ממצאים מסקירה מוקדמת שמדאיגות אותי

מיטל79

New member
ממצאים מסקירה מוקדמת שמדאיגות אותי

השבוע עשיתי סקירת מערכות מוקדמת בשבוע 14 ,נאמר לי על ידי הרופא כי בסה"כ הבדיקות תקינות אבל (האבל המלחיץ) חדרי המוח של העובר במרקם ציסטי והמליץ לי על יעוץ גנטי. א-מה זה אומר לגבי המוח? ב- האם זו בעיה שכיחה? ג-עליי לחשוש? לציין כי אין במשפחתי ובמשפחת בעלי מקרים של תסמונת דאון( אשר הבנתי בקריאה בפורום שיש קשר בין הדברים) אודה למענה מהיר וממצא כי אני מודאגת תודה רבה

ממצאים בסקירה

לציסטות בכורואיד לפקסוס שנמצא בחדרי המוח אין שום משמעות לגבי תפקוד המוח. באמת המשמעות של הממצא היא עליה בסיכון לתסמונד דאון בעובר, ואין שום קשר לקיום מקרים במשפחה.

מיטל79

New member
לד"ר יוסי הרטוב

תודה על התשובה אבל לא עניתי לי האם עליי לחשוש האם מקרים אלה שכיחים וכו תודה

האם לחשוש

חשש הוא דבר אישי. אני לא יודע אם את צריכה לחשוש או לא. אני ממליץ לבדוק עם הרופא המטפל או יועץ גנטי את הסיכונים לתסמונת דאון לאור הממצא + בדיקת סקר טרימסטר ראשון אם ביצעת (שקיפות עורפית+ PAPPA A) ותשובת סקר טרימסטר שני ("חלבון עוברי"), ואז להחליט אם לבצע דיקור מי שפיר או לא.

ציסטה

גם לי בהריון הראשון התגלה ציסטה באזור הראש של העובר בשבוע 14 ונלחצתי ונכנסתי לפניקה, אין לך מה להלחץ- זה בדר"כ מתמוסס בהמשך ונעלם גם אותי שלחו לבדיקות גנטיות ולבדיקת רופא שמומחה בתחום תלכי רק כדי להרגיע את עצמך ...

למעלה