ממסר יתיר חזר לפעול

4Z7CBF

New member
ממסר יתיר חזר לפעול

אז אחרי תקופה ארוכה היום יום שישי ממסר יתיר הממסר המרכזי לדרום הארץ חזר לפעילות יש להודות לחברת מוטורולה תקשורת ולחברת פלפון שאיפשרו את התקנת הציוד באחד האתרים שלהם הממסר הותקן על ידי 4X1WA דוד שמואלי 4X1OM ישראל ברקו 4X6PH עמוס אקשטיין 4X6ZH איציק מרקדו MSR 2000 הממסר הוא מדגם תרומת חברת מוטורולה .הממסר שופץ והותאם לצרכי החובבים על ידי איציק הפעם המערכת מופעלת באתר שונה ועובדת עם דופלקסר כך שאזור הכיסוי של הממסר השתנה ניתן להפעיל את הממסר מאזור תל אביב נשמח לקבל נתוני תקשורת מחובבים שהפעילו את הממסר בעבר. מענין אותי תחום הכיסוי באזור הדרום במיוחד בנגב הדרומי / כביש הערבה 145.600 כרגע הממסר משורשר לממסר מצפה רמון הלינק פועל חלקית כאשר בתוכנית בתקופה הקרובה לחבר את הממסר גם לממסר תל אביב כך שתיהיה רשת של ממסר דרומי ממסר במרכז הארץ וממסר בצפת בחיבור קבוע דבר שיאפשר קשר לרוב שטח המדינה מבלי שהחובב יהיה צריך להחליף ערוצי תקשורת ******* בהזדמנות זאת אני מבקש להודות לכל מי שעזר מאחורי הקלעים לקבלת האישורים להפעלת ממסר חשוב זה 4X6KJ יוסי 4Z4UR אהוד דיק נתן גידרון מיכה פגורק לצערי אני לא יודע את אותות הקריאה שלהם וסליחה מראש לכל אלה שלא הזכרתי איציק 4X6ZH כמו כן המון ברכות לעשרות חובבי הרדיו החדשים שהצטרפו !!

mot264

New member
פלפון מהמילה פילפל !

נודע לי שהציוד הותקן באתר סלולארי של חברת פלאפון ללא שום תמורה וסייגים !! ברוכים העושים במלאכה מוט 264 מטיס 14

RFID1

New member
כל הכבוד אתה יכל לתת קצת פרטים טכניים

מה ההספק,איזה אנטנה,איזה כבל לאנטנה,ומה יחס גלים עומדים, תודה.

mot264

New member
שמעתי ש...

בגלל בעיות תקציב השתמשו בכבל המכונה RG58 העמיד בפני שמש רוח וקור. האנטנה שהשתמשו ספוטניק. לא ידוע לי שהיה להם איזה אמצעי מדידה כדי לתת לך תשובה. אולי זה שבתמונה עם משקפים בכלל לא יודע להשתמש במכשיר לכן הוא שאל את הצלם מה זה הכפתורים ??? הכל שמועות שהגיעו אלי... מוט 264

4Z1PF

New member
RG58 זה טוב

ממש כבל מתקדם בעל תכונות משופרות. אני עוד זוכר כיצד השתמשנו בחוט דו-גידי של חשמל. לקחנו שני חוטים כאלו ובעזרת מקדחה שחוברה לקצה המוליכים ליפפנו אותם זה על זה וקיבלנו כבל של 50 אום שהתאים לשידור. אף אחד לא שאל וגם לא בדק אם זה באמת יצא 50 אום. העיקר שזה עבד. מי חלם על כבל קואקס?, מי ידע מה זה RG58?

4Z7CBF

New member
נשמע מעניין מאוד

איך בדיוק בוצעה פעולת הליפוף ?

4Z1PF

New member
פשוט

לוקחים שני חוטים דוגידיים. קושרים בקצה אחד, אל הקצה השני למקדחה חשמלית. מפעילים את המקדחה ונותנים לחוטים להתלפף זה על זה.

תרומה יפה, במיוחד האתר.

פלא-פון לא יכלו לתרום איזה הליאקס שלא בשימוש? יש להם הרבה
המקום ממש מוכר לי, האם זה על הגבעה ממש בכניסה לישוב? כל הכבוד על השימוש בבלונים...

itamarnt

New member
מה שנקרא "Twisted pair"

בצורה דומה אפשר לקחת חוטי ברזל: 1)ללפף זוגות (3 זוגות נפרדים). 2) ללפף את הזוגות ביחד. וכך נקבל כבל (לא מומלץ ככבל לחיזוק אנטנה כיוון והחוזק שלו אינו מדוד). איתמר (בעזרת השם - חובב לעתיד)

4Z7BGG

New member
Twisted Pair

אתה קצת מתבלבל איתמר Twisted Pair הוא מושג הלקוח מעולם המחשבים. הכבלים המשמשים לחיווטי תקשורת מחשבים באים בזוגות השזורים ביחד. כבל רגיל הוא של שני זוגות שזורים למרחקים קצרים , ואילו למרחקים גדולים יש את CAT 5 בו החוטים עבים יותר וחזקים יותר מכנית. המארז גם קשיח יותר ועמיד.את כל התרגיל הזה עושים על מנת שכבלים אלו לא יהיו אנטנה. להזכירך - התדרים שרצים שם היום הם של גיגה, 2 גיגה והיום כבר 10 גיגה. אם לא היו שוזרים כבלים אלו - ההנחתה שלהם היתה איומה למרחקים קצרים וכל הציוד האלקטרוני בסביבה היה מתאבד מיידית בגלל RFI .

4Z1PF

New member
אני מציע לסיים את הדיון בגלל הסיבות הבאות:

1. חלקכם קיבלו את התשובות ברצינות רבה מדי ! 2. האם האמנתם שהשתמשו בכבל מסוג RG58? 3. האם האמנתם שלא היו לחברה מכשירי מדידה מתאימים? היו ועוד איך !!! 4. האם האמנתם שההו עם השיער הלבן לא מבין במכשיר שבידיו? הוא "התותח" בנושאי ממסרים של האגודה, על פיו ישק דבר. 5. האם האמנתם שהצלם יודע יותר "מהתותח"? 6. הכל היה בבדיחות הדעת. 7. כל הכבוד לחברה שעשו את העבודה.

4Z7CBF

New member
שאלה

מה רע ב-RG58 ? אתלי מותקן כבל כזה כבר 10 שנים מחוץ לבית וחשוף לתנאי מזג ההאוויר ללא שום בעיה. האם הבעיה היא ההספק ?

עוז מ

New member
שום דבר רע.

אבל בדרך כלל לא נהוג להשתמש בRG-58 במימסרים בשל בעיות ניחות הנגרמות מאורך הכבל ובשל ניחותים שונים שקיימים בכל אותם חיבורים לדופלקסרים שמופלקסרים ושאר מיני ירקות. לא מדובר על חיבור ישיר בין האנטנה למשדר כמו אצלך בבית. עוז

Merkado

New member
SWR

יחס גלים עומדים הוא פחות מ 1.5 בממסר אתה לא יכול להרשות לעצמך לעבוד ביחס גלים לא טוב

mot264

New member
איך יכול להיות ?

אני יודע שבאנטנות HF בדרך כלל מציינים היצרנים אפילו 1:2 וב HF אפשרת להתקשר אפילו עד ארה"ב פה בארץ סה"כ מקסימום קשר בין ממסר למכשיר נייד רדיוס 120 ק"מ.

4Z7CBF

New member
שאלה מצוייינת

ממסר X שולח אות (PL) לממסר Y ופותח אותו...

בעז7

New member
אתה יכול לפרט קצת? למשל:

האם שניהם נפתחים ב-146.5 ומשדרים באותו SHIFT אז איך אין התנגשות? שינו את ה SHIFT או את ה-PL? תודה, בעז

Merkado

New member
שרשור ממסרים

נושא חיבור בין ממסרים הוא נושא מורכב ואינו נעשה רק על ידי ממסר X שולח פקודה ל Y הממסרים כל אחד ממשיך לעבוד בתדר המקורי שלו כל ממסר עצמאי בפני עצמו וכל קבוצת ממסרים מתחברת לקבוצה אחרת לפי פקודה ( במערכת שליטה ) או לפי פקודה של משתמש ( שיש לו הרשאה מתאימה ) אני לא בטוח שזה המקום לפרט בדיוק איך זה נעשה כשיבקשו יפה אפשר לתת הרצאה בנושא במשרדי האגודה . ***** כללית כדאי לדעת שישראל היא האחת המדינות הבודדות שרשת הממסרים נשלטת מרחוק ובעלת יכולות חיבור וניתוק ( גם לאינטרנט ) . בחיבור מכשיר קשר לאינטרנט אין כל חוכמה . בחיבור כמה ממסרים למערכות שונות לפי צורך משתנה נדרשות מערכות עזר מורכבות .
***** איציק

למעלה