ממני לכם באהבה -

תמר 26

New member
ממני לכם באהבה - ../images/Emo77.gif

עכשיו שהטיפולים נגמרו ועוד מעט כל התקופה הזאת תיראה כמו חלום רע שנגמר. לא להאמין איך עברנו את זה. היה קשה ולעיתים נראה בלתי אפשרי הרבה דברים גדולים וקטנים עזרו לעבור את התקופה הנה כמה עיצות שקיבלתי וליקטתי קחו הם בחינם!
אין כאן טיפים להתמודדות עם בחילות (בעצמי לא מצאתי), להישמר מפצעים בפה, ואיך להימנע מאשפוזים מיותרים,(נראה לי ששברתי את השיא) טיפים בנושאים אלו הצוות שמטפל בנו משתדל לתת, יש כאן את הצד הנפשי שעזר לשמור על השפיות.
צ'ופר:בתחילת כל טיפול קיבלתי צ'ופר קטן/קטנטן: 1)
קטן (שליווה אותי אח"כ לכל טיפול ואשפוז), 2)פעמון (בעבר היה לי אוסף), חרוזים, ספרון קטן, סבון ריחני, "שובר קניה אישי" - תוצרת בית וכו' העיקר שאתחיל את הטיפול בחיוך
אולי נשמע ילדותי אבל כולנו בעצם ילדים של החיים. בהתחלה זה בא לי בהפתעה, אח"כ כבר למדתי לצפות לזה וזה באמת עזר לי לחייך, אז אם אתם מלווים מישהו לטיפול זה כיף וחשוב! ואם אתם עצמכם עוברים טיפול תדאגו שיתלווה אליכם מישהו אכפתי, בטוח יש לכם מישהו כזה.
הילד שבך:התחברנו (אני ואביתר) לצד הילדותי. שיחקנו הרבה משחקים בימי אשפוז כדי להעביר את הזמן (טריוויה, שחמט, טאבו, קלפים, ארץ עיר, וכל מיני) בהתחלה כשאביתר הגיע עם משחק, חשבתי שהוא צוחק עלי, אח"כ נהניתי כ"כ שלא הבנתי איך אפשר אחרת. צוחקים נהנים ושוכחים מהסיטואציה מסביב, לא ידעתי עד כמה אני תחרותית ורוצה לנצח...
זה גם נחמד כשמגיעים מבקרים ואין חשק לדבר על המחלה והטיפולים, אז משחקים.
כשיש ילדים:
הם קולטים שמשהו לא כשורה. חשוב לשתף אותם ברמה שלהם. לנסות לא להרחיק אותם גם כשקשה (תלוי במצב), כי זה מלחיץ יותר. לנסות למצוא גם בתוך הקושי והחולשה זמן לעשות משהו קטן רק איתם. סיפור: להקריא או להמציא (ואפשר אפילו לכתוב יחד), סרטים מצויירים, חוברות צביעה, חרוזים, ואפילו לעבוד יחד בגינה
(יש להם הרבה הנאה מזה).
מלאי של סרטים:מצחיקים מרגשים, וקלילים בשביל הימים החלשים שאחרי הכימו'.
מוזיקה:
פעם בכמה זמן היינו פותחים פסנתר מוציאים גיטרות, חלילים, דרבוקות וכל כלי אחר בהישג יד, מזמינים את החבר'ה לבוא לנגן ולשיר בערבי שירה וניגון. זה ממש עושה טוב בלב.
לתת זה לקבל:
אם לא עובדים, מהר מאוד מרגישים אפילו רק קצת תחושת חוסר ערך עצמי וחוסר תועלת, לכן כדאי אם אפשר למצוא התנדבות או תעסוקה שבה יש עשייה עם אנשים אחרים, כדי להתרענן ולהרגיש שעדיין יש לך מה לתרום.
יוגה: כשכל כך עייפים וחלשים אין כח לזוז בכלל. דווקא היוגה שמבוססת על מתיחות קלות של הגוף והרפיה, והכל בקצב איטי מילאה אותי באנרגיה זמינה, וניקתה לי את הראש.
לנצל את הרגע: כשהרגשתי יחסית סביר גם אם היינו עייפים או עסוקים "הרי מחר יש טיפול כדאי שנעשה עכשיו משהו נחמד". ולא רק לפני טיפול, אלא בכל פעם שהרגשתי טוב לא לתת לרגעים האלה לחלוף. זה נותן כח לשעות הקשות.
להקשיב לגוף:כולם נגנבו משעות השינה המטורפות שלי. בין 9-13 שעות שינה רצוף בכל אחת משעות היממה ובכל מצב. אביתר אומר שהוא רואה אותי רק במצב של שינה...
גם זה יעבור.(???)
רופאים ורפואה:להקשיב לרופאים במסננת
(ויש לי רופאה מקסימה), אבל אחרי התקופה הזאת אני רוצה לחזור לתמימות שהיתה לי. לשכוח מה זה זריקות נאופוגן ודקפפטיל, לא לדעת מה היא הרמה התקינה של טרמבוציטים ולויקוציטים, כל המושגים הרפואיים האלה לא יבריאו אלא רק יבלבלו ואולי יפחידו. ויתרנו על התואר ברפואה כבר לפני שנים. זהו בגדול, תוסיפו לזה כל דבר שעוזר לכם להרגיש שאתם מבריאים: לעבוד בגינה, לימודים, חברים טובים, הומור שחור וציניות (דבר שלמדתי מאביתר רק בתקופה זו), וכל דבר אחר שעוזר לכם פשוט להרגיש טוב ולחייך. יש לי עוד כמה אבל כרגע לא עולים לי וחוץ מזה למי יהיה סבלנות לקרוא עד כאן? מאחלת לכם בריאות ואושר לרוב
ווהרבה אהבה

../images/Emo41.gifתמר את מקסימה!../images/Emo41.gif

תמר אני שמחה בשבילך מאוד שסיימת עם הטיפולים עכשיו זה הזמן לחזור לחיים ובאמת כמו שאמרת ,שתזכרי בזה כחלום רע שנגמר תודה רבה על הטיפים אני ימליץ על חלק מהם לאבא שלי כנראה שבתקופה כזאת קשה כדאי למצוא את הדברים שקצת מקלים ,כמו אלו שתיארת... אני מאחלת לך מכל הלב שיהיה לך רק טוב הרבה בריאות תמיד ואני מקווה שתמשיכי לדבר איתנו פה ולתת טיפים טובים אוהבת מאוד ליטל

תמר 26

New member
../images/Emo13.gif

ליטלי , היה כבר הסי טי? יש תוצאות? מה קורה? אני פה אבל קצת עשיתי השבוע כמה בדיקות לתכנון הקרנות, (סימולציה וכאלה) בנוסף כנראה (((
))) שמצאנו דירה,
ונעבור לפני פסח, לא רחוק אבל זה עדיין מעבר אז אני אהיה עסוקה בלארוז וכל מה שמסביב.

../images/Emo20.gifתמרי..../images/Emo25.gif

מה שלומך בובי? אז ככה אבא עשה אתמול סיטי אנחנו מחכים במתח רב לתוצות שיהיו כנראה ביום שני המתח נוא ואני ממש חוששת ! אני מקווה לטוב תחזיקי אצבעות.. מזל טוב על הדירה מאחלת לכם רק אושר ובריאות אוהבת המון ליטל נ.ב מבטיחה לעדכן בהמשך לגבי התוצאות מקווה לספר דברים טובים.. בינתיים מוואה ענקית

lital_helmer

New member
../images/Emo24.gif

עקבתי אחרי כל העדכונים וכל הסיפורים במשך זמן הטיפולים. ואני ממש מתרגשת לשמוע שהכל סוף סוף הסתיים. איזה כיף!

תמר 26

New member
תודה ../images/Emo142.gif מרגש שכולם שותפים לזה

ו... חוזרים לי הגבות

rona39

New member
לתת את זה לכל מי

היי תמר מקסים!!! הייתי ממליצה להדפיס ולתת לכל מי שמתחיל טיפולים. במבט לאחורה, כשאני אני משחזרת דברים, אני אומרת לעצמי איך עמדתי בכל התקופה הזו, אבל מסתבר שאנו חזקים ממה שחשבנו. דבר אחד למדתי מהתקופה הזו, שחיים רק פעם אחת ולכן עלינו לנצל כל רגע ורגע, כדי להנות ולבלות, לחשוב קצת על עצמנו, להקדיש לעצמנו זמן, לעשות דברים שתמיד רצינו, אבל לא מצאנו את הזמן. מאחלת לך רק טוב בעתיד רונית

תמר 26

New member
ועוד כמה שנזכרתי...

כובעים וצעיפים:
פשוט ניצלתי את התקופה הזו להשתולל בתחום, כל שבועיים כובע או צעיף חדש, שיניתי מראה מידי פעם ולמרות שהשיער שלי חסר לי, אני עדיין מרגישה יפה, ואיך להגיד? מטופחת? לא מרגישה שנראית רע בגלל הקרחת. כי קישטתי את עצמי בכל מיני כובעים וצעיפים. בחיי יש לי כ"כ הרבה שזו שחיתות, אולי כשיצמח לי השיער אפתח גמ"ח כובעים צעיפים ומטפחות.
דמיון והרפיה:כתבתי על זה פה הרבה בעבר, רק אגיד בקצרה שוב שהאפשרות לדמיין,
להמריא, לרחף מעל, משחררת מקילה ועוזרת. ואם זה לא עוזר לפחות מתעסקים בזה במקום בתחושות הקשות. כמו כן אוטו סוגסטיה – משפטים חיוביים, זה עוזר.
ללמוד לקבל עזרה:
זה הזמן להרפות מהעשייה והלחץ. כשמציעים עזרה אמנם לא קל ונעים, אבל מותר ואפשר להגיד כן.
ליצור קשרים טובים עם האחיות: עם כולם, ותמיד בכל מצב זה חשוב, אך על אחת כמה וכמה בזמני אשפוז, מניסיון.
כל העיצות באות ממקום של ניסיון וחוכמה שלאחר מעשה, עברתי כמו כולם את אותו המסלול ונפלתי לעיתים באותם המלכודות.

jaff

New member
אהבתי!!!

ראשית - מברוק! איזה כיף לך שנגמרו הטיפולים. שנית - כל הכבוד על הגישה. כבר אימצתי בחום את ההמלצה לצ'ופרים... ומשאר הטיפים עולה גישה בריאה (!) לתקופה שכזו. ובכלל.. בהצלחה בהמשך וחג פורים שמח!

lili the one

New member
תמרי- עקבתי גם כן אחר ההתמודדות שלך

וברצוני לברך אותך במזל טוב ענקי לכבוד סיום הטיפולים. כאחת שמתמודדת כרגע עם טיפולים - המון תודה על עיצותיך.

תמר 26

New member
../images/Emo24.gif לא מכירה אותך- אבל מאחלת

המון הצלחה בטיפולים
ושיעבור כמה שיותר קל ומהר
פורים שמח

למעלה