לא טענתי שבירה טובה או לא טובה
אני אוהב את "אין שום ראייה מדעית" שאתה אוהב לכתוב. פתח חיפוש במאגרי המחקרים הרפואיים של pubmed, ותראה לא רק שיש המון ראיות שקושרות לבריאות שלנו, אלא שהקשרים מאוד מורכבים, ולמעשה אתה חייב להיות מומחה כדי אפילו להבין את המשמעות של כל הקשרים האלו.
בירה בכמות לא גדולה יש לה יתרונות וחסרונות מבחינה בריאותית. בדיוק כמו לאינספור מזונות אחרים, וככלל התפישה היא שאצל מרבית האנשים יתרונותיה (בכמויות לא גדולות) עולים על חסרונותיה, אבל זו שאלה של אדם ספציפי ושל מינון.
אין שחור ולבן.
לא יודע מה זה "לאחרונה" אצלך. על הטלומרים והבירה אני יודע לפחות 10 שנים.
הגוף הוא מערכת אקולוגית מורכבת. אי אפשר לפטור את הכל ב- "החיידקים של המעי", כי גם הם מושפעים מכל דבר אחר בגוף, לכן בדיקות של השפעות של בירה שבוצעו לאורך עשרות השנים האחרונות, עדיין מלמדות הרבה. כפי שאמרתי, יש לזה יתרונות וחסרונות, וזה גם עניין של מינון. אלכוהול בכמויות גדולות מסוכן מאוד, בכמויות קטנות, הנזקים חסרי משמעות כיוון שהגוף מתקן אותם, ויש גם יתרונות בריאותיים. בירה ויין אדום יבש, נחשבים לסוגי אלכוהול שאם צורכים מהם לא באופן מוגזם, יתרונותיהם גדולים (ככלל) על חסרונותיהם, אבל ברור שאלכוהול, מכיל קלוריות ולכן צריך לקחת את זה בחשבון, במאזן הקלוריות שלנו.