ממצאים מפתיעים ממחקר התאומים בחלל

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
מה שאכן מעניין זה עניין הטלומרים

למרות שהם חזרו לעצמם אחרי זמן מה, אבל זה לא שהיו שינויים גנטיים ממש.

uzi2

Active member
בירה מאריכה טלומרים

והבנתי שזו הארכה לא רק לזמן שאחרי השתיה.

רוב הזמן נח

Well-known member
כל העסק בטלומרים בכלל לא מדעי ולא מוכח

רק גילו לכאורה שזה מנגנון תאי שמושפע מחלוקת התא ומתקצר בכל חלוקה.
אין לזה שום ראיה מדעית שקושרת את זה לאורך החיים או לבריאות החיים.
&nbsp
בבירה יש אלכוהול ויש קלוריות עודפות.
אז מי ששותה מזה ימות ממחלות שקשורות לשומן בטני פנימי ולנזקי אלכוהול, וישארו לו המון טלומרים מאורכים

&nbsp
לסוג ותכולת החיידקים הטובים במעיים שלך ובשאר חלקי הגוף יש יותר קשר ישיר לבריאות ואורך החיים.
&nbsp

uzi2

Active member
לא טענתי שבירה טובה או לא טובה

אני אוהב את "אין שום ראייה מדעית" שאתה אוהב לכתוב. פתח חיפוש במאגרי המחקרים הרפואיים של pubmed, ותראה לא רק שיש המון ראיות שקושרות לבריאות שלנו, אלא שהקשרים מאוד מורכבים, ולמעשה אתה חייב להיות מומחה כדי אפילו להבין את המשמעות של כל הקשרים האלו.

בירה בכמות לא גדולה יש לה יתרונות וחסרונות מבחינה בריאותית. בדיוק כמו לאינספור מזונות אחרים, וככלל התפישה היא שאצל מרבית האנשים יתרונותיה (בכמויות לא גדולות) עולים על חסרונותיה, אבל זו שאלה של אדם ספציפי ושל מינון.

אין שחור ולבן.

לא יודע מה זה "לאחרונה" אצלך. על הטלומרים והבירה אני יודע לפחות 10 שנים.

הגוף הוא מערכת אקולוגית מורכבת. אי אפשר לפטור את הכל ב- "החיידקים של המעי", כי גם הם מושפעים מכל דבר אחר בגוף, לכן בדיקות של השפעות של בירה שבוצעו לאורך עשרות השנים האחרונות, עדיין מלמדות הרבה. כפי שאמרתי, יש לזה יתרונות וחסרונות, וזה גם עניין של מינון. אלכוהול בכמויות גדולות מסוכן מאוד, בכמויות קטנות, הנזקים חסרי משמעות כיוון שהגוף מתקן אותם, ויש גם יתרונות בריאותיים. בירה ויין אדום יבש, נחשבים לסוגי אלכוהול שאם צורכים מהם לא באופן מוגזם, יתרונותיהם גדולים (ככלל) על חסרונותיהם, אבל ברור שאלכוהול, מכיל קלוריות ולכן צריך לקחת את זה בחשבון, במאזן הקלוריות שלנו.

רוב הזמן נח

Well-known member
כי באמת אין ראיות כאלה. טלומרים זאת תאוריה שעדיין אין לה

בסיס. ואי אפשר לבדוק אותה. זאת אומרת, לא ראיתי שחקרו אנשים שמתו בגיל צעיר ומצאו שהיו להם טלומרים קצרים
ואנשים שחיו עד גיל מאוד מבוגר כי היו להם טלומרים ארוכים.

רק נמצא שהם מתקצרים בכל חלוקה של תא. זה עדיין בכלל לא אומר שיש לזה משמעות בקשר לאורך החיים. זה רק אומר שאולי יש לזה משמעות ספציפית לאורך החיים של תא בודד. ויתכן שהיא אפילו חיובית, כי יש תאים שמתחלקים ומתחלקים ולבסוף מתים ומוחלפים על ידי תא חדש עם טלומר חדש.
ואם אותו תא לא היה מת ומתחלף, אז הוא היה מתפקד בצורה פחות טובה שמזיקה לגוף. זאת גם תאוריה.

אפילו לגבי הטטנוס אם תיכנס ללינק
שנתתי, תראה שההוכחות לגבי יעילות חיסון האנטי טטנוס הוא בספק
והיו הרבה מקרים שהוא לא עזר. מה גם שאם תחקור את הנושא תראה שזאת מחלה שרק אוכלוסיות מסויימות בסיכון לחלות בה, בגלל שאותו חיידק צריך תנאים (גם סביבתיים) בשביל להתפתח ולגרום למחלה, תנאים שלא נמצאים אצל אנשים בריאים.
וגם במקרה ואדם בריא יחשף לחידק, במקרה הכי גרוע הוא קצת ירגיש חולה וזה יעבור לו בלי כל התסמינים שמפחידים מהם. אגב, אני אישית על עצמי נוכחתי לדעת שזה מיותר לקבל חיסון אנטי טטנוס במצבים שהרפואה אומרת שחייבים לקבל אותו. אחרת לא הייתי כאן לכתוב את הדברים האלה.

בקשר לאלכוהול, יש הנחיות חדשות לנשים בהריון. פעם אמרו שמעט בהריון לא מזיק. היום אומרים שלחלוטין אסור לאישה בהריון לצרוך אלכוהל. אפילו לא טיפה.
תסיק מזה את המסקנות.

uzi2

Active member
עכשיו אתה אומר משהו אחר.

יש הבדל בין הטענה שעניין הטלומרים והבירה לא נחקר, ובין הטענה כי טלומרים אינם מדד לאורך חיים.
עוד הערה: ההתרבות של התאים היא דרך התחלקות. ובכל אחת כזאת (ככלל) הטלומר מתקצר. לכן לא יבוא אחד חדש עם אורך טלומר ארוך סתם ככה.

אף אחד לא טען שאורך טלומרים הוא מדד טוב לאורך חיים. הוא מהווה חסם בלבד כיום, ויש קורלציה חזקה עם זקנה (ככל שמזדקנים אורך הטלומרים הממוצע קטן). אבל לא נטענה הטענה שזה מדד טוב לאורך חיים. יש המון גורמים שמשפיעים על תוחלת החיים.

רוב הזמן נח

Well-known member
יש בגוף תאי בסיס. זה קצת כמו תאי גזע, אבל לא בדיוק.

אבל הם גם תאים שהם עדיין לא מוגדרים כתאים שיש להם מטרה ברורה.
אם תא מסויים מת כי הטלומר שלו נגמר, יכול תא בסיס להחליף אותו ולהפוך לאותו תא. במצב כזה מדובר בתא חדש לגמרי עם טלומר חדש.

uzi2

Active member
לא מצאתי כלום באינטרנט רלוונטי על המונח "תאי בסיס".

כל מה שאני מקבל זו מחלת סרטן של תאים של בסיס העור.

בסוגים מסויימים של סרטן (אולי כולם) אין התקצרות של טלומרים, אך לא לזה התכוונת אני מאוד רוצה להאמין.

בתאי גזע אורך הטלומר נשמר, וגם זה באופן מוגבל אם לא מדובר בתאי גזע עובריים, אבל זה לא יעזור לסוגים רבים של תאים בגוף, אלא אם נצליח לשפר את הטכנולוגיות שלנו לשתול תאי גזע.

למעלה