מממ רעיון

מממ רעיון

רעיון שחשבתי עליו כבר כמה זמן. בארץ על כל דבר אכיל, אפילו אם הוא לא ממש מיועד לאכילה (משחת שיניים?), כתוב האם הוא כשר, ואם כן פרווה חלבי או בשרי. זה עוזר לנו כמובן מאד, אבל לא מספיק. למה? כי אז את הג´לטין מכינים מעצמות דגים, שמשום מה נחשבות ל"פרווה", וכל דבר שיש בו ביצים גם הוא, במידה ואין בו חלב או בשר, נכתב עליו "פרווה", וככה צריך לבדוק כל מוצר אלף פעם שאין בו שום דבר מהחי. עד הפעם הבאה שתגלה איזה שם של חומר שמיוצר מחלב או ביצים או עצמות. לא יהיה נחמד ומועיל לגרום לייצרנים, בנוסף לכשרות, לשים איזה סימן שאומר שהמוצר לא מכיל רכיבים מהחי?

aradori

New member
רעיון מצויין

תשווה כמה אנשים בארץ שומרים על כשרות מול כמה אנשים טבעונים - ותגלה לבד למה אין סיכוי שזה יעבוד. (אתה יכול באופן מייצג גם לבדוק כמה אנשים בכנסת שומרי מצוות וכמה מהם טבעונים - וזה ייתן לך מושג כללי כמה קל זה יהיה להעביר חוק כזה, למשל)

לא צריך את הכנסת

כל מה שצריך זה לחץ מצד הצרכנים. אולי אפילו לא לחץ, אולי סתם בקשה. זה לא עולה כסף להוסיף על האריזה איזה לוגו קטן וברור שאומר שאין בזה רכיבים מהחי, כמו הארנב על כל מיני מוצרי ניקיון. מממ....אני אשלח באמת בקשה כזאת לכל מיני חברות, מעניין מה יגידו. אבל האמת זה לא מספיק, כי לא ממש הייתי סומכת עליהם. אז אני רוצה "משגיח כשרות" :) וזה כבר יעלה להם כסף, אלא אם כן מישהו יתנדב לתפקיד. וגם אז, הם סתם יראו את זה כמטרד ויוותרו על כמה צרכנים טבעונים, העיקר שהנודניק יצא מהמפעל.

נטע, תתביישי לך!

עושה התעמלות בלעדיי! אמרנו שנעשה ביחד! ואת עוד רצה עד ירושלים הרחוקה!!!!

למעלה