ממצאים חריגים בסקירה מאוחרת

יפעתחדש

New member
ממצאים חריגים בסקירה מאוחרת

בתחילת ההריון כל הבדיקות היו תקינות כולל שקיפות עורפית, חלבון עוברי וסקירה מוקדמת, אבל בסקירה המאוחרת שהיתה בשבוע 23.6 נתגלה שהעובר קטן בשבועיים לגיל ההריון במדידת BPD ומדדי העצמות האחרים, מאחר שהרופא לא הצליח לשכנע את הילד להתהפך הוזמנתי להשלמה כעבור שבוע.
בינתיים חלק מהתוצאות השתפרו ונותר ממצא חריג של עצמות ארוכות, גם הירך וגם הזרוע, שהן קצרות בשלושה שבועות מגיל ההריון - אחוזון שני (בדיוק אותו גודל שנמדד שבוע לפני כן עם מעבר של שבוע זה פיגור של שלושה שבועות)
מדדי הזרימה היו תקינים.
יש לי כנראה סכרת הריון, תוצאה של 146.3 בבדיקה של העמסת סוכר רגילה ומוזמנת השבוע לעשות את הבדיקה הארוכה עם העמסת סוכר של 100 מ"ג.
מוזמנת כמובן שוב למעקב אבל רציתי לשאול האם יש סיכוי שההתפתחות תדביק את הפער כמו שקרה עם מדדי הראש והבטן או שפער כזה כבר לא משהו שניתן להתגבר עליו?
הרופא שעשה את הסקירה אומר שלדעתו או שהעובר פשוט קטן וזה גנטיקה ויהיה דומה למשפחה או שהוא מקבל פחות ממאה אחוז מהמזון שאמור להגיע אליו.
אני מודאגת ואשמח לייעוץ

עובר קטן

שלום רב
אם רק העצמות הארוכות מתחת לאחוזונים אזי לא סביר שהבעיה הינה בהזמה של העובר. יתכן שהממצא הינו תורשתי - צריך להשוות לבני המשפחה, או שיש בעיה ספציפית בהתפתחות העצמות או אחרת.
אני ממליץ לעבור גם יעוץ גנטי על מנת לשקול ברור הוסף (אולי צ׳יפ גנטי).
בברכה
דר׳ יוסי הר-טוב

למעלה