ממצאים מדאיגים - חסימות סטרימינג בKODI (?)
טוב, קודם כל אני חייב עדכון לצ'יף לגבי ההגדרה של נתב DSL-225 כמודם.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=20&messageid=179515571
ביצעתי את ההוראות, ואכן העסק עובד, הנתב עובד כמודם, והראוטר שלי (ARCHER C5) עושה את החיוג PPPOE וחלוקת כתובות, WIFI וכו', תענוג.
לענייננו - הייתי בחודשים האחרונים בבאנדל של נטויז'ן בשוק הסיטונאי, 15 מגה, עם הנטבוקס שלהם. עבד סביר, ראיתי סרטים בג'נסיס בקודי בלי בעיה, הבעיה איתם שהם לא היו מסוגלים לתת לי יותר מ-15 מגה ובנוסף הנטבוקס שלהם לא מסוגל לעבוד כמודם, מה שאומר שהראוטר שלי לא היה מאד שימושי.
בזק התקשרו והציעו לי לעבור אליהם בשוק הסיטונאי עם ספק לבחירתי, במהירות 40 מגה, 100 ש"ח. הלכתי על זה, עם ספק CCC. הלכתי לקחת מודם חדש חינם בבזקסטור (אותו DSL-225), הוגדר בהצלחה בשלב ראשון כנתב ומודם.
קיבלתי מהירות של 26 מגה בלבד, בניגוד להבטחות של בזק, אבל מילא, זה לא העניין, יותר חשוב לי שהאפלואד עלה ל-3M במקום 0.8 מגוחך.
אמממה - פתאום אני שם לב שהזרמת סרטים בקודי לא עובדת כמעט, הBUFFERING בהתחלה לוקח אינסוף זמן. אם קודם הייתי מתחיל סרט תוך 2-3 שניות, (בכלל לא הייתי מספיק לראות את ההתקדמות של הBUFFER ל-100%), אחרי השינוי זה הפך לאיטי ברמה של 1% כל דקה בערך ! חשבתי שזה בעיות בשרתים והנחתי לזה בינתיים, נסעתי לחו"ל, וכשחזרתי ראיתי שהמצב לא השתנה.
במקביל אני שומע מחברים שאין להם בעיות כאלה.
בדקתי בכמה מכשירים שונים בבית - לפטופ, מיני PC, סטרימר אנדרואיד - הכל אותו דבר. בדיקת מהירות תקינה, רק הסטרימינג בג'נסיס לא עובד. בדפדפן הכל עובד, גם יוטיוב בHD זורם בלי בעיה. מוזר...
עשיתי נסיון, על סרט ספציפי, שרת ספציפי, שלא הזרים (כמו כולם), פתחתי הוטספוט בטלפון, התחברתי אליו, והפלא ופלא - הזרימה חזרה להיות מיידית כמו פעם !
לשמחתי עדיין לא ביטלתי את הספק בנטויז'ן כי לא הספקתי, אז פשוט שיניתי במודם את המשתמש לנטויז'ן - והכל הסתדר ! החזרתי חזרה לCCC - שוב לא עובד ! הזוי.
אז אני יודע שאני חוזר לנטויז'ן כספק, מעניין לשמוע את דעת המומחים מה יכול להיות הסיפור פה.
דיברתי עם התמיכה של CCC, ניסו לעשות כל מיני שטויות לא קשורות, כמו הגדרת DNS, שינוי NTU, ריסטים למיניהם, לא עזר כלום.