ממסר פחת שלא מגן

RHGTI

New member
ממסר פחת שלא מגן

שלום, בדירתי קיים ממסר פחת ולפי בדיקה באמצעות לחצן הבדיקה שעליו נראה כי הוא תקין. לאחרונה, בעת שנגעתי בטעות במוליך חשמלי חשוף (טיפלתי בלחצן ההצתה של הכיריים ולא ידעתי שהוא מחובר למתח הרשת) חשתי זרם חשמלי אך הממסר לא "קפץ". מה יכולה להיות הסיבה לתקלה? לצורך בדיקה חיברתי מוליך בין האפס להארקה באחד משקעי החשמל והממסר קפץ מייד. הבניין ישן מאוד ומערכת החשמל בדירה חדשה לגמרי (חווטה מחדש לפני שנתיים ועברה ביקורת ח"ח).

מאגר

New member
ל-RHGTI מספר דברים יכולים להיות

1 . שהקו הזנה עליו דיברת אינו מחובר להארקה. 2 . שיגעת בחוט של הפזה. 3 . שנגת בחוט של האפס במערכת תלת פאזית 4 . שחלק מהבית אינו מחובר כלל לממסר הפחת. בכדי לבדוק את הדברים האלה יש להזמין חשמלאי בעל רישיון שיבדוק את הדברים ויצמא את התקלה מדובר בחיי אדם

רשר

Well-known member
מנהל
ויש עוד

הזרם שיפעיל את ממסר הפחת הוא 30MA אם זרם דרכך פחות זרם, הממסר לא הפסיק (נעלים מבודדות?) מערכת ההצתה פועלת ע"י הרמת המתח עם שנאי מבדל ל10000V לפחות, מאחר וזו מערכת מובדלת הפחת לא מגן עליה, (אין צורך).

ע מ י 32

New member
נניח שזה שהחישמול היה במעגל המשני

של השנאי מבדל ... המינוס של השנאי אמור להיות מוארק ? מעניין...

RHGTI

New member
בכוונתי להזמין חשמלאי, אך כמה שאלות

קיבלתי את עצתך להזמין חשמלאי, ובלי קשר לכך יש לי מספר שאלות: "שהקו הזנה עליו דיברת אינו מחובר להארקה" - האם אין תפקידו של ממסר הפחת לגלות זליגת זרם שזורם דרך אחת הפזות אך לא חוזר דרך האפס? מדוע צריך חיבור להארקה בקו ההזנה? "שנגעת בחוט של הפזה" - אז הממסר פחת לא מגן מפני נגיעה בפזה? כנראה שעבר זמן רב מדי מאז הלימודים בטכניון ושכחתי איך הדברים עובדים. אולי תוכל להמליץ על קישור טוב בנושא? תודה.

רז חשמל

New member
קצת סדר...

תפקידו של הפחת הוא לזהות זליגה בפזה או באפס והוא אכן צריך לקפוץ כאשר הפרש הזרם בין הפזה לאפס הוא יותר מ 30 mA. כאשר מחובר שנאי מבדל ויש מגע בפזה או אפס בסליל המשני - לא יקפוץ ממסר הפחת מכיוון שבסליל הראשי אין זליגה. לדעתי, מה שהרגשת זה הפריקה של המצת ומכיוון שהכיריים לא מאורקות, הרגשת התחשמלות. לדעתי מוליך הארקה של הכיריים לא מחובר.

Walker56

New member
אני לא מאמין...!!!

שהצתת התנור מחוברת ישרות לרשת !!! אני מניח שיש שם אחד מהשניים: 1. מעגל פיזואלקטרי (כמו במציתי סיגריות), ובלחיצה "התחשמלת". 2. מעגל שבו קבלים, והתחשמלת מהתפרקות קבל.

Walker56

New member
אני לא מאמין !!!

שהצתת התנור מחוברת לרשת !!! אני מניח שקרה אחד מהשנים: 1. ההצתה היא פיאזואלקטרית (כמו במציתי סיגריות) ובלחיצה התחשמלת. 2. במעגל ההצתה יש קבל/ים ואתה התחשמלת מהתפרקות קבל.

kiyossi

New member
לידיעתך

כל מ.פחת מכוייל לזרם זליגה נתון. במקרה שלך יתכנו הפעולות שהזכיר המשתתף הנוסף. לעניננו-יתכן וכנראה שדרך גופך זרם זרם הקטן מזרם הזליגה המקס' של הממסר ולכן הממסר לא קפץ. אם הממסר ישן יתכן ואינו מתפקד כשורה. אני מצטרף להמלצה להזמין חשמלאי מוסמך-לא כאילו. עניין של חיים. לטיפולך הדחוף.

BOLDER

New member
ל RHGTI

ובכן לא להכנס לפניקה הבעיה מוכרת. זו פריקה של קבל מתח גבוה הנמצא במערכות הצתה לכיריים גז. אל תילחץ. המערכת כולה לא מוארקת (בידוד כפול) המוצא שלה הנו לאחר שנאי מבדל ולכן אין בעיה של התחשמלות לשמה וכן אתה פשוט ספגת מכה מקבל ההצתה. אבל תמיד טוב להוסיף בדיקת חשמלאי מוסמך אם אינך מאמין במערכת בה הינך משתמש. קובי

למעלה