...?

ממשיכה להתחבא מאחורי שם משתמש שאיש לא יוכל לזהות אותו לעולם, וממשיכה להתיז רפש לכל עבר.
אני אומרת לך שוב - אני חדשה לגמרי בפורום הזה. מעולם לא חיכיתי שיפרשו לי שטיח אדום, ומעולם לא בדקתי מי מגיב לדברי, מדוע ולמה. אם מגיבים לדברי, זה רק בגלל תוכנם. שפרי את תוכן תגובותייך ותזכי בתגובות. כל דבר אחר מעיד אך ורק על חוסר הביטחון שלך.

מרוניה

New member
מי זה "אתם"??? אני "חדשה" כאן לגמרי.

איזו קבלת פנים? אני אפילו לא זוכרת איך קיבלו או לא קיבלו את פני. אולי כי אני לא מאלה שחושבים שהגשם יורד נגדם...
ואת לא תיארת עובדות, את תיארת תחושה אישית שלך (פרנואידית לחלוטין) מתוך התקפה והאשמה.
בחיי, יש גבול לחוסר מודעות של אדם. לכי תעשי את הסצנות האלה לבעלך!

מרוניה

New member
אני ואני ואני. רק אני אחראית למעשי. לא אחרים.

וזאת להבדיל ממך, שאת כל כך מסכנה מקצועית. גם בחיים את כזאת מסכנה מקצועית? מסכנים הסובבים אותך.

לדעתי את טועה...

הצטרפתי לפורום הזה לפני שנה וקצת, ומן ההתחלה קיבלתי תגובות ענייניות
(לא תמיד הסכימו איתי, אבל התגובות ברובן היו ענייניות).

היחידה שקטלה אותי באופן אישי הייתה מישהי שכתבה בשם-זמני,
ששינתה את השמות שלה מידיי פעם אבל ברור היה לי שזו אותה כותבת.

אחת הסיבות שאני לא נוהגת להשיב לבעלי שמות-זמניים,
היא שביכולתם להתחזות, להטיל רפש, להמציא סיפורים, ובכלל - להפוך את האווירה ללא-נעימה.
בהיותם לא-מזוהים-כלל, אין לכם שום "מחוייבות" לכללי נימוס אלמנטריים, ואין לכם שום "מחוייבות" כלפי הפורום הזה.
לכותבים חדשים בעלי כינוי קבוע אני משתדלת להשיב.

אני מציעה לך לפתוח כינוי קבוע, ככה נוכל להכיר אותך יותר, ואני באופן אישי אשמח להגיב להודעותייך ולתרום מנסיוני.

mother cat

New member
הטענה שאנחנו מועדון סגור מרגישה לי כהתרסה

ואני יכולה להבין אנשים שנעלבו ולכן הגיבו ב"להוציא קוצים". ברור שעדיף תמיד לענות בנימוס ויפה, אבל אני לא חושבת שהביטויים שקיבלת כל-כך מרחיקי לכת.

בכל מקרה, העלית טעון - וקיבלת פה המון תגובות, והמשך התכתבות איתך על העניין, ולכן בעיני "הוכחנו" שאנחנו מגיבים גם לחדשים עם ניקים זמניים

אני לא רואה טעם להמשיך את הדיון הזה - אם קיבלת תחושה לא נעימה, צר לי על כך. את בהחלט מוזמנת להשאר עמנו, להציג את עצמך, ולהשתתף בדיונים. דעות נוספות תמיד מעניינות ותורמות לעניין. וכפי שגם אני וגם אחרות כבר אמרנו - יהיה לנו נעים יותר עם תרשמי ותכתבי תחת ניק קבוע (שהוא בכל זאת אנונימי).

שתהיה שבת שלווה ושקטה!

mother cat

New member
צר לי אם קיבלת תחושה שמתעלמים ממך

באמת שאני לא חושבת שהיתה כוונה כלשהי להתעלם. אני יודעת שאישית אני משתדלת להגיב לכולם, גם אם הנושא אינו משהו שיש לי בו הרבה לתרום, ולא זכור לי שראיתי שרשורים בהם התאלמו ממשהו.

בכל מקרה, העלית את הנושא לדיון והוא כרגע במודעות. אני רוצה לקוות זה יעזור.

מרוניה

New member
אני מסתפקת בכך שאני רואה שקראו את הודעתי.

כרגע העליתי בפורום אחר הודעה מסוימת ובה מידע שרציתי להביא לתשומת לב הגולשות, וממש לא מפריע לי שלא ענו עליה, ומספיק לי לחלוטין שאני רואה שקראו אותה 19 גולשים. אז אני עשיתי את שלי, אמרתי את דעתי, והאחרים - שיעשו מה שהם רוצים. לא כל התייחסות אלי נמדדת בתשובה שאני מקבלת או לא מקבלת.
ואני לא מגיבה לפי שם משתמש אלא לפי התגובה שעולה או לא עולה בי. אם יש לי מה להגיד - או-קי. אם אין לי מה להגיד - גם בסדר.
אז אולי התגובות שלך היו מקובלות על כולם או שלא מספיק הרגיזו את האנשים, או כל דבר אחר. גולש שרואה שאף פעם לא מגיבים לתגובותיו (אם יש חיה כזאת) צריך לחשוב אולי דבריו סתמיים מדי. זה הכול. אין פה שום אפליה כלפי גולשים. וכאמור, גם אני חדשה.

מרוניה

New member
שוב, אני חדשה. ראית פעם שמתעלמים ממני?

יתרה מזאת, בדרך כלל אנשים קוראים קודם את התגובה הפותחת וישר עונים. לפעמים הם באמת מגלים שמישהו קודם ענה דבר דומה. קרה לי לא פעם. ממש לא לקחתי את זה אישית.
לדעתי, את צריכה לבדוק את עצמך, למה את כל כך עסוקה ב"שתו לי, אכלו לי", "אוהבים אותי, לא אוהבים אותי", "עונים לי, לא עונים לי". לדעתי זה מראה על בעיה שהיא הרבה מעבר לתחומי הפורום.
אגב, דווקא בפורום הזה ממש אין "חבורה". ובכלל, חבורות בפורום הן מאוד נזילות, ויש הרבה תככים ותת-חבורות וטינות ישנות וכדומה. אין ברירה אלא לקפוץ פנימה ולהגיד את דברך, ולא "לספור קולות", לא לטובה ולא לרעה.

בולשיט

הנה, מרוניה כותבת פה באופן קבוע ואני בעקרון לא עונה ולא מתייחסת לשום דבר שהיא כותבת

וברצינות - אני כותבת בהרבה פורומים, ויחסית לפורומים אחרים ממש אי אפשר להגיד שיש פה קבוצה סגורה. מה עוד שחלק מהכותבות הקבועות לאחרונה וגם המנהלת - כולן יחסית חדשות (ויש גם זכר אחד חדש
)

כנראה שאנחנו מתעלמים ממה שאת כותבת כי הטון שלך... לא משהו

מרוניה

New member
אני לא מבינה למה את נשארת כאן.

לדברייך, יש כאן חבורה לא נעימה, ממש עדר מלוכד, ובכל זאת את מתעקשת לחזור שוב ושוב. קשה לי להבין למה. סוג של מזוכיזם?

קשקשת ברשת .....

הדבר היפה שיקרה הוא שיחסית לפורומים אחרים שבהם כל ברברן/נית יכול ליצור מהומה, כאן אנחנו מתייחסים ברצינות לשאלות של אנשים ומנסים לעזור להם, אפילו אם הם כותבים רק פעם אחת ונעלמים.
לא תמיד כולם כאן מסכימים עם כולם, ולא תמיד כולם אוהבים את כולם, אבל כולם כאן במטרה לעזור ולפעמים לעזור משמעו לשקף לאדם את המציאות לפני שהוא / היא עושים טעויות חמורות. המציאות לא תמיד נעימה לאוזן או לעין ומי שמגיע לכאן לשאול חייב לדעת שאנחנו כאן לא כדי לייפות את המצב...
אבל, אין כאן גועל נפש אישי כמו שיש בפורומים אחרים שחלק מהכותבים כאן כבר לא נכנסים לשם יותר....
ואחרי כל זה, אם לא מוצא חן בעיניך, הרשת היא מקום חופשי לנדוד בו, אז תעזבי אותנו לעזור למי שרוצה להיעזר בנו, כמו שאנחנו.....

למעלה